,

Til Telendos

Jeg har i den grad tabt mit hjerte til den græske ø Telendos, og det i en grad så jeg tager afsted igen i august til ind i september. Jeg elsker at bade mig i tid og at lade som om tiden står stille; det er skønt at skulle have fat i mobiltelefonen for at finde ud af, hvad dag det er. Jeg ødelagde den sidste tur dertil, så nu tager jeg revanche. Jeg har tænkt mig at tage på alle de ture, der er mulige, og dem de ikke gennemfører i august (sikkert på grand af varmen) kan jeg nå i de første dage af september.

August er uden sammenligning den varmeste måned i Grækenland, og jeg er lidt bekymret for, om det er for varmt. Hver nat vil være en tropenat og det vil sikkert være svært at falde i søvn. Jeg elsker sol og varme, men det kan også blive for meget af det gode. Her kan man følge vejret på Kalymnos, der er naboø til Telendos.

Jeg er glad for, at det er lykkedes at tage af sted. Jeg har nemlig kun 18 feriedage til rådighed i følge ‘Min side’ på Akademikernes hjemmeside, og jeg skal bruge 26 dage til ferien. Jeg var helt bange for, om de ville nægte mig at tage af sted under henvisning til, at jeg ikke havde feriedage nok, og at jeg ikke kunne købe mig til flere dage. Hvis jeg havde været i arbejde, kunne jeg have aftalt at tage ferie en uge uden løn, men når jeg nu er ledig, kan Akademikernes sammenlignes med en arbejdsgiver, og hvem siger, at de ville acceptere en uge uden løn? I øvrigt er det med og uden løn fiktivt, for jeg får nemlig ikke en krone i de 18 feriedage. For at være på den sikre side, ringede jeg til dem og spurgte, hvordan jeg skulle forholde mig. Svaret var så mænd såre enkelt: jeg skal bare lade være med at melde mig ledig, før jeg kommer hjem igen. Det koster mig ganske vidst en uges dagpenge, men det er der ikke noget at gøre ved.

Jeg skal have købt lidt ind inden turen. Jeg mangler en bikini og et par badetøfler (cementen ved poolen bliver så varm, at man ikke kan stå på den uden at brænde fødderne). Jeg har investeret i en ny computerrygsæk, fordi den gamle er ved at gå i stykker i håndtaget. Når de ting er på plads, er jeg klar til at tage af sted. 

24 Svar
 1. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Hvor er det pragtfuldt, at du har mulighed for at tage til din yndlings ø igen. Jeg håber, at du får en skøn tur samt måske af og til giver os en ferieberetning ☺.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Ja jeg føler mig også vældig heldig, at jeg kan tage af sted igen.

   Jeg vil gerne blogge dernede fra og underholde med nyt fra Telendos. Denne gang har jeg tænkt på at tage på en masse ture og virkelig opleve alt det, der er at opleve.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Det er supervarmt, og måske er det også for meget af det gode; jeg forventer bare, at kroppen vænner sig til det efter nogle dage og jeg har jo masser af dage at tage af. Det ville helt sikkert være et problem, hvis jeg kun havde en uge.

 2. Inge
  Inge siger:

  Ja det lyder godt nok som en varm tid at være i Grækenland, men mon ikke det går.. 🙂
  Jeg ønsker dig en rigtig god tur.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg elsker sol og varme, men det kan også blive for meget af det gode. Jeg er meget spændt på, hvordan min krop vil reagere på al den varme; jeg tænker mig under alle omstændigheder at holde siesta mellem 12 og 15, det kan være på hotelværelset eller under en parasol på stranden.

   Tak skal du have.

 3. Jens
  Jens siger:

  Der er sikkert dejligt i det græske øhav. Men jeg tror altså, at jeg ville få solstik i den temperatur. Det kan mit vikinge-korpus vist ikke klare, hahahaha…..

  Jeg håber, at du får en rigtig god ferie. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   Det græske øhav er rigtig smukt og dejligt. Da jeg var der i maj/juni blomstrede alting og bjergene var havde et grønt skær fra træer og buske. Nu vil det hele være brændt af af solen.

   Jeg er også spændt på, hvordan min krop vil tage de høje temperaturer. Jeg har også tidligere været i Grækenland i august, men det er så længe siden, at jeg ikke kan huske, hvordan det var.

   Tak skal du have 🙂

 4. Pia
  Pia siger:

  Som du ved er vi også glade for det græske, men noget nyt hver gang. Vi har det bedst der i maj og oktober, hvor temperaturen i snit ligger på 25 grader.
  Jeg håber du får det fulde udbytte ud af din ferie denne gang.
  Du fik WLW til at virke, kan jeg se 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du må undskylde, at jeg først svarer mu, men jeg havde overset din kommentar. Jeg har prøvet at være i Grækenland i maj, og det er perfekt. Oktober har jeg dog aldrig prøvet, men jeg fra Eric, at det da kan storme en del.

   Jeg vil gøre alt for at få det fulde udbytte denne gang.

   Ja det lykkedes med WLW, og hvor er det dog simpelt, når man først har fundet melodien.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det bliver rigtig varmt, og jeg er spændt på, hvordan jeg tager det. Det har ganske rigtigt været meget varmt herhjemme, men jeg har nydt det. Du kan tro, at jeg sørger for, at det bliver en god tur denne gang.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du kan tro jeg huske senderen; jeg blev aldrig rigtig fortrolig med mit touchpad 🙂

 5. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Jeg er ikke misundelig, jeg har det meget dårligt med varme, og de danske forhold p.t. er så rigeligt til mig.
  Kunne selvfølgelig være spændende på et andet tidspunkt af året. Jeg vil dog gøre hvad jeg kan for at nyde august under den danske himmel.
  Mon vi får daglige opdateringer denne gang om alt det spændende du kommer til at opleve! Du er jo så god til at sætte ord på det hele.
  Jeg ønsker dig af hjertet en rigtig god tur.

  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Grækenland i august er ganske rigtigt ikke stedet, hvis man har det skidt med varmen. Jeg elsker sol og varme, men er i tvivl om det bliver for meget af det gode. Om end ikke andet har jeg tænkt mig at holde siesta mellem 12 og 15, og jeg har tænkt mig at passe godt på med solen. Faktor 20 er allerede indkøbt.

   Jeg vil gøre mig umage for at rapportere på bloggen.

   Tak skal du have!

 6. Eric
  Eric siger:

  God tur! Hvis du medbringer en snorkel, er temperaturfrygten neutraliseret i dagtimerne. 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.