,

Hvordan gør I?

Mange af jer har mange billeder på jeres blogs og for de fleste billeders vedkommende er der tale om, at man kan klikke dem større og at der er en lille hånd, når man holder musen over billedet. Jeg vil også gerne have funktionen, at man kan klikke dem større, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan man gør.

Når jeg skal have billeder ind i mine poster, bruger jeg Windows Livewriter. Her har jeg sat billedstørrelsen til 500 i bredden (måske kunne jeg sætte den op til 700?) fordi jeg synes, at det ser pænt ud på bloggen. Men når jeg gør det, er det selvfølgelig ikke mulighed for at få billedet større, når man klikker på det.

Jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvordan I gør, og jeg vil være glad, hvis en af jer vil forklare mig det.

12 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  I mellemtiden ville jeg da eksperimentere på livet løs, hvis jeg var dig. Det er jo sådan man lærer! 😉 Og man kan jo altid slette eksperimenterne igen, hvis skidtet ikke virker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det har du selvfølgelig ret i. Jeg skal bare lige have noget strøm på kameraet for at se, om det er grunden til, at jeg ikke kan se Nikon med Stifinderen.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg bliver dig svar skyldig. Jeg bruger ikke WLW, fordi det fjerner mig fra selve processen. Jeg bearbejder mine billeder i et billedbehandlingsprogram og sætter vandmærke på der.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er ærgerligt, at du ikke lige kan trække en løsning op ad hatten 😎 Jeg håber, der kommer en forbi, der kan.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg bruger det kun sjældent selv, men mekanikken i det er, at det lille billede er et link til et større billede, som man så kan have på sin egen server eller en andens.

  <a href=”sti/til/stortbillede.jpg”><img src=”sti/til/lillebillede.jpg”></a>

  Ovenstående er et forsøg på at få koden til at se rigtig ud. Tiden vil vise, om det er lykkedes. Hvis ikke, kan du bare se bort fra det. Når jeg vil have lille billede til stort billede, bruger jeg denne “manuelle” kode, men WordPress kan gøre det automatisk, hvis man bruger WordPress til at oplade billederne med. Men WordPress’ udvalg af størrelser passer mig ikke, og desuden har jeg en stor mistro til al “automatisk” html.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har forstået det så langt, som at det lille billede er et link til det store billede. Jeg vil gerne bruge WLW, fordi jeg så får vandmærket med.

   Jeg ved, at jeg gør en fejl, og det er at jeg laver billedet til 500 manuelt for at få det til at passe til bloggens layout, og det gør selvfølgelig at billedet aldrig kan blive større. Men er det sådan, at jeg bare skal uploade mit billede i det store format og så sørger WLW selv for at det lille billede bliver den størrelse, man har valgt i WLW?

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg bruger Flickr.com og her kan man se billederne i mange størrelser.
  Hvis du bruger Picasa til dine billeder kan du exportere dem til en mappe og angive den størrelse du vil have dem i, fx 1200 pixel. Herfra indsætter du billederne i WP og tilpasser størrelsen i html-visning, hvis indsættelsesstørrelsen er for stor. Klikker du på de indsatte billeder får de størrelsen du exporterede til. Om man gør sådan når man bruger wlw ved jeg ikke, men der kommer sikkert et svar fra dem der ikke bruger Flickr.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak for dit svar. Det lyder jo alt sammen enkelt. Jeg bruger hverken Flickr eller Picasa. Det jeg er interesseret i at vide er hvordan man både kan styre størrelsen i blogposten OG få dem vist i stor størrelse, når man klikker på dem.

 5. Donald
  Donald siger:

  WordPress indsætter et link til fil i fuld størrelse når man bruger “Add Media” (Indsæt billede). Det kan man vistnok sætte op så man kan bestemme, hvad den linker til. Jeg reducerer altid originalbillederne til ca. 1440×1080, fordi det ellers ville fylde min (gratis) wordpress-konto med billed-megabytes – mere senere 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald.

   Tak Donald. Jeg glæder mig til ‘senere’. Det jeg ikke forstår, er hvordan man styrer billedstørrelsen i blogposten samtidig med at man kan få det samme billede i stort format.

   • Donald
    Donald siger:

    Undskyld det sene svar. Jeg skulle måske have skrevet at “min” wordpress (gratis service på wordpress.com) indsætter billed-kommando i skaleret lille version (jeg kan vælge mellem thumbnail, lille billede, stor-størrelse, som ofte ødelægger layout, og fuld-størrelse, som egentlig burde hedde max-indenfor rammerne af layout og som er skaleret ned.

    Hvis det er Linux, du bruger som server, så har du måske ikke installeret billed-skalerings-libraries. Det burde din ISP-udbyder eller hosting-udbyder vel egentlig sørge for, med mindre du har en virtuel server, som du selv skal styre. Jeg kan ikke engang huske, hvad de hedder, nu skal jeg se efter … (efter 30 min) det er sør’me ikke nemt. Der er mange grafik-libraries, men det er formentlig nemt at installere imagemagick eller liste de afhængigheder, dette billed-værktøj bruger. Måske hvis du har installeret GIMP, er billede-skalering med på maskinen, og så burde wordpress kunne skalere. Men som sagt, jeg får det gratis på WordPress.com, og hvis jeg selv vil lave noget (kode) så skal jeg betale extra (fair nok). 🙂

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Så vidt jeg ved, er jeg på en UNIX-server og jeg burde således have alle muligheder. Min udbyder er Gigahost og dem er jeg meget tilfreds med, men jeg ved ikke havd de skulle have gjort for mig i den aktuelle situation.

     Jeg glæder mig meget over at jeg med Ellens hjælp har fundet ud af, hvordan man gør. Det var såmænd så simpelt.

Der er lukket for kommentarer.