, ,

‘Kæft hvor er hun bare dygtig

At have en mission

Jeg elsker at arbejde for Folkekirkens Nødhjælp. Vi har alle en mission. Vi kommer ikke bare for at tjene daglønnen.

Jeg er stolt af at have Birgitte Qvist Sørensen som min øverste chef. Her er hendes nytårstale. Hun fokuserer på et Malawi, der er glemt, fordi der ikke er nogen krig. Mennesker i Malawi sulter, men ingen tager det sig til sig. Det skal vi i Folkekirkens Nødhjælp sende vores ressourcer dertil.

Nytårstalen giver mavepine – den giver anledning til at snakke om Trump, om krig, om måden vi taler på, om madspild og til at citere Leonard Cohen.

Jeg tror på, at alle 731 medarbejdere i Folkekirkens Nødhjælp gerne vil yde bistand uanset til hvem. Det er netop det, det betyder, at have en mission.

Når jeg er nede at ryge, træffer jeg ofte Lise. Jeg spørger hende, om hun nu igen har scoret kassen. Ofte fortæller hun om donationer på fx 0,5 mio fra fx store firmaer. Det gør hende stolt og mig glad!

I en tråd på Facebook pegede en tråd kun denne vej: “Birgitte får 75.000 kr. i løn pr måned”. Det fik mig til at svare, at vedkommende skulle tjekke lønningerne for de statslige departementschefer, der er de nærmest sammenlignelige.

Administrationsprocenten

Administrationsprocenten: På vores regnskabsside kan man se, at vores administrationsprocent ligger på 8,4 pct. Det er et tal, vi kan være stolte af, for næsten ingen andre nødhjælpsorganisationer når derned. Det er helt naturligt og godt, at der er offentlig og politisk fokus på administrationsprocenten; indsamlede midler og overskuddet fra genbrugsbutikkerne skal selvfølgelig gå til den egentlige nødhjælp, så vi hjælper verdens 800 mio. fattige og ikke lader pengene gå til os selv og vores egen administration.

Populismen

På en eller anden måde er det blevet sådan, at alle ønsker at tale om nødhjælpsorganisationernes administrationsprocenter og generalsekretærernes månedsløn.

Vi har en vigtig opgave med at imødegå disse tåbelige påstande og det er vi virkelig også i stand til.

9 Svar
 1. Mig selv
  Mig selv siger:

  Hos mig fungerer det som det skal, men jeg har jo også tilføjet en aktiv API til Akismet, så vi kan selvfølgelig ikke se, om det var det, der var årsag til miseren.

 2. Inge
  Inge siger:

  Hej igen Hanne
  Det her bliver nok min sidste kommentar her, det er simpelthen blevet for besværligt at bevise at jeg er et menneske. Jeg måtte kopiere de to bogstaver særskilt før jeg blev godkendt, bare at skrive dem var ikke nok.
  Jeg har fuld forståelse for at du ikke ønsker spam kommentarer, men for mig er det nu blevet FOR besværligt.
  Mvh Inge

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Inge

   Det er jeg meget ked af! Akismet har pludselig og af en eller anden grund pludselig set dig som spam, og jeg ved virkelig ikke, hvad der kan være sket, jeg har ikke rørt noget som helst.

   Hvilke to bogstaver?
   Din kommentar nr. to kom jo fint igennem.
   Er du rar at prøve at sende en kommentar mere? Hvis det stadig går galt, prøver jeg at se, hvad der er galt.

   PS: Jeg tror, problemet var, at min API-key var udløbet. Den er nu fornyet. Er du rar at prøve en ny lille kommentar?

 3. Inge
  Inge siger:

  Der er mange gode og dygtige hjælpeorganisationer, og FKN er en af dem, jeg forstår godt du er stolt af din arbejdsplads.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Denne kom fint igennem Akismet. WordPres troede af en eller anden grund, at det var første gang du er her.

   Men til selve emnet: Jep mine kolleger er ganske enkelt dygtige.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Man da ikke være i tvivl om, at der er et nærmest umætteligt behov for hjælp her og der og mange andre steder. Det er indlysende at det må koste noget at organisere hjælpen. Her glæder vi os over dels at købe i genbrugsbutikker og dels levere af vor overflod til dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Åh Jørgen, du er en ønske kunde i vores butikker! Du får noget og du giver noget, der er til hjælp for verdens 800 mio. fattige – ja så mange er der faktisk. Vores administrationsprocent er på 8,4, og det er altså ikke ret meget sammenlignet med de øvrige NGOer. Hvis man vil have en dygtig generalsekretær, der ovenikøbet er teolog, så koster det. Og i øvrigt er hun ikke bedre lønnet end en departementschef.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.