,

Herlig lørdag

Det var hårdt at komme på arbejde igen!

Endelig er det blevet lørdag, og dagen er længe ventet – hele ugen faktisk! Det var hårdt at komme tilbage til kontoret efter den dejlige uge i Grækenland. Jeg tog på arbejde i søndags og begyndte på nogle af de 125 mails, der ventede mig. På en søndag kan man nå en del, når man overhovedet ikke bliver forstyrret af andre end ens egne tankerækker. Otte timer fra start var jeg igennem det værste. Mandag og tirsdag gik med det næstværste…

Onsdag havde jeg et halvdagsmøde om nogle helt nye funktionaliteter i vores tidsregistreringssystem mTID, som jeg står for. Jeg skulle lære om opsætningen af de nye funktioner og det lykkedes også, men jeg må sige, at jeg skal “stå på tæer” og holde tungen særdeles lige i munden for ikke at overse noget. Under hele mødet havde jeg stress-fornemmelser, og da den egentlige arbejdsdag var slut og jeg kunne begynde at vedligeholde mine nye færdigheder ved faktisk at lave opsætning på en testdatabase, havde jeg stort set mistet overblikket. Jeg hader at miste overblikket og jeg hader angsten for den gamle stress, som jeg kender alt for godt. Har man én gang prøvet at være stresset i en længere periode, skal der ikke meget til, før skidtet dukker op igen.

Torsdag og fredag gik stort set med at lade hjernen fortælle kroppen, at den godt kunne indstille adrenalin-beredskabet – her er ingen fare på færde. Jeg skulle egentlig have været på arbejde nu på søndag for at lave opsætning af endnu to testsystemer, men vi er blevet enige om, at lade det være nok med de to, der allerede er sat op. På den måde fik jeg pludselig en fridag forærende – sygt!

Og nu er det så en herlig lørdag, hvor jeg har været på Frilandsmuseet i Brede for at hjælpe med konfirmandundervisningen. Vi har været til årets “konfirmand-event” og det var rigtig skønt i det dejlige vejr og godt arrangeret. Eventen havde “mødet mellem Jesus og mennesket” i centrum, og det var lavet som en række poster, man bevægede sig igennem og løste opgaver undervejs. Mit hold klarede opgaverne rigtig super godt, og det var en dejlig oplevelse at være sammen med en flok søde unge mennesker. Vi gik op i det med liv og sjæl og vandt også flere af de konkurrencer, vi deltog i. Det var blot ærgerligt, at der ikke var tid nok til at komme igennem alle posterne!

Hjemme igen er der tid til at lave ingenting, forstået som at hvile ud oven på en hektisk uge, der også har budt på flere aftenmøder. Jeg “laver ingenting” ved fx at læse avis. Der kan være noget herligt ved at sætte sig med dagens avis og med vilje læse stort set alle artiklerne. Kristeligt Dagblad kan en fredag og en lørdag sagtens vare to timer.

4 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Så var det da godt, at du ikke kom hjem til mine 419 mails 😀
  Det var nu også hele tre uger, der hang dér…

  Jeg håber du kommer igennem de to uger med stressbarometret i bund – du skulle jo gerne kunne nyde den spændende afrikatur 100% uden at skulle bruge den første uge på at lade op.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – man kan sige at vores mængder er stort set de samme. Hvis jeg er væk tre uger vil jeg alt andet lige have 375 mails – men du har ret i, at det er godt jeg ikke fik dine 419; det er jeg rigtig glad for 🙂 Jeg bliver ganske enkelt aldrig god til at være “bagud”.

   Jeg har taget mig en rigtig stille weekend for netop at holde stressbarometeret i bund – og jeg kan mærke, at det gør mig godt. Jeg glæder mig til Afrika, men må samtidig sige, at jeg aldrig mere planlægger to rejser så tæt på hinanden; det bliver for presset og man når næsten ikke at fordøje den ene rejse, før man er i gang med at skrive huskeliste til den næste. Jeg ved godt, at dette er voldsomme luksusproblemer at have! Nogle mennesker kommer fx aldrig på ferie.

 2. Eric
  Eric siger:

  Pyh, man bliver helt forpustet!
  Det er surt, når ferien “hævner sig” på den måde, men det er selvfølgelig svært, når der ikke rigtigt er andre til at tage over, når man er væk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   “Hævner sig” er det helt rette udtryk. Medvirkende til hele miseren er selvfølgelig også, at jeg om en uge tager til Afrika i to uger, så set på den måde er det et luksusproblem, men det fjerner jo ikke de mange mails. Heldigvis er der fundet en løsning på supporten under de to uger til Afrika, for jeg kunne ikke overskue at komme tilbage på en hverdag til 250 mails.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.