Valutakurser

Turen til Karagwe nærmer sig med hastige skridt

Om få dage går turen til Tanzanias nordvestlige hjørne, nærmere bestemt Karagwe Stift. Sognepræst Ida Kongsbak, som er arrangør af turen, har lavet et fantastisk program, som er spækket med oplevelser og steder og mennesker vi skal besøge: Skoler, stiftskontorer, familier, hospitaler, ungdomscentre osv. Vi kommer virkelig tæt på de afrikanske familier, blandt andet fordi vi kommer til at bo hos nogle af dem i små grupper på to.

Jeg glæder mig og er spændt – men samtidig har jeg gjort den erfaring, at jeg ikke en anden gang skal lægge to rejser så tæt på hinanden, for det er som om oplevelserne fra rejse nr. 1 ikke rigtig når at sætte sig, inden man skal indstille sig på rejse nr. 2 – men det er luksusproblemer!

På Telendos fik jeg hævet for mange penge i automaten i Myrties (Nikos tog ikke Visa, og jeg ville være sikker på ikke at løbe tør for kontanter), så jeg havde meget bekvemt 200 euro med hjem i store sedler. Disse skulle bare veksles til dollars, for Euro er næppe så gangbare i Karagwe ude i de små landsbyer, hvor kragerne har vendt, og hvor vand og strøm er noget man vandrer langt for at få.

Altså sprang jeg ned i banken og tænkte, at dette var en rutinesag – men ak nej. Det tog mindst et kvarter, før det var lykkedes de tre – i øvrigt søde – unge piger at veksle fra den ene fremmede valuta til den anden. Computeren gjorde vist ikke livet lettere for dem.

Jeg tænker, at de skulle tage på nogle valutakurser, for selv jeg kunne regne ud, at først skulle banken købe 200 € af mig og herefter skulle de sælge mig et tilsvarende beløb i $ og da jeg er “kerneplusbonus”-kunde, skulle alt dette ikke koste mig noget, andet end det jeg selvfølgelig har tabt ved at sælge mine euro til en dårligere kurs, end jeg har købt dem! Så var der selvfølgelig lige det med gebyret som det lykkedes dem først at opgøre til først to gange 30 kroner, herefter til 25 kroner og til sidst korrekt til 0 kroner. Jeg må sige, at jeg var lidt overrasket over Nordea.

6 Svar
 1. janet
  janet siger:

  Hej Hanne.

  – Må strax lige forklare at jeg godt nok stadig ikke har fået mit site smidt op noget sted (ups), men ville da udfylde formularen på behørig vis. Jamen ellers ville jeg bare ønske dig rigtig god tur! Har set grækenlandsbillederne, der ser rigtig dejligt ud! Kan godt forstå det med sammenklemte rejser; der må være tid til fordybelsen og til eftertankerne. Kender det så godt, jeg prøver f.eks. faktisk at holde resten af dagen fri efter jeg har været hos min nye drømmeanalytiker; Skogemann. Fordi ellers forsvinder det for hurtigt. Jeg tror iøvrigt at mine udeblivende drømme måske skal pudsles om vha een ugentlig fridag, hvor jeg kun laver rare ting. Det tror jeg at både eftertænksomheden og drømmene vil holde af. Ellers går der skole i det hele (alle dagene). Nå, har ikke skrevet meget på blogs, du må have mig undskyldt hvis jeg rammer lidt forbi genren :-). Glæder mig til at ses til drømmedrama part 2….
  Kh Janet

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Janet

   Tak for de gode ønsker!

   Du har nemlig ret; der skal være tid til fordybelse og eftertanker både for så vidt angår fysiske og metale rejser.

   Jeg tror da bestemt at drømmene – og du – vil have godt af en ugentlig fridag. Min egen erfaring med drømmene er, at de er utroligt flygtige og meget svære at holde fast i midt i en travl hverdag. Og hvis du også holder fri efter analysen, kan det da kun blive rigtig godt.

   Det glæder mig, at du kunne lide billederne fra Grækenland. Og så glæder jeg mig til se dit website i luften!

   Kh. Hanne

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg er nu ikke specielt overrasket over Nordea 😉 Her ‘boede’ jeg, inden jeg skiftede til en anden bank…

  Jeg kan godt forstå, du synes de to rejser ligger lige tæt nok på hinanden, men det er såmænd kun fordi, du siger det, at jeg overhovedet skænker det en tanke – det er ikke til at vide, før man har prøvet det i praksis.

  Men du glæder dig garanteret vildt til Karagwe alligevel 😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det er nu lidt bekymrende med Nordea – tænk at de blandt andet forvalter en del af min pensionsopsparing; nå men bare ikke jeg vil tilbringe min pensionisttid på solkysten og således undgår at skulle veksle, går det nok også endda.

   Jeg glæder mig vildt, og er meget spændt på Karagwa. I hører nærmere men næppe undervejs, da der vil problemer med at få strøm på diverse elektroniske “uhyrer”.

 3. Eric
  Eric siger:

  Valutakurser lyder som en god idé 😉 Det fik mig til at tænke på, om ikke Frederik snart skal på et par kronekurser; men det har han måske været – jeg følger ikke med.

  Rigtig god tur!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @Eric
   Kronekurser ti hi 🙂 Jeg tror, hele deres barndom og liv består af kronekurser, men selv den kurs kan vel være lav.

   Tusind tak – jeg vil nyde det og suge til mig af de nye indtryk.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.