, ,

100.000/36

Smede medens jernet er varmt!

Min chef synes slet ikke, det er en ringe idé, at jeg tager noget kombineret ferie og orlov i efteråret 2013! Jeg gik ind til hende og spurgte om hun ikke var enig i, at man skal forfølge sine drømme? Hvem kan næsten svare andet end ja?

Hos os må man i op til tre år i træk spare fem feriedage op. Jeg kan nå op på 40 dage ved at gemme fem fra ferieåret 2011/12 og fem fra 2012/2013 + de 30 dage (incl de fem særlige feriedage) fra 2013/14. Fyrre arbejdsdage er immervæk 1½ måned på farten. Så langt så godt!

Så kan man jo også regne lidt: 100.000 kr./36 måneder = 2.800 kr. pr. måned. Hvis jeg kan spare 2.800 kr. op pr. måned, fra jeg kommer hjem fra Tanzania (velfærdsproblemer…) og de næste 36 mdr., så vil jeg tro, at jeg har til rejsen! Jeg bør kunne finde 2.800 pr. måned; allerede fordi jeg i dag sætter et par tusind til side hver måned (som jeg ganske vist fluks bruger igen) og fordi jeg i løbet af det kommende 1½ år også vil være færdig med et boliglån, som p.t. koster mig 2.000 kr. pr. måned.

Sådan med lidt lodder og trisser og mange bække små er min drøm faktisk realisabel! Det er mærkeligt at tænke på, at det, jeg har drømt om i årevis, kan lade sig gøre, hvis det bare planlægges i lidt god tid. Jeg ved præcis, hvor gammel denne drøm er. Den stammer fra årsskiftet 1996/1997, hvor jeg første gang var i Asien og traf folk, der var på længere rejser end mig. Jeg tænkte, at det ville jeg også gøre en dag. Faktisk havde jeg sparet 100.000 kr. op med det formål, men så besluttede jeg at bruge pengene til en flytning og en grundig istandsættelse af lejligheden i stedet.

Der har så også været en årrække, hvor jeg ikke syntes, jeg havde mod på atter at rejse ud og være min egen dynamo. Men når jeg nu sidder og tænker på det, har jeg fuldt ud mod på at være min egen dynamo. Pudsigt som ting kan ændre sig.

Målene og mulighederne er uanede. Verden er uendeligt stor. Jeg har allerede siddet med atlasset og drømt: Sydamerika, Afrika, Australien, USA, øerne i Stillehavet, men hjertet banker for Asien og som kortet viser er der stadig et utal af lande, selv om man “indskrænker” sig til Asien. Man kommer sædvanligvis også rigtig langt for pengene i Asien!

Sikke en drøm, der er født. Jeg tror sørme, jeg vil forfølge den.

5 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Lyder spændende!
  Men hvis 100.000 var nok til 3 måneder, kan mindre vel gøre det til 40 dage 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric
   Jeg har nok udtrykt mig upræcist. At jeg kan samle ferie sammen til 1½ måned betyder bare, at jeg så selv kun skal finansiere 2½ måneds manglende lønindkomst i praksis bare de faste udgifter herhjemme. Jeg gætter på at de 100.000 kr. vil kunne dække 2½ måneds faste omkostninger herhjemme samt at rejse rundt i fire måneder.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Sådan! Der er ikke så langt fra tanke til handling her hos Fr. Stegemüller 😀
  Du lyder meget determineret, så jeg er sikker på, at du nok skal komme af sted.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Tak – netop! Jeg er selv helt overrasket over, at når man sådan har skåret hvalen i småstykker, så er den faktisk til at overskue. Jeg tror også selv på det – og tre år får jo hurtigt ben at gå på 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.