,

Vidunderlig sommerdag

Sikke en dejlig dag

Jeg har været udendørs i 8,25 timer i dag og så føler jeg, at min lykke er gjort. Når vejret er en-entydigt pragtfuldt, har jeg ikke de ringste problemer med at komme udendørs, selv om jeg ikke har hverken egen have eller altan. Så har jeg både en have, et torv og mine rulleskøjter at ty til.

Jeg startede med tre timer i min hemmelige ugenerte have, som vender helt rigtig for formiddags- og tidlig eftermiddagssol. Så tre timer på torvet, hvor et par store colaer kan vare længe. Sol, sol, sol og sommer. Jeg elsker disse entydigt gode dage lige så meget, som jeg hader alle dagene med “mellemvejr”, som er vejr, hvor man kunne gå og rode lidt i haven, hvis man ellers havde en, men hvor det på den anden side ikke er sådan, at man absolut må (endsige kan komme) ud på et tæppe med en kriminalroman.På en absolut en-entydig dag som i dag har jeg kværnet 250 sider af Jo Nesbøs “Snemanden” – og jeg ved ikke, hvad jeg skal kaste mig over, når den og “Panserhjerte” er tygget. Forslag modtages med tak!

Jeg kan bedst lide en-entydigt vejr: Sommer, der er sommer, og vinter, der er vinter. Jeg sprang med vilje efterår over, for det bryder jeg mig ikke om, og foråret lige så, for “det sprang selv sig over” i år. Sædvanligvis har jeg det sådan, at jeg elsker maj måned, for maj er for sommeren, hvad fredag er for weekenden: det hele ligger så skønt og ubrugt forude. Men den fine maj udeblev i år…

Rulleskøjterne blev luftet for første gang efter forstuvningen. Det var rigtigt skønt at komme af sted igen efter en pause på fire lange uger. Lige knap 10 km uden at foden gjorde knuder, da den først var kommet ned i skøjten. Der er åbenbart stadig en lille hævelse, som jeg kunne mærke, da jeg stak foden i; men bortset fra det er alt atter i skønneste orden. Nu skal jeg bare træne mig op igen og se om jeg kan få den samme styrke i afsættet som før. Det kan jeg naturligvis, det tager bare lidt tid!

8 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  ‘Jordens søjler’ og dens (lidt kedelige; helt enig) efterfølger er nok KF’s mest kendte roman på dansk, men det er efter min ringe mening også hans dårligste roman(er). Prøv ‘Hammer of Eden’ eller nogle af hans mange andre bøger – de er meget bedre.
  Jeg glemte helt at nævne Robert Goddard i går – han er også værd at forsøge sig med. Mener jeg 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ih altså – mange tak for alle dine gode bogtips. Nu har jeg da noget at kigge efter; det er rigtig rart.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Du må da i så fald have elsket den senest overståede vinter! Det var da i høj grad en vinter, der var vinter 😉

  Læsning…? Her er smag og behag jo som i alt andet så uendelig forskellig, men jeg kan ret godt lide Elsebeth Egholms kriminalromaner med journalisten Dicte Svendsen som hovedperson.
  En lidt anderledes forfatter er svenskeren Staffan Vesterlund, som jeg faldt pladask for. Han er ikke ny, men han fås sikkert på dit bibliotek. Det er kriminalromaner, ja, men ikke kun det, og hans gennemgående kvindelige hovedperson er en kvinde lige efter mit hoved.
  Ken Follets bøger sluger jeg råt. Ligeledes Jeffrey Archers. Ingen af dem er Shakespeare, men det er dejlig underholdende, afslappende og alligevel spændende læsning, og hvis du kan lide Jo Nesbø, er mine forslag måske ikke helt i skoven.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – du har ret, jeg var vild med den nys overståede vinter!

   Jeg takker mange gange for bogforslagene. Ud fra det du skriver om dem, lyder de helt rigtige for mig. Ken Follet kender jeg indtil videre kun fra “Jordens søjler” og dens efterfølger, som jeg desværre gik i stå i. Jeg har netop ikke brug for Shakespeare, men for underholdning og spænding og jeg er vild med en god krimi.

 3. Eric
  Eric siger:

  Ja, det har sandelig været pragtfuldt i dag 🙂

  Forslag til læsning? Jeg har mange, men det, der umiddelbart falder mig ind, som noget du måske vil kunne li’, er Somerset Maugham. Eller hvad med Knut Faldbakkens “Sweetwater” og “Aftenlandet”?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ja det har været en af de dage, hvor man slet ikke behøvede at sutte på bolchet 🙂

   Mange tak for forslagene til læsning; de er nu noteret, og jeg har vist intet læst af nogen af de to forfattere.

Der er lukket for kommentarer.