,

De første to uger

Nu har jeg været i arbejde i to uger

Det er dejligt at kunne holde weekend igen – når man går ledig er det jo nærmest altid weekend, så der er der ikke noget særligt over den rigtige weekend.

Jeg har nu været i arbejde i to uger og begynder at danne mig et overblik. Kollegerne er utroligt søde og har også været meget hensynsfulde; jeg tror godt de ved, at jeg har været meget langt nede i gear, for der er ingen opgaver, de stresser med – alting går efter mit tempo, og det er langsom stigende kan jeg mærke. Det er ufatteligt, at det tager så lang tid at komme ordentligt i omdrejninger igen, men det gør det åbenbart. Jeg er selv en utålmodig sjæl, og vil gerne performe godt – så hvis der er nogen der stresser mig er det mig selv.

Min hovedopgave er indtil videre at løse en delproces vedrørende de resortomlægninger, der skete ved sidste valg, hvor alle statslige opgaver nærmest flyttede ministerområde. Pengene og bevillingerne skal flyttes med opgaverne rundt i det statslige system. De to kolleger jeg arbejder tættest sammen med har været i gang med opgaven i rigtig lang tid og de knokler til sent om aftenen for at vi kan blive færdige i indeværende finansår. Det er simpelthen en kæmpeopgave, og det er enormt kompliceret.

Min opgave er at danne det samlede bruttooverblik over hele resortomlægningen, og at opdatere en database med alle stamdata. Det er ikke i sig selv spændende at sammenholde data række for række og se om de er ens, men jeg kan sagtens se, at det er vigtigt, at have det samlede overblik, og jeg er ikke i tvivl om, at de er glade for det jeg laver, for de har nemlig ikke selv tid til at gøre det.

Herudover har jeg nogle opgaver med at redigere i Finansministeriets Økonomisk Administrative Vejledning; her føler jeg mig sådan set lidt mere på hjemmebane, fordi det er på webben, hvor jeg er så vant til at færdes. Redigeringsprogrammet driller mig dog noget, men det skal jeg nok finde en løsning på. Den kollega, der har givet mig opgaven kan heller ikke få det til at virke, og det er lidt en trøst. Jeg har dog en idé til, hvordan jeg kommer videre på mandag.

Samlet set er jeg glad og godt tilfreds; jeg føler at der er brug for mig, og brug for det jeg kan, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg snart er oppe på fuldt speed igen. Det er dejligt at kollegerne er så søde og ligefremme. Chefen virker også utrolig behagelig, men ham ser jeg ikke meget til.

Nu vil jeg så nyde weekenden.

39 Svar
 1. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Hvor er det bare dejligt at det går så godt. Stille og roligt og frem for alt – fremad!!
  Jeg håber inderligt at der er en plads til dig der også bagefter!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Ja og jo længere tid der går, jo mere kan jeg mærke, at jeg at være oppe på fuld styrke.
   Jeg håber også på, at de kan finde plads til mig, når denne ansættelse ophører.

 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  35 kommentarer! Fantastisk, din ærlighed betyder meget for mange mennesker er jeg sikker på. Selv er jeg lidt sent på den, jeg har tilbragt den seneste uge i Nuuk, og i mellemtiden er du nået op på tre arbejdsuger. Det er dejligt at høre det går godt.

  Utroligt man stadig arbejder med ressortomlægningerne. Det har været et kæmpeprojekt. Måske man skulle hviske politikerne i øret hvilke konsekvenser det har at bytte rundt på statsinstitutionerne en sen nattetime. Der er også brugt nogle tusinde timer i de pågældende institutioner på flytning, brevpapir og ikke mindst journal og it.

  Men selvfølgelig – det er med til at holde os alle beskæftigede – og det er jo godt 🙂

  Fortsat god vind!

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Gert

   Tak for din kommentar, det er dejligt at høre fra dig. Jeg har valgt det som en bevidst strategi for bloggen at være hudlæst ærlig; det giver mig selv mest, synes jeg. Jeg har lige siddet og set alle dine dejlige billeder fra Grønland. Der er mange ‘kongeskud’ imellem.

   Jeg var også overrasket over at blive sat til opgaver med ressortomlægningerne; jeg troede, det var et for længst overstået kapitel, for det er immervæk mere end et år siden det fandt sted. Min opgave er at vedligeholde en database med et overblik over samtlige omlægninger, så vi sikrer at vi har alt med. Det er en temmelig komplicere opgave, hvor man virkelig skal holde tungen lige i munden. Mine to kolleger arbejder aften og weekend for at få det til at lykkes måske at blive færdig i indeværende år, men det er der ingen sikkerhed for at vi bliver.

   Du har ret i, at man skulle orientere politikerne om konsekvenserne af deres beslutninger. Det ville også være interessant at regne ud hvad det har kostet, for det må være formuer.

   Kh.
   Hanne

 3. Sara B.
  Sara B. siger:

  Dejligt at læse at du har fået nogle nye udfordringer, og at du trives med dem. Jeg er sikker på, at du gør dit job fremragende.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  … jeg var lidt spændt på at høre om du har kendt bageren i Hvidovre, eller om han var før din tid i byen (jvf. min kommentar tidligere).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Undskyld at jeg ikke har fået svaret fyldestgørende. Jeg tror ikke, jeg har kendt den bager du omtaler, for jeg har kun boet her siden november 2007; der lå der ganske vist en bager lige på den anden side ad gaden (på Hvidovrevej), men jeg kan desværre ikke huske hvad han hed. Han havde ligget der i mange år, og var meget kendt.

 5. Tove
  Tove siger:

  Og det er så lige gået hen over mit hoved, at du har fået job … hmm … Men når det er så sagt, vil jeg da lige skynde mig at sige STORT tillykke med det nye job 🙂

  Og hvor lyder det godt, at dine kolleger er søde og ved, at du endnu ikke er oppe i gear … men det kommer du 😉

  Og nu er det snart weekend igen 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tove

   Tusind tak skal du have Tove.

   Ja det er superkollegaer, der tager godt hensyn og det er rigtig dejligt.

   Jubii weekenden venter forude 🙂

 6. Susanne
  Susanne siger:

  Det er nu sjovest at holde fri, hvis man har noget at holde fri fra :o)
  Jeg fornemmer tilfredshed i dit indlæg, og det synes jeg er dejligt. At det tager tid at finde sin plads og komme op i gear, er der vidst ikke nogen tvivl om. Nye ting koster på energikontoen. Jeg krydser fingre for fortsat arbejdsglæde og dermed gode weekender ;o)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Ja du har helt ret i, at det er sjovest at holde fri, hvis man har noget at holde fri fra 🙂

   Jeg er vældig tilfreds med tingenes tilstand, og langsomt kommer jeg op i gear; det er dejligt at mærke, at det går bedre og bedre dag for dag.

 7. Donald
  Donald siger:

  Ja jeg har desværre haft arbejde i week-enden. Det er egentlig underligt som du siger når dagene går så meget ud i ét – hvis jeg ikke tænker mig om, risikerer jeg at få en fornemmelse af at jeg ingenting får lavet. Derfor skriver jeg lidt op om hvad jeg laver – mail, foredrag, klaverspil, havearbejde, ture, indkøb og gæster m.v. Men man er tilbøjelig til at regne det for ingenting, hvis man ikke tjener noget, og det er selvfølgelig noget sludder.

  Jeg er forbavset over at der sker så meget på ministeriernes hjemmesider. Det er alle tiders, at man får tilgang til oplysninger så nemt og så aktuelt, jeg tror det er med til at sikre demokratiet i en tid, hvor der ellers er mange værdier, der er ved at skride.

  Tillykke med det gode arbejde du har lavet – jeg håber du har nydt week-enden og så er der en dejlig uge forude ønsker jeg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg kender godt det med fornemmelsen af, at man ikke får lavet noget fordi man ikke får penge for det; og det er selvfølgelig ikke rigtigt. Jeg synes, det er en god idé, at du skriver op, hvad du laver, så kan du senere tage dine noter frem og klappe dig selv på skulderen over hvor god du har været.

   Du har ret i, at der sker rigtig meget på ministeriernes hjemmesider. Hvis man havde sagt det for 10 år siden, havde folk grinet. Nu er det helt naturligt at hjemmesiden er en væsentlig del af kommunikationen udadtil. Og ØAV er helt særlig, for det er samtlige regler om statens regnskaber man finder deri. I gamle dage havde vi et kæmpestort ringbind ved navn budgethåndbogen, som der jævnligt udkom rettelsesblade til. Og så sad man altid der og udskiftede sider, og selvfølgelig var man altid bagud 😎

   Jo tak, du kan tro jeg har nydt weekenden, og nu venter en ny dejlig uge. Jeg ønsker også dig en dejlig uge.

 8. Pia
  Pia siger:

  Dejlig læsning, og jeg håber du har nydt din weekend, nu hvor den lakker mod enden for denne gang.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja ikke 🙂 Du kan tro, jeg har nydt weekenden, og jeg glæder mig til at komme på arbejde i morgen.

 9. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt, at du er kommet godt igang 🙂 Dine nye kolleger må da også være henrykte over at have fået dig ind fra sidelinien. Og så læner jeg mig i høj grad op ad Overleverens kommentar: Pas nu godt på dig selv, og husk allerede nu at sætte hælene i, hvis nogen begynder at drive rovdrift på dig!!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er dejligt at være kommet godt i gang – og jeg tror så mænd også, at de er ganske godt tilfredse med at have fået mig ind 🙂

   Jeg passer helt sikkert på mig selv, men vil jo gerne være med til at få opgaven løst, så jeg har sagt ja til nogle lange eftermiddage hist og pist. Aften- og natarbejde bliver det dog helt sikkert ikke til fra min side.

 10. Jens Eg
  Jens Eg siger:

  Hej Hane Stegemueller
  Må siges at være “rart” at have noget at rive i. Selv kan jeg godt få brugt/anvendt min “frihed” de sidste 17 år. Men hobbies, familie og andre aktiviteter gør jo meget.
  Numismatisk, genealogi, Folkeuni,julemærker, familie og daglge huslige/havelige gøremål,arbejdsplads senior aktiviteter…så det går fint, nogle gange i stereo !!!
  Er du foredragsholder også? slægts? — så kontakt mig venligst
  —- vi har jo også “visse” rødder tilfælles,. Mvh Jens

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Jens Eg

   Ja det er rigtig rart at have noget at rive i igen; det er jeg meget glad for at have. Det lyder som om du udnytter din pensionisttilværelse fuldt ud med rigtig mange gode aktiviteter; der er jo en imponerende liste, du remser op – og der er ikke noget at sige til, at det af og til bliver i stereo.

   Jeg gør det desværre ikke så meget i slægtsforskning mere, og derfor holder jeg heller ikke længere foredrag (de var mest baseret på slægtsforskning).

   Vh. Hanne

 11. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg har ventet spændt på at høre om dine oplevelse på jobbet og om hvordan det er at komme i omdrejninger igen. Jeg tror nu på at det er meget godt at holde et arbejdstempo man selv kan følge med i, men du har naturligvis ikke nået dit eget tempo endnu.
  Jeg kom i den forbindelse til at tænke på bageren på Hvidovre Torv. Han havde sin forretning dér da jeg boede i Hvidovre (til 1978), og det skete at jeg hentede morgenbrød om søndagen. Der var to ekspeditricer, bagerens kone og en ansat. Der var en kø ved hver. Den ene var altid dobbelt så lang som den anden. Forklaringen var meget enkel. Den ene ekspederede to kunder hver gang den anden ekspederede en.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jeg har også undret mig over, at opgaven ikke er løst endnu; jeg har spurgt til det og det eneste svar, jeg har fået er, at de har været i gang med det i enormt lang tid, opgaven er simpelthen så stor og uoverskuelig, at det ikke har været muligt at nå det før nu.

   Jeg er ikke i tvivl om, at jeg ikke skal i gang med aften og nattearbejde; det er jeg simpelthen ikke stabil nok til. Jeg har dog sagt, at jeg ind i mellem godt kan tage et par timer ekstra om eftermiddagen. Men jeg er blevet bevidst om mine grænser og bevidst om hvad jeg kan klare og ikke kan klare.

 12. Inge
  Inge siger:

  Det lyder som om du er ved at få en god hverdag igen Hanne.. Det glæder mig at høre.
  Nyd din weekend. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have Inge. Jeg er lige netop ved at få en god hverdag igen, og det er jeg rigtig glad for.
   Du kan tro, jeg har nydt weekenden 🙂

 13. Rejen
  Rejen siger:

  Det er dejligt at læse at du er blevet taget godt i mod, og at du er glad for at komme i gang igen og kan mærke forskel på hverdagen og se til weekenden…:-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja jeg er ganske rigtigt blevet taget meget fint i mod, og det er så rart at være kommet i gang igen. Det er dejligt at have et normalt liv igen med forskel på hverdag og weekend.

 14. overleveren
  overleveren siger:

  Jeg er ganske klar over hvad det er du sidder og laver, men må dog tilstå en vis overraskelse over at den knude ikke er løst nu – her et års tid efter omlægningen af kontorer og opgaver på slotsholmen.

  Men for mig er det endnu vigtigere at du virker glad og tilfreds for at have fået en hverdag til at virke igen. Men et lille advarende vink med pegefingeren… hvis nogen sidder og arbejder til langt ud på aftenen for at nå det til deadline, så øv dig allerede nu i at sige nej. Som i et fast, rungende NEJ. For jeg tror desværre ikke du er helt klar til den slags arbejdspres, og du har satset så meget på at komme dér hvor du er nu, så et tidsbegrænset job skal bare ikke ødelægge det.
  Øv dig i de der grænser…

 15. Susanne B. Fuglsang.
  Susanne B. Fuglsang. siger:

  Kære Hanne.

  Dejligt at læse om dine 2 første uger i nyt job. Du virker så positiv og lyder til at trives i hverdagen 😉

  Hav en en rigtig god weekend.

  Mange hilsner Susanne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Susanne

   Det er godt, at du kan lide min beretning. Jeg trives bestemt i hverdagen og det er dejligt at have noget at stå op til hver morgen.

   Også god weekend til dig.

   Mange hilsner
   Hanne

 16. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Kære Hanne
  Det er dejligt at læse du er ved at få din kamp gejst og glæde til livet tilbage, 🙂
  Knuzz Fie

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Fie

   Det er netop rigtigt, at jeg er ved at få kampgejsten og glæden ved livet tilbage 😎

   Knus
   Hanne

 17. Kirsten B R
  Kirsten B R siger:

  Kære Hanne
  Hvor er det dog dejlige nyheder , du disker op med. Stort tillykke me de første 14 dage.
  Du er jo s å d y g t i g, det vil de ikke være længe om at opdage.
  Rigtig god weekend til dig.
  Mange hilsner
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Tak skal du have. Det er rart endelig at kunne komme med gode nyheder.

   Når jeg lige kommer op i tempo, håber jeg selvfølgelig, at de opdager, at jeg er ret så skarp 😎

   Også god weekend til dig.

   Mange hilsner
   Hanne

 18. Ellen
  Ellen siger:

  Jamen rigtig god weekend til dig 🙂
  Jeg kan sagtens forestille mig, at selv om det måske er en anelse småkedeligt, er det 100 gange bedre end ingenting at lave – og gavn gør du jo – det er der vist ingen tvivl om.
  Håber du finder løsningen på det der redigeringshalløj 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have.

   Det er helt rigtigt at det er en smule kedeligt, men at det er 100 gange bedre end ingenting at lave. Jeg kan godt lide at have noget at stå op til hver morgen, og at føle, at der er brug for mig.

   Med hensyn til det der redigeringshalløj har jeg planlagt at spørge den øverste webredaktør om hjælp, for jeg ved at jeg sådan set gør det rigtige og at jeg har forstået strukturen i det, men på en eller anden måde, har jeg vist fået låst mig selv ude af dokumentet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.