, ,

Gik Kirkegaard ikke?

Gik Kirkegaard ikke? 1

Jeg ved ikke, hvor han skulle hen

Jeg er for doven til at slå det op, men jeg mener Søren Kirkegaard gik lange, lange ture og på disse tænkte han store tanker. Jeg ved heller ikke, hvad han tænkte på, men formentlig noget eksistentielt.

Mine tanker er ikke så store. Faktisk holder jeg mest af tidsrummet efter de 40 minutter, hvor jeg ikke tænker mere, men fødderne bare går. Den ene fod sætter efter den anden. Der er noget meditativt over det, som jeg godt kan lide.

Mit mål er bare 7.000 skridt om dagen, og det er mere end rigeligt, for jeg når det kun yderst sjældent, men hvis jeg har et (andet) mål, kan jeg godt komme afsted. I dag skulle jeg i distriktspsykiatrien (DPC) og mødes med min kontaktperson kl. 11:00. Google Maps mente, det ville tage 1:26 at gå, men jeg skal jo altid lægge tid til til at fare vild, så jeg gik hjemmefra kl. 9:00 og nåede det i fin tid. Faktisk passede Google Maps og jeg for ikke vild. I alt kom jeg op på 11.327 skridt og 8,5 km. i dag. Det er jeg helt godt tilfreds med. I går var det 10.835 skridt og 7,7 km. Det kan måske blive en vane? Tænk hvis jeg bare kan gå hver gang, jeg skal i DPC? Lidt er bedre end ingenting. Og når foråret kommer… I dag var det bidende koldt, men det går jo over.

Tankerne går også

Der er mange tanker om arbejdet. De sædvanlige tanker om at være god nok eller ej? slår jeg større brød op, end jeg kan bage? er det jeg laver pænt nok, nu hvor der er “rigtige kunder” i den anden ende? Er det for farligt at ville leve af noget, hvor man er autodidakt?

Sporene fra firmaet i Farum skræmmer, men chefen her er simpelthen så sød, og jeg skal ikke gætte mig til, hvad han vil have. Det er bare mig, der er hundeangst for ikke at slå til. Jeg holder ikke til en fyring mere.

6 Svar
 1. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Hej Hanne

  jeg har gået meget indtil november sidste år nu ikke så meget pga et dumt knæ, men jeg går, kan slet ikke undvære det, når jeg går har jeg en god lydbog i ørene. jeg går og nyder at følge med i årstiden, lige nu nyder jeg vintergækker og erantis selv om der er bidene koldt. tunge tanker, bekymringer forsvinder ud af hovedet når man går tur 🙂 det er en vane man skal ind i og helst hver dag bare en lille tur, jeg var oppe på at gå skiftevis en tur på 4,5 km og 8-12 km hveranden dag, utroligt hvad det kan gøre for en, og ens omgivelser sidste sommer gik jeg og hørte Jørgen Riels historier fra Grønland og jeg gik og skraldgrinede, så kom jeg til at kikke til siden , jeg havde slet ikke opdaget at der gik en der i den forkerte side og gloede på mig , hun troede at jeg var tosset så måtte jeg jo lige forklare hvad der var så sjovt hehehehehe. så gang i vandre sko og afsted. PS: jeg sled 4 par gummisko op sidste år lidt dyr fornøjelse 🙂
  MVH Fie

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Fie

   Mange tak for din kommentar. Det er hyggeligt at høre fra dig

   Jeg har prøvet med lydbøger, men det går ikke, da jeg ikke kan holde koncentrationen så længe ad gangen. Jeg har i stedet fundet frem til Podcasts på P1 Dokumentar, som jeg synes vældig godt om. De varer ca. 25 minutter, og det går fint.

   Jeg har da ikke set en eneste lille erantis eller vintergæk, men de skal nok komme.

   Jeg går bedst, når jeg har et formål, altså fx at jeg skal i DPC eller sådan et eller andet. I dag ville jeg gå ned i den lokale genbrugsbutik og forære dem et sleeve, jegh ar købt ved en fejl, men damn… de har lukket om lørdagen.

   Jeg har skam købt vandresko, men lige nu foretrækker jeg altså støvlerne med foer i den bidende kulde.

   Du må have en god weekend.

   Hilsen
   Hanne

 2. Kenneth
  Kenneth siger:

  Der er ganske rigtigt noget godt meditativt ved at gå ture. Men jeg er måske lidt pudsigt indrettet 🙂 – for selv finder jeg det mest meditativt at cykle. Er ikke så meget til gåture, men vil gerne ud at røre mig og blive “blæst godt igennem,” så at sige.
  Siden min helt grønne ungdom har jeg cyklet lange ture. Min hustru og jeg bor i Odense SØ, og hun har af og til i spøg og med et smil sagt, at jeg var tosset at cykle så langt som til Bogense, Søndersø, Glamsbjerg m.v., som ligger temmelig mange km herfra :-).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kenneth

   Til Glamsbjerg… ja der er langt fra Odense SØ! Jeg har boet i 5683 (vist nok) Haarby. Jeg forstår helt, at der også kan være noget meditativt over at cykle – selv kan jeg bare ikke rigtig slippe tankerne der. Pludselig skal jeg jo koncentrere mig om at dreje til højre eller venstre. Det skal jeg ikke, når jeg går (efter Google Maps). Det er så dejligt at blive “blæst godt igennem,”. Jeg tror på, det er sundt for både krop og sjæl.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jo, Kierkegaard gik og gik og mente vel at tunge tanker kunne man ikke undgå at gå sig fra. Jeg ved ikke hvad du tænkte, men efter 40 min. var der ikke flere tanker. Det vil sige, så er der måske plads til nogle aha-tanker.
  Fortrinligt at høre at du gik gennem parken og rundt søen. Og til psykiatrien.
  Det må glæde dig at finde behag i at gå.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg elsker at gå og har vandret rigtig meget i Østri, Italien og Schweiz; jeg har bare aldrig syntes, der var gode steder at gå herhjemme. Men nu vil jeg prøve, for jeg kan jo mærke, at det gør mig godt.

   Du har ret: man kan sige at efter 40 minutter, var der ikke flere tanker. Så var der kun det meditative tilbage. Lidt tranceagtig tilstand der kommer, når jeg har gået længe nok. En tilstand jeg godt kan lide.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.