,

Fuldstændig misforstået på Facebook

Do’s and don’ts på Facebook

Jeg udtrykker mig da ellers ret klart

Fuldstændig misforstået på FacebookNormalt trives jeg vældig godt i den virtuelle verden, og jeg holder normalt også meget af Facebook, da det er en glimrende platform til at finde sammen i fællesskaber, deltage i debatter, finde tidligere kolleger osv.

En læser har læst mit indlæg om Naser Khader og retssikkerheden fra den 6. juli 2021. Du kan finde det her.

Til højre kan du se, hvordan man kan blive misforstået. Jeg er ret rystet, og jeg forstår slet ikke, at mine diagnoser skal rodes ind i “samtalen”.

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan jeg bedst reagerer på det? Jeg tror ikke, jeg får så meget ud af at gå ind i en dialog. Et ikke-svar er muligvis den bedste løsning i denne situation?

10 Svar
 1. Kenneth
  Kenneth siger:

  Hej Hanne!

  Jeg har læst dit facebook-indlæg igennem, og for min del synes jeg, at du formulerer dig klart og entydigt – at der så er en, der misforstår dig og sviner dig til, er simpelthen så ubehøvlet. Man kunne tro, at vedkommende har ”plukket” fx et par ord eller en sætning ud af sammenhængen og dannet et helhedsindtryk dérudfra … Men det ved jeg selvfølgelig ikke.
  Meget fint indlæg – er min klare opfattelse!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kenneth

   Tak for din kommentar. Det glæder mig, du kunne lide indlægget.

   Ja hun var godt nok ubehøvlet; jeg har aldrig været ude for noget lignende. Jeg forstå slet ikke, hvordan man kan opføre sig sådan over for andre mennesker og så på skrift. Nåh – men der er så mange sære mennesker på Facebook.

 2. Pernille Lærkedal Sørensen
  Pernille Lærkedal Sørensen siger:

  Mon det kan være denne formulering der er misforstået?: “Der er derfor ingen som helst grund til ikke at tro de syv kvinder, der …”

  Hvis den ubehøvlede dame, der skælder dig ud på det groveste, har overset det vigtige “ikke” i dit indlæg?

  Det berettiger dog ikke de meget grove kommentarer du bliver udsat for.

  Jeg synes dit indlæg er fint og så sagligt som det er muligt, set i forhold til de anklager der rejses mod Naser Khader og dine egne, personlige oplevelser med misbrug.

  Vh Pernille

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pernille

   Velkommen til og tak for kommentaren! Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem. Det er et led i kampen mod spam.

   Det er sørme godt set, at det kan være det lille, men yderst vigtige, “ikke”, der er blevet overset. Det kan du sikkert have ret i.

   Nej jeg synes også, de grove kommentarer er langt under lavmålet, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, og håber heller ikke det sker igen. Det vil nu ikke ske fra hendes side, da jeg har blokeret hende. Hvis jeg nu skal bevæge mig ned på det niveau, kunne jeg tænke ved mig selv, at hun også selv har en diagnose eller to 🙂 Men at man har en psykiatrisk diagnose gør dog ikke, at man behøver være uforskammet overfor andre mennesker.

   Vh.
   Hanne

 3. Ib Schultz-Rose
  Ib Schultz-Rose siger:

  Nu har jeg prøvet at læse din artikel om Naser Khader igennem og jeg har meget svært ved at se, hvor hende Cornetten har fået fat den udlægning af dit budskab. Det eneste, om end meget lidt sandsynlige, argument, der kunne være hendes drivkraft, er at du ikke, i din egenskab som kvinde, helt og holdent fordømmer Khader. Såfremt dette skulle være kernen i angrebet fra messingblæseren, så kan hun jo ikke have læst resten, eller nogen af artiklerne, færdig. At hun griber til at gå efter manden (kvinden) og ikke bolden, siger meget om hende. Hendes angreb kan beskrives med mange ord, men i min verden er “uønsket”, nok det der dækker mit indtryk af hendes væsen bedst.
  Jeg er rystet over en så nedrig tilnærmelse af et andet menneske og det at hun lader til at være sikker i hendes “sag”, får mig til at tænke på en jeg ikke husker navnet på, som sagde noget i retning af at de vise er usikre og de uvidende er skråsikre. Dette synes jeg beskriver dette meget rammende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ib

   Velkommen til og tak for kommentaren! Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem. Det er et led i kampen mod spam.

   Nej jeg forstår sørme heller ikke, hvordan hun har fået den forståelse af min artikel, og det havde hun åbenbart heller ikke selv mod på at fortælle, jf. at jeg ikke fik et svar. Dit gæt på, at hendes angreb skyldes, at jeg ikke uden videre bare fordømmer Naser Khader, er måske slet ikke så tosset. Men jeg er altså jurist, og selv det nærmest er fra forhistorisk tid, er retssikkerhed noget, der binder sig til rygmarven. “Uønsket” er en god betegnelse, endda i den pæne ende.

   Ja jeg er/var også noget rystet. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og håber, det var en engangsforeteelse. At han roder mine diagnoser ind i det er virkelig under lavmålet.

   Det med de vise og de uvidende passer fint ind her.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg er enig med Eric. Desuden har jeg egenhændigt opdaget, at det ikke betaler sig at diskutere på FaceBook. Der er for mange idioter med for meget fritid, der ikke bestiller andet. Jeg læste dit indlæg om Naser Khader, og jeg tror, jeg forstod din pointe. Jeg har dog oplevet Naser i selskabslivet, så jeg er endnu mere indstillet på at tro på kvinderne. Men han bør stadig afprøves af retten og ikke en folkedomstol. Desværre har så mange mænd opført sig som svin gennem tiderne, at momentum ruller imod dem for tiden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du siger da tingene ligeud “…for mange idioter med for meget fritid…”.

   Ja min pointe var jo egl. ret klar og umisforståelig: selv den største psykopat eller nogen, der ligner, har krav på en retfærdig rettergang, så længe vi kalder os et retssamfund, og det vedbliver vi forhåbentlig med i lang tid.

   Jeg er skam glad for, at jeg ikke har oplevet Naser Khader i selskabslivet. Jeg har mødt tilstrækkeligt af hans type. Der er da ingen grund til ikke at tro de syv kvinder, og det fremgår det også tydeligt af mit indlæg, at jeg gør. Du har garanteret ret i, at mange mænd indhentes af fortiden nu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.