Jordskælvet: Jeg fandt idioten

Jordskælvet: Jeg fandt idioten

Facebooks idioter

Jordskælvet: Jeg fandt idioten

Normalt skjuler man folks identitet.

Det ser jeg ingen grund til at gøre i dette tilfælde, når opslaget fra i aftes ligger frit tilgængeligt.

Du kan se yderligere kommentarer i denne artikel.

 • Hvorfor er der kun to sure figurer?
 • Hvorfor er det ikke i strid med de ellers allestedsnærværende, såkaldte “fællesskabsregler” hos Facebook?
 • Jeg anmelder opslaget nu.
 • Måske har du lyst at gøre det samme?

Jordskælvet: Jeg fandt idioten

 

8 Svar
 1. Charlotte
  Charlotte siger:

  Anmeld og blokér – det er det eneste, der er værd at gøre ved den slags. Som de siger på engelsk: Don’t feed the troll” og det er et råd, jeg for det meste følger. Der er intet vundet ved at give anti-likes – det eksponerer bare kommentaren yderligere.
  Og så følger jeg slet ikke den slags debatter på FB. Det er ikke godt for min sjælefred eller noget som helst andet. Normalt er jeg kun i mine historie-, nørkle-, plante- osv-grupper der. Irma er en absolut undtagelse.

  • Charlotte
   Charlotte siger:

   PS: Og så giver alt med flygtninge, udlændinge osv mig knopper, fordi jeg hver eneste gang kommer til at tænke på hvordan vi tog imod de syriske flýgtnige, og hvordan man talte til/om de danskere, der gjorde noget for dem. Det var sådan set for mig dråben … Jeg giver lidt ekstra til min foretrukne nødhjælpsorganisation, hver gang jeg hører om en ny katastrofe, og så holder jeg mig fra medieforbrug i den anledning så vidt det overhovedet er muligt.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Charlotte

    Tjah, det kan jeg bare ikke. Krigen, jordskælvene, flygtningene er der jo også, selvom jeg ikke tænder for TV Avisen. Jeg bryder mig ikke så meget om eskapisme. Men jeg talte med en anden om det forleden dag, og hun sagde, at hun havde tænkt på ikke at tænde fra TV Avisen, Deadline osv., og vi blev sådan set enige om, at det kunne være, at vi så ville have et bedre liv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Tjah, nu er du så nummer tre med det budskab, så der kan måske være noget om snakken. Tossen er anmeldt, men Facebook er jo nok ret ligeglad, som, også Henny var inde på.

   Uha nej, jeg følger heller ikke debatterne som sådan, men da jeg mener, Pernille Skipper er et fornuftigt menneske, og mit hjerte græder med de mange tusinde (millioner …) ofre for jordskælvene, læste jeg hendes opslag, og ja kom til også at læse nogle kommentarer.

   Det er et godt stykke tid siden, jeg holdt op med at diskutere politik på Facebook. Folk begyndte at spørge mig, hvordan jeg havde det og om jeg var rigtig rask, hvis jeg havde en anden holdning, end de selv havde. Det var dråben/dråberne, der fik bægeret til at flyde over. Det er utrolig ærgerligt, for jeg kan godt lide at diskutere politik, og platformen kunne være velegnet til meningsudveksling, læring og videndeling.

   Jeg skriver altid pænt til folk; faktisk jo mere uenig, jo pænere, for at provokere lidt, men det “virker” ikke efter hensigten, og så er det, jeg drager mine konklusioner …

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ligesom Bix tror jeg også, at det vil glæde sådan nogle mennesker, hvis man reagerer på deres uhyrligheder. Derfor foretrækker jeg at ignorere dem. Selvfølgelig kan der komme en dag, hvor det ikke længere er godt nok at ignorere den slags, hvis der bliver for meget af det, fx. Hvad man så skal stille op er svært at sige, men jeg tror desværre du har ret, når du ikke tror, det hjælper at klage til FaceBook. FaceBook har en underlig moral. Man kan komme i FaceBook-fængsel for at have vist en balle, men have totalt fascistisk, fremmedhadende menneskesyn er helt OK med dem. Det fortæller jo en historie om FaceBook, og jeg ville virkelig ønske, at der fandtes et alternativ hertil, der var mere spiseligt, rent etisk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja, det er måske nok også bare mig, der tager tingene “lige som de er” og ikke kigger bagom. Jeg regner fejlagtigt med, at folk mener det, de skriver, og derfor kommer jeg op i det røde felt, når der er tale om sådanne uhyrligheder. Jeg synes simpelthen ikke, de skal have lov at stå uimodsagte hen.

   Og ja, det er også en historie om Facebook. Grundlæggende synes jeg, det er en fantastisk mulighed og platform ganske gratis, når man blot ruller fordi deres reklame-skrammel for de nyeste skuresvampe, bambustrusser og selvsiddende Merinostrømper (jeg oversvømmes p.t. af de to sidstnævnte). Der er noget, der hedder “Reddit”, som jeg har haft set lidt på, men de har bare slet ikke nær Facebooks udbredelse i Danmark.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Irma, jordskælv og proportionsforvrængninger – Stegemüllers vindue mod verden siger:

  […] Opdatering onsdag eftermiddag: Jeg fandt idioten. Du kan se billedet her. […]

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.