,

Fejl og modregning?

Fejl og modregning?I det røde felt

Der er sket flere fejl i jobcenteret, som jeg desværre ikke kan komme nærmere ind på, men de bevirker samlet set, at jeg ikke har set så meget som 50 øre her ved udgangen af januar. Jeg priser mig lykkelig for invalidepensionen og kassekreditten, for regningerne skal jo altså betales det til trods. Jeg har understreget overfor jobcenteret, at det er en haster.

Herudover rejser de spørgsmål ved, om der skal modregnes, nu hvor ydelsen ikke længere hedder “fleksløntilskud” men “ledighedsydelse”.

De mangler nu pludselig dokumentation for den tabte erhvervsevne, og de mangler afgørelsen fra Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP).

Hvis jeg nu ikke havde mistet 2/3 af erhvervsevnen, var jeg vel ikke visiteret til fleksjob? Hvordan kan de mangle afgørelsen, når de i to år har udbetalt fleksløntilskud?

JØP hjælper på den måde, at de vil sende noget fra “Sociale ydelser” (vist en bog), som viser, at der ikke må modregnes, og herudover sender de afgørelsen.

De er enormt søde og hjælpsomme, men må selvfølgelig ikke gå nærmere ind i forvaltningens ansvarsområder. De er til at tale med.

En smule jurist er jeg stadig

Jeg blev jurist for 28 år siden, og det er alt sammen både forældet og glemt, men man kan meget med Google, så jeg har fundet en dugfrisk (19/12/2017) bekendtgørelse på Retsinformation:

Bekendtgørelse om beregning af og fradrag i ledighedsydelsen samt varsling af ferie med ledighedsydelse.

BEK nr 1599 af 19/12/2017 Gældende. https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2017/1599

“Indtægter, der ikke medfører fradrag i ledighedsydelse:
§ 12, nr. 14) Pension, der udbetales som følge af tab af erhvervs-/arbejdsevne, og som er led i et tidligere ansættelsesforhold.”

Tydeligere kan det vel egentlig ikke siges? Her er ikke behov for finurlige fortolkninger.

Jeg har kontaktet JØP igen, og spurgt, om det, de udbetaler, er netop den type pension, bekendtgørelsen handler om. Det bekræfter de.

Dokumenterne fra dem kommer først i morgen, da de skal via e-boks. Så snart jeg har dem, videresender jeg dem, og følger med det samme op telefonisk.

Kugledynen

Det har bragt mig helt ud af kurs, og jeg mærker den gamle usikkerhed, også selvom jeg føler mig overbevist om, at de ting pensionskassen bidrager med, og det jeg selv har fundet, er uomtvisteligt eller måske er et bedre ord uomgængeligt.

Jeg sætter mig under kugledynen med min iPad og Facebook og venter på at det bliver i morgen. Andre steder kan jeg ikke være.

ØV.

14 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg har og reageret på det nyere indlæg før jeg har læst dette. Det er mildt sagt uroligt at det skal være så kompliceret at få udbetaligerne til komme som de skal. Jeg forstår fint at den slags urimeligheder giver en uro man godt kunne være foruden. Her er dagens udbetalinger diverse steder fra kommet planmæssigt. Det skal man åbenbart glæde sig over.
  Alt alt muligt er for kompliceret kan følgende måske illustrere: På den herværende jernbanestrækning afprøves det nye signalsystem. Af sikkerhedsgrunde er overkørslerne spærret hver nat det meste afugerne. På skilt ved jernbanen ses at det er mellem 19 og 06. Af modtaget sms fremgår det at det er mellem 18 og 05. Hvilket er det rigtige tidspunkt er ikke godt at vide, men det er ret ubegribeligt at det er sådan. Det er dog for intet at regne mod manglende udbetaling af kroner til næste måned.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Mener du med “uroligt” “utroligt”?

   I hvert fald synes jeg selv, det er utroligt, for så svære er de tre bestemmelser altså heller ikke – faktisk synes jeg ligefrem, de er formuleret så alle (sagsbehandlere) burde kunne forstå dem. Jeg synes altså slet ikke, der er noget at være i tvivl om, og jeg mener så inderligt min tidligere bisidder og jeg er på fuldstændig sikker grund her. Som type er jeg bekymret og kan ikke leve med en fugl i hånden og ti på taget. Jeg vil have tingene på skrift og en afspejling i netbanken, før jeg tror på noget som helst. Dette er rædselsfuld, og det har kun varet to eller tre dage; jeg tænker på, hvordan jeg holdt lignende og værre usikkerhed i 2½ år. Det forstår jeg slet ikke nu.

   Mht. til din jernbaneoverskæring: Det er da ret vitalt hvilket tidsrum, der er gældende. Den slags er sjusk og rod, og det er der simpelthen alt for meget af. Jeg er bare træt af, at den slags får os/mig til at fatte kontrolgenet og tjekke alting.

 2. Kaja
  Kaja siger:

  Hej Hanne, håber du får løst dine problemer i en fart. Det er ikke til at undvære penge.
  Det er også lige i overkanten, at jobcentret ikke kan finde ud af deres egen lovgivning. Mange har jo ikke en kinamands chance for selv at løse problemerne.
  Held og lykke med det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kaja

   Nu har jeg skrevet et meget præcist svar til dem, hvor jeg har på bedste “Læs og forstå-manér” har tegnet og fortalt om lovgivningen for dem. Og så har jeg skrevet, at jeg imødeser et meget hurtigt svar og beder om estimat for sagsbehandlingstiden.

   Jeg tror nu nok, at mit brev vil gøre et vist – eller måske rettere markant – indtryk på sagsbehandleren. Nu har jeg i hvert fald gjort alt det, jeg kunne.

   Mange kan, som du skriver, ikke klare det alene, men det kan jeg såmænd heller ikke. JØP har hjulpet og min tidligere bisidder fra SIND, som er tidl. socialrådgiver, har hjulpet. Hun havde rigtig god input, har en skarp hjerne og kan mere jura, end jeg kan.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Der er også et eller andet “issue” med min efterløn i denne måned. Jeg hører også, at der er fejl i mange udbetalinger af kontanthjælp.

  Det er som om tavlen er blevet slettet hos dem, der skal sørge for udbetalinger, her hen over nytår.

  Det giver også mig flimmer på lystavlen, når der går ged i skidtet, men jeg prøver også at holde krudtet tørt. Min minimale pension er heldigvis gået ind, og jeg har også stadig en kassekredit. Men det betyder jo ikke, at man er glad for at bruge den.

  Forhåbentlig får de samlet slæberne sammen diverse steder, så tingene kan komme til at fungere normalt igen. Man har jo ikke brug for den uro, slet ikke når man har andre problemer at slås med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Kommer efterløn ikke fra A-kassen? Men de lider måske også af det kollektive hukommelsestab?

   Jeg har det på samme måde som dig med kassekreditten: den skal helst slet ikke udnyttes, da det er skruen uden ende, eller med andre ord: som at pisse i bukserne osv.

   Du har ret: uroen har man ikke behov for. Jeg har lige haft en snak på en time med min tidligere bisidder, som også er tidl. socialrådgiver, og hun har bare styr på, hvordan den ged skal barberes. Hun gav mig god hjælp til, hvad jeg kan skrive i den mail, jeg sender i morgen: Sådan lidt jura for begynder med mange argumenter for, hvordan den relevante bestemmelse i bekendtgørelsen kan underbygges med de øvrige bestemmelser – altså med andre ord: argumentere så der ikke er noget at komme efter.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Jo, efterløn kommer fra a-kassen. Men de har det samme syndrom, som mange kommuner har. Hvert eneste år kommer det bag på dem, at de faktisk skal hente vores skattekort hos skat. Og nogle gange vælger de så, som i dit tilfælde, at få midlertidigt hukommelsestab om, hvad det egentlig er for aftaler man har.

    Jeg har skrevet til min a-kasse i dag, men ikke fået svar. Nu vil jeg se, om pengene går ind i morgen, det kunne jo være, at det bare er udbetalingsspecifikationen, de har fjernet. Hvis pengene ikke er gået ind, må jeg jo ringe til dem. Men jeg får nok en mere eller mindre søvnløs nat inden, og DET har jeg bestemt ikke brug for.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Gad vide, om de har fået mit skattekort? Jeg synes, det er helt ufatteligt, at man hele tiden skal være i “control mode”, og tjekke om tingene går rigtigt til, om referater er rigtige, om aftaler er rigtige osv. På mig virker det som om, det næsten er mig, der skal lave sagsbehandlingen for dem. Jeg er faktisk ked af at have fået det sådan med min kommune, for alt det tid jeg var syg og på sygedagpenge, var de simpelthen så søde og hjælpsomme: fx kom kugledynen på ingen tid. Og sagsbehandleren var utrolig dygtig. Min bisidder – som har forstand på den slags – sagde, at det var den dygtigste sagsbehandler, hun nogensinde havde mødt; og hun var selv socialrådgiver i tre kommuner!

     Hvor er jeg ked af det på din vegne over, at du skal have en søvnløs nat, for det er slemt. Jeg kender det fra mig selv. Nu ved jeg ikke, om du “er til” musik, men lidt stille musik, fx Kaare Norge, kan af og til berolige mit nervesystem en anelse, og så har jeg jo da min højt elskede kugledyne. Ville det være noget for dig?

     PS: Jeg sender dig lige en mail.

 4. Birgit
  Birgit siger:

  Åh nej, hvor er det dog synd for dig, Hanne. Jeg føler sådan med dig.

  Men som du selv skriver, så er der jo ikke så meget at være i tvivl om, så mon ikke det hurtigt går i orden igen. Det håber jeg!!!

  Mange tanker
  Bix

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Bix

   Tak skal du have. Det hjælper lidt. jeg har lige haft en lang snak med min tidligere bisidder, som har styr på §§ – meget mere end mig. Hun lærte mig også lige en supplerende måder at læse bekendtgørelsen på, som jeg må have glemt, for jeg har vel kunnet det engang?

   1. Hvis det ikke går i orden i en vis fart – og det til min fordel, så har de mig i breve til jobcenteret med kopi til borgmesteren – eller omvendt.
   2. Hvis det ikke falder ud til min fordel, så tager det “kun” 1 – 2 år at komme igennem ankesystemet…

   Jeg tænker på de mennesker, der ikke har en jordisk chance i det system. Jeg har en god uddannelse, et godt hoved og nogle, der kan bakke op om mig, men det er jo kun de færreste forundt. Jeg ved godt, jeg er privilegeret, men det får jo ikke ligefrem blodtrykket til at falde.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.