, ,

Brev fra borgmesteren

Brev fra borgmesteren

Omkostninger:

1) Hvidovre Kommune

Jeg har fået oplyst samtlige omkostninger fra Hvidovre Kommune.  Vi havner på 585.000 kr. Tallene skal bruges i bogprojektet. Efterfølgende har jeg fået brev fra borgmesteren selv.

Ydelse I alt
Sygedagpenge som indtægt brutto fra maj 2014 til 18. maj 2016 405.936
Sanddyne. Teknisk hjælpemiddel 2.700
Kugledyne fra Protac. Teknisk hjælpemiddel 6.000
Forløb hos Psykiatrifonden 151.900
Forløb hos Center for Specialundervisning af Voksne (CSV) 4.650
Speciallægeerklæring fra Pia Glyngdal og to mindre erklæringer fra e.l. 11.884
Støttekontaktperson 10 besøg 1.818
I alt 584.888

I virkeligheden er flere af beløbene nok for små, idet de kun rummer de direkte henførbare omkostninger, mens der ikke er medtaget overhead. Men pyt nu med det, det kan jeg jo bare skrive i brødteksten. Raketvidenskab er det jo trods alt ikke. Det er bare vigtigt at gøre det så godt som muligt, hvis det engang ender i en bog. Jeg har trods alt levet af at “lave tal” i mange år, så der er også lidt faglig stolthed rodet ind i det.

Til min store overraskelse fik jeg også brev fra borgmester Helle M. Adelborg selv; det er i hvert fald sendt fra hendes egen mailadresse. Hun skriver:

“Kære Hanne B. Stegemüller

Tak for dine henvendelser af 13. og 23. oktober 2017.

Det glæder mig meget, at det går dig godt og ikke mindst at dine oplevelser har været positive.

Det er SÅ positivt, at du ønsker at skrive en bog om dine oplevelser af bl.a. taknemmelighed.

Jeg kan forstå, at du har en god dialog med administrationen om din anmodning om aktindsigt.

Jeg ønsker dig held og lykke med processen med bogen og ser frem til at læse den.

Venlig hilsen

Helle M. Adelborg
Borgmester”

Hvis man vil nedgøre det, kan man selvfølgelig sige, at der den 21. november er kommunalvalg, og at alle stemmer tæller, nu hvor Alternativet puster liste A i nakken i alle 98 kommuner.

Jeg ser det dog som en fin og imødekommende gestus overfor en borger, der henvender sig med et konkret spørgsmål, som forvaltningen ikke helt kunne besvare. Jeg vil ikke tøve med at kontakte borgmesteren igen, hvis der dukker nye ydelser op, som skulle have været medregnet.

Jeg er lidt i tvivl om, hvad hun mener med taknemmelighed. Måske er det et svar på følgende, som jeg skrev til hende den 13. oktober 2017:

Kære Helle M. Adelborg

Borgmester i Hvidovre Kommune.

Jeg har været igennem et to-årigt sygeforløb, og lad mig først og fremmest sige, at jeg har fået en fantastisk og kompetent hjælp fra Hvidovre Kommune. Jeg kan ikke genkende alle de historier, jeg kan finde på de sociale medier, i pressen mv.

Mine sagsbehandlere har været yderst kompetente og imødekommende. Herudover var det en meget positiv oplevelse at mødes med rehabiliteringsteamet. De var så søde – og jeg var så nervøs…

2) Psykiatrien – the ongoing story

Da jeg senest skrev om omkostningerne i psykiatrien, sluttede jeg af med at skrive: “Det bliver spændende at se, hvem “[email protected]” henviser til.”

Og det må jeg sige, at det blev. Jeg sendte min mail den 25. oktober, så jeg syntes, jeg kunne tillade mig at spørge til status.

Jeg havde jo skrevet til fællespostkassen, så jeg ringede til regionens førerbunker på Kristineberg. De kendte ikke til min mail, men henviste mig til Glostrup. Jeg prøvede forgæves at forklare, at det jo sådan set var der, jeg kom fra. De gad helt tydeligt ikke høre på mig. Så bliver jeg altså lidt sur. Jeg følger de udstukne retningslinjer, taler pænt og så vil jeg ikke behandles dårligt!

Nå men jeg falder ned og ringer til “ophavsmanden” i Glostrup, der fortæller, at det var Kristineberg, der havde sagt til ham, at de ville agere på en mail i fællespostkassen. Han er vældig flink og lover at hjælpe mig på vej (igen).

I løbet af ingen tid ringer han tilbage, og overbringer Kristinebergs uforbeholdne beklagelse over, at de har sendt mig retur til ham.

De har også oplyst, at de vil svare i næste uge, når en given medarbejder er tilbage fra ferie. Det lyder fint, og jeg glæder mig da til at se, hvad det er, de har brugt en måned på at tilvejebringe og sende frem og tilbage mellem hinanden. I dag er det præcis en måned siden, jeg skrev den første mail til min kontaktperson i Distriktspsykiatrien.

Det er godt, de er meget bedre til at drive psykiatri end til at lave administration.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.