En Doro?

Der var engang

I forne tider ringede man til hinanden og sludrede og hørte, hvordan det såd’n gik all round. Det gør jeg af og til stadig, men jeg kan godt høre, at de fleste modtagere bliver temmelig overraskede over mit opkald.

Jeg savner samtalerne. Det var hyggeligt og en fin måde at følge med i hinandens liv og levned. Nu sender man en mail (det er også ved at være forhistorisk), kontakter via Facebook/Messenger, SMS osv.

Nutildags

Det hører med til det moderne liv at eje en smartphone. Den er en computer i miniformat. Man har alt med sig på farten: mails, SMS, Google, Facebook osv. Det er dødsmart.

Så når folk ikke taler i telefonen mere, så bruger de den med alle dens minicomputerfunktioner, pakket ind i apps og et fedt udseende, til alt mulig andet. Jeg skal ikke gøre mig bedre end resten af verden. Jeg har også en smart smartphone fra æbleland, men realiteten er, at jeg kunne nøjes med en Doro til en syvendedel af prisen.

Jeg tjekker ikke mails på farten, for så vigtig er jeg ikke længere. Jeg kan ikke se de mikroskopiske bogstaver i en SMS, og forsøger jeg at svare, bruger jeg mere tid på at rette end på at skrive.

Jeg ville savne det gode kamera og Facebook. Men måske findes der Doroversioner med disse funktioner? Jeg har ikke undersøgt det. Men når æbledimsen ikke kan mere, bliver det nok en Doro.

På mange måder hører jeg til i fortiden. Det er der ikke noget at gøre ved, og det generer mig ikke.

9 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Ganske som jeg vist betaler for alt for mange ligegyldige tv-programmer, betales også for meget for smartphoneabonnement, og jeg kan mærke at behovet for alt de smarte aftager med alderen. Min gamle Windowsphone trænger til udskiftning, men det udskydes fordi jeg egentlig ikke gider beskæftige mig med det cirkus.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja med en Windowsphone er du altså ikke ret godt kørende kære Jørgen. Vi havde sådanne i FKN; jeg viderestillede straks “alle” mine indgående samtaler til min rigtige telefon 🙂

   Jeg kan ikke være med på TV-fronten al den stund, jeg stort set ikke ser TV. Men i aftes blev jeg forført til et Netflixabonnement, fordi jeg gerne ville se “Homeland” (Carrie er bipolar), men jeg må vist erkende, at den er over mit aktuelle kognitive niveau.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har faktisk en gammel knaptelefon liggende, men den kan jeg ikke gå tilbage til efter min iPhone 6 plus, som er godt 3 år gammel. Når den en gang ikke kan mere, tror jeg, at jeg køber en smartphone igen, men en billigere en. Jeg er jo iPad bruger, og jeg har faktisk ikke brug for, at min telefon kan det samme som min iPad.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   og der ligner vi så hinanden: vi er iPadbrugere og telefonen behøver ikke kunne det samme som iPadden! Nu har jeg så fået hjælp til et større tastatur på telefonen og til større tekst på SMS’erne, så nu bliver den del af mit liv måske sjovere. Jeg burde slev have søgt efter disse ting, men det faldt mig ikke ind, at der var sådanne muligheder. Tosse!

   Min næste telefon skal også være billigere end den nuværende iPhone 7.

 3. Eric
  Eric siger:

  Jeg er gammeldags, og det er fruen også. Vi har mobiltelefoner, som ikke er smarte, og vi er sørme nærværende, hvad enten vi er sammen eller ej.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.