,

Mobil

Jeg har faktisk vidst det længe, men har bare ikke orket at gøre noget ved det. Min samlede telefoni- og internetløsning er for dyr, blandt andet fordi jeg stædigt har holdt fast i at have min fastnettelefon og fordi jeg ikke har vidst, hvordan jeg ellers fik mit internet, som er min kontakt med omverden.

Jeg gik ind i 3-butikken på vej hjem fra arbejde, fordi jeg ville give mig selv en iPhone 5 som en slags tillykke med det nye job. Ekspedienten spurgte til min nuværende løsning og priserne på den (i alt 500 kr. til TDC for fastnet og internet og og 279 kr. til 3 for mobilen).

Han skruede et tilbud sammen på alt i alt 179 kr. pr. måned med fri tale til alle numre og med 5 GB download og det kommer jeg aldrig i nærheden af. I de 179 kr. er også min nye fremtidige internetforbindelse på maks 200 Mb downloadhastighed og 2 i uploadhastighed. Routeren fik jeg med hjem uden beregning. Jeg håber, jeg kan finde ud af at installere det selv, men det skulle være bare at sætte stikket i (men det siger de altid).

Nu kan jeg opsige mit dyre abonnement hos TDC og glæde mig over at spare 600 kr. pr. måned. Og så bliver jeg ægte mobil med kun et telefonnummer. Det havde jeg da aldrig drømt om. Men telefonregninger er ‘kedelige’ at betale, så de skal reduceres mest muligt.

Og hvordan gik det så med iPhone 5? Den skal bestilles via hjemmesiden sagde han, hvis jeg vil benytte mig af de 1.000 kr., jeg har i bonuspoint (fordi jeg er sådan en trofast kunde og bare har ladet pointene summe op hele tiden). Jeg skifter ikke mobil andet end når det er nødvendigt og så ved særlige lejligheder som denne.

Så hjem og på 3’s hjemmeside. Deres nye hjemmeside viser sig ikke at kunne håndtere bonuspointene, så jeg skal ringe til deres kundeservice på mandag. Suk, nu havde jeg lige sådan et godt indtryk af 3

16 Svar
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Det var da en ganske udmærket gave at give sig selv. Jeg håber, at du bliver rigtig glad for den. Her i huset er vi 2 heldige, og vi har ikke fortrudt.
  Fastnettelefonen har også stadig sin plads her i huset. Det er endda den samme telefon, som jeg købte den gang i 87. En gammel B&0. Jeg tror, at den koster os 70 kroner i kvartalet nu, så den får altså lov at blive stående.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Det er dejligt at høre om dine gode erfaringer med iPhone 5. Jeg glæder mig til at få den.

   Ja for 70 kr. må man sige, at jeres fastnet ikke spiser brød – så lad den endelig leve. Den ender vel næsten snart på museum 🙂

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ja, det er ikke engang løgn, når eksperterne påstår, at vi skal gå vores abonnemter igennem hver 3. måned. Så tit overvejer jeg det nu ikke. Vi har Stofanet til TV og internet og Telmore til telefoni, + deres allerbilligste dataløsning. Så kan man surfe lidt, mens man hænger i venteværelser mm., hvilket en stor del af min tid stadig går med. Men at spare 600 kr. om måneden, det var nu ikke så tosset.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   I 3-butikken sagde de, at man burde gennemgå sine abonnementer hvert ½ år – det vil jeg nu aldrig gøre, men man burde nok for at få mest muligt for pengene. Nu har jeg jo lige erfaret, hvor meget, der kan være at spare.

   Det er så dejligt at kunne surfe på telefonen mens man fx venter. Jeg er en trofast bruger af Facebook på telefonen. Det slutter jeg alle min aftner med.

 3. Pia
  Pia siger:

  Vi hænger stadig på fastnettelefonen. For os er den ganske gratis at have, når/hvis vi kun bruger den til andre fastnet, men de numre er jo heller ikke til at gennemskue mere. Telefonen hører med i vores internet- og tv-abonnement, som ikke vil blive billigere ved opsigelse af telefonen. Når den ringer, kan vi næsten være sikker på, at det er en sælger.
  Jeg har ikke hverken smartphone eller iPhone, men en ganske almindelig gammeldags mobil, der kan ringe, sende sms, samt modtage og sende billeder. Jeg ringer gratis til alle i samme teleselskab. for 29,- kr. om måneden. Billigere telefonregning fås vist ikke 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Min fastnet telefon ringer jeg for så vidt også “gratis” fra, men abonnementet koster altså 500 kr. om måneden og det er da mange penge for ikke at ringe ret meget, for det gør jeg faktisk ikke. Men jeg kan godt lide ikke at skulle tælle minutter, når jeg taler. Hvis jeg har lyst til at tale en time, så vil jeg have lov til det uden at sidde og tænke på, hvad det nu kan koste.

   Du har ret, din telefonregning kan ikke blive billigere! Tillykke med det 🙂

 4. Eric
  Eric siger:

  Jeg betaler 10 kr. om måneden i “strafgebyr,” fordi jeg snakker og SMS’er for < 50 kr. Mit liv fungerer forbløffende fint uden en smartphone. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Når man som jeg bor alene er telefonen en meget fin måde at være i kontakt med andre på og jeg kan ikke undvære den, selvom jeg ikke taler mere end de – nu – tilladte 5 timer. Jeg betaler gerne for den frihed, det er at kunne tale frit. Jeg har ikke studeret alle tilbuddene, for jeg kan alligevel ikke gennemskue markedet. Jeg ville ikke undvære min smartphone og jeg glæder mig meget til at få min iPhone 5.

 5. Inge
  Inge siger:

  Det var da en besparelse af de større.. Vi skrottede også fastnet telefoni for et par år siden, og har ikke savnet det på noget tidspunkt..
  Held og lykke med din nye iPhone5, den skulle være super lækker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja der er rigtig mange penge at spare. Det havde jeg slet ikke drømt om. Fyren i butikken sagde, at man burde gennemgå sine abonnementer hvert ½ år, fordi der hele tiden kommer nye tilbud. Det vil jeg bestemt holde øje med fra nu af.

   Jeg glæder mig meget til min nye iPhone 5!

 6. overleveren
  overleveren siger:

  Tillykke med aflivningen af fastnet telefonen.. jeg kan efterhånden kun se en eneste kundegruppe der kan bruge sådan en telefon til noget – altså privat. Det er de ældre, der har tryghedsalarm, der går via den telefon. Alle andre kan lige så godt skrotte den telefon lige på stedet. Man skal være rigtig uheldig med sin adresse hvis man ikke kan få en bedre og billigere internetforbindelse uden at den skal hænge på TDC fastnettelefoni.

  Men jeg er lidt bekymret… 5 gb ? er det nok for dig? Jeg tror du bør overveje at installere en tæller app så du har styr på at du ikke kommer over og hvad det i givet fald betyder hvis du gør. Alternativt holde øje med forbruget på 3´s hjemmesider og apps…

  Glæd dig til den nye iphone – den er lækker..

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak skal du have. Ja det er nok rigtigt, at der ikke er et reelt behov for fastnettelefoner mere. Jeg har stædigt holdt fast i min, fordi jeg ringer ‘gratis’ fra den, men jeg kan jo få rigtig meget mobiltelefoni for de 500 kr., jeg betaler til TDC hver måned.

   Jeg ringede til dem og tjekkede mit abonnement. De 5 Gb er kun dem der går på telefonen. På internetforbindelsen har jeg 200 Gb (tror jeg nok han sagde) og dem kommer jeg aldrig op på, så der skulle jeg være sikret.

   Du kan tro, jeg glæder mig til min nye iPhone 5, men nu skal jeg jo lige have den bestilt først – grrr.

 7. Rejen
  Rejen siger:

  Det er da dejligt at få reduceret telefonregningen, men selvfølgelig lidt ærgeligt at du skal vente på mobilen, men mon ikke det går…;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det bliver skønt med den meget lavere telefonregning, det er da virkelig en besparelse, der vil noget.

   iPhone 5: ja mon ikke det går at vente, jeg er bare en utålmodig sjæl, år jeg først har bestemt mig for et eller andet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.