Forår

Jeg har haft en feriedag i dag og min rengøringsdamen skulle komme. Så mens hun var her, sad jeg nede på Hvidovre Torv i to timer i solskinnet – godt nok i den lange overfrakke; men det var bare så skønt, nu er foråret for alvor på vej. Man kan mærke at solen har lidt magt allerede, i hvert fald har den magt over mig. Jeg savner så meget at være ude og jeg ser frem til den første tur på rulleskøjter, så er foråret ikke bare på vej men er kommet.

Jeg fik også testet min e-bogslæser i solskin. Den er god nok, man kan se alt på skærmen, selvom solen skinner.

Min rengøringsdame havde anemoner erantis med til mig fra hendes have; nu står de og stråler om kap med forårssolen. Jeg bliver aldrig træt af erantis anemoner. Nede i haven er tulipanerne to – tre centimeter oppe, jeg holder øje med dem dagligt!

Jeg må også se at få ringet efter vinduespudseren, for nu kan man jo se, at de trænger til at blive pudset.

29 Svar
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg nyder det. (altså når det ikke lige stormer som nu). At se de små spirer i haven og lyset, der ændrer sig. Jeg glæder mig så gevaldigt, til jeg kan sidde i min gårdhave med en kop kaffe. Også selv om det betyder jakke i starten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Ja er det ikke bare skønt, når foråret kommer snigende lige så stille? Jeg var så mænd så tilfreds med livet, da jeg sad på Hvidovre Torv på cafeen i to timer forleden dag. I dag har det dog været en bidende kold blæst her, men vi skal vist lige over en kold weekend.

 2. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Ihh jeg nyder også mine erantis, vintergækker og krokus! GLÆDER mig til der kommer flere slags op!
  Savner forår!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Ja er det ikke bare dejligt med alt det der pibler op ad jorden? Jeg kan ikke lade være at tænke, at det er Guds skaberværk, der endnu engang materialiserer sig for os.

   Foråret kommer, vi skal bare lige over en kold weekend.

 3. Donald
  Donald siger:

  Det er i orden at have lang frakke på i det tidlige forår, vi har jo vænnet os til unaturligt høje indendørstemperaturer. Jeg kan huske at biblioteket i Lyrskovsgade havde temperaturer oppe omkring 28°C indtil engang i 1972 eller 73 da der kom forordninger om at offentlige bygninger skulle holde en temperatur omkring 21°C fordi olie var en dyr (og forurendende) ting.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det er skønt at have en lang frakke her i de første forårsdage, for så kan man jo netop sidde ude og nyde det gode vejr. Det var da helt fantastisk i går.

   Hold da op, 28 gr., det vil vi jo i dag sige er helt vild. Kulturen har (heldigvis for klimaet) ændret sig en hel del.

   Hvordan laver du grad-tegnet?

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Disse forårsdage med sol, +grader og ingen vind er fantastiske at opleve og det hvad enten man går en tur med sol på ryggen eller i ansigtet eller sidder i en lækrog. Så jeg forstår sagtens din glæde over forårets komme – omend det ser ud til at blive afløst af vinter igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg elsker foråret; det er den dejligste tid på året, når man pludselig begynder at kunne være lidt ude igen.

   Jeg har godt hørt, at det skal blive koldt i weekenden igen, men mon ikke det er hurtigt overstået? Men selvfølgelig er det koldt den dag, vi skal ud og samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Det plejer at være en kold tjans at stå nede i Føtex’ forhal – men hvad gør man ikke for en god sag?

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hvor dejligt at kunne sidde ude så længe uden at fryse bagdelen i småstykker 🙂 Herovre blev vi alvorligt snydt; solen kom aldrig igennem, og det var gråt hele dagen. Godt, at din e-læser bestod testen, ellers havde du skullet sidde i skyggen i hele din ferie …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det var rigtig skønt at kunne være ude i hele 2 (!) timer. Det var første gang i år. Det var synd at I blev snydt, netop som man går og længes.

   Havde e-bogslæseren ikke bestået testen, havde jeg omgående købt en ny. Jeg skal bare på stranden med den.

 6. Pia
  Pia siger:

  Det er helt sikkert erantis.
  Der findes også gule anemoner, dem har vi her i skoven, men der er for tidligt 🙂

 7. Inge
  Inge siger:

  Det har virkelig lugtet af forår i dag.. På cyklen hjem uden handsker.. Det er så skønt.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Vi sneg os også op på tocifrede temperaturer – herligt 🙂
  Jeg kender kun hvide og blå anemoner … de gule hedder vist noget andet 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja er det ikke bare skønt. Det er sådan nogle dejlige måneder, der ligger for os.

   Du har ret, de hedder da erantis 🙂

 9. Pia
  Pia siger:

  Det har været en rigtig dejlig varm dag.
  Anemoner… Det synes jeg godt nok er tidligt. Der er intet af den slags at se i skovbunden her.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tog fejl af blomsterne, jeg skulle selvfølgelig have kaldt dem erantis. Jeg er ikke den store botaniker 🙂

 10. Lene
  Lene siger:

  Wow sikke en rengøringskone du har. Tænk at du fik blomster. Som Eric skriver, så har det været gråvejr hele dagen heroppe, og nu kommer kulden tilbage, forhåbentlig kun for en kort bemærkning. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja jeg er også så glad for de gule blomster; de står som en sol i min stue, og sender forårsstrejf ud over det hele.

   Jeg har godt hørt at det skulle blive koldt og vinterligt i weekenden, det passer mig ikke helt, da jeg skal ud og samle ind for Folkekirkens Nødhjælp. Men det plejer jo at være en kold fornøjelse, så hvorfor ikke også i år.

 11. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er da ren luksus. To timer i solen OG rengøringskone, der oven i købet kommer med blomster. Så bliver det vist ikke meget bedre! Her er det trist og vinterligt i dag, men i går var det fint vejr.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er nemlig lige præcis luksus og jeg sætter meget stor pris på det alt sammen.

 12. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Ja det er så dejligt og hver en forårsdag skal nydes. Nu kan du godt begynde at tænke på havegrillens lyksaligheder. Om en måned kan du grille!

 13. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Hold da op, var den oppe på 12 grader, det vidste jeg ikke, men det føltes så fint at sidde ude. Det er da fantastisk, at I kunne sidde ude uden overtøj!

 14. overleveren
  overleveren siger:

  ja, det har været en fantastisk forårsdag i dag. Min bils termometer klokkede 12 grader og vi kunne sidde udenfor på arbejde og drikke kaffe. Uden at tage overtøj på. Men ok, vi sad i læ og i sol – og byttede faktisk osse pladser så alle fik sol både for og bag 🙂

 15. Ingrid schmidt
  Ingrid schmidt siger:

  Ja så dejligt. Her først lidt rengøring så begyndte Kaj at rode lidt i haven og jeg og en veninde cyklede til motionscentret og fik os rørt også dér.
  Hilsen Ingrid

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ingrid

   Ja med foråret får man lyst til en hel masse aktiviteter; fitness er en rigtig god idé, men det er også fint at være i haven.

 16. Eric
  Eric siger:

  Heroppe nord på har der været gråt og diset, men det er vinterens sidste krampetrækninger. I går var der dejligt. Det er herligt, når foråret banker på!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.