Den første dag

I går trykkede jeg for sidste gang på den forbistrede knap på Jobnet, hvor man en gang om ugen skal bekræfte, at man er aktiv med at skrive ansøgninger. Det var en stor fryd at framelde mig ‘servicen’.

I dag har det været første dag på det nye job. Jeg var meget spændt og havde sommerfugle i maven i morges. Selvom jeg har været i huset i et ½ år er alting alligevel nyt. Jeg kunne ikke engang finde toilet og garderobe. Alt er man nødt til at spørge om.

Min nye chef Carsten tog pænt imod mig, der kom en buket nede fra receptionen og vi fik min PC op og køre, så langt så godt.

Så kom Dorte, som jeg skal være i team med og jeg fik mailboksen sat op med tilhørende funktionspostkasser, og næsten de rigtige rettigheder, nu mangler jeg bare også at kunne sende mails fra de to funktionspostkasser. Man kan undre sig over, at de fra Statens IT’s side ikke giver de rettigheder på én gang, så de ikke skal have fat i sagen en gang til, men sådan er der så meget.

Ikke så meget snak – så vi gik i gang med at kigge på de konkrete henvendelser, der var kommet ind. Hold da op, det ser kompliceret ud – det er noget mere komplekst end mTID; der er mange flere regler, der skal overholdes og som skal styres af systemet. Brugernes henvendelser virker komplicerede og man skal holde tungen lige i munden.

Dorte yder en meget flot og brugervenlig support og jeg prøver at aflure hende stilen, så jeg kan gøre det lige så godt, når jeg selv skal ‘i ilden’. Det der virker mest indviklet er næsten det, hun foretager sig i sagsstyringssystemet Remedy. Det er noget med cut’n paste af sagsnumre, ændring af sagsstatus og fremfinding af CVR-numre på de institutioner, der henvender sig. Det sidste gætter jeg på, skal bruges til statistikformål.

Jeg prøvede også selv at besvare en enkelt sag, men kom ikke ud af stedet, fordi jeg ikke havde de rette rettigheder til at sende fra funktionspostkassen. Øv  – det ville ellers være rart at kunne sige, at jeg dog havde løst bare en sag i dag.

Jeg er også blevet præsenteret for hele teamet og har fortalt lidt om mig selv, så de i store træk ved, hvad jeg hidtil har foretaget mig.

Pludselig var kl. 16 og det var på tide at gå hjem. Dorte har et mindreårigt barn og er således nødt til at gå til tiden og jeg følger trop. Jeg havde været lidt spændt på, hvordan kulturen var, og om man forventedes at arbejde længere end normtiden, men det virker ikke umiddelbart sådan. Vi spiste også frokost, og det foregik ikke foran computeren. Det er den slags vaner, som man ikke kender på forhånd, men som betyder meget i det daglige. Det er kulturbærere!

Alt i alt har det været en rigtig god første dag, folk er søde og imødekommende og det skal nok blive godt. Jeg glæder mig til i morgen, hvor jeg håber at få lidt mere greb om systemet, men det er helt sikkert, at der går et stykke tid inden jeg kender RejsUd. Kompleksiteten er høj.

Nu er jeg bombet inde i kraniet og vil gå under dynen med en god e-bog. Jeg orker ikke at være oppe mere i dag.

26 Svar
 1. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Ihh hvor godt at du er i arbejde – det har jeg overset nu hvor jeg har levet i min egen job-opstarts-osteklokke!
  Du skal nok finde ud af det og jeg er sikker på det bliver godt!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Ja det er bare så dejligt – og jeg er meget glad og lettet over at det lykkedes mig at finde et job. Jeg forstår godt du lever i en osteklokke; det kommer jeg også til de næste tre måneder, hvor jeg har bestemt mig for at have fuld fokus på jobbet, sådan så jeg kommer godt ind i det.

   Der er meget nyt at lære, men det er bare at starte fra en ende af, så kommer det nok alt sammen. Jeg er blevet meldt til to kurser i systemet midt i april. Dem ser jeg frem til.

 2. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Det lyder ret indviklet, men det gør alting på den første dag, synes jeg. Det kommer lige så stille og hen ad vejen. Jeg har prøvet nye jobs mange gange, og det er altid lidt af en udfordring i begyndelsen, men sådan er det. Det er i hvert fald dejligt, at du slipper for Jobcentret. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Det er ret indviklet, men jeg gør alt hvad jeg kan for at lære så hurtigt som muligt. Jeg er i hvert fald bombet godt og grundigt inde i hovedet, når jeg kommer hjem. Jeg har sat de første tre måneder af – rent mentalt – til at være rigtig ny.

   Det er skønt at slippe for Jobcentret! 🙂

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med, at du kan bevæge dig væk fra jobcentrets “service”. Det er godt, at du blev godt modtaget. Mon ikke, din chef og dine kolleger forstår, at der er en del, du skal sættes ind i, inden du sådan løser sager på samlebånd? Det vil jeg næsten tro, de gør. Fortsat held med det!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg ved ikke lige hvorfor din kommentar skulle godkendes, når du har kommenteret herinde før – nå men under alle omstændigheder er din kommentar nu godkendt.

   Det er så skønt at slippe fra Jobcentrets ‘service’. I går kom der endda brev fra dem om at jeg er afmeldt. Så er det fulgt med systemet hele vejen rundt og jeg regner med, at alle formalia er overholdt.

   Jo jeg tror bestemt, at de forstår, at der er meget nyt at sætte sig ind i. Oplæringen foregår som god gammeldags sidemandsoplæring og det er vidst også den rette vej frem. I dag har jeg da løst 4-5 sager næsten på egen hånd. Det var nu helt rart.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Susanne

  Nej jeg kommer overhovedet ikke til at savne knappen. Jeg har hadet den.

  Jeg har sat de første tre måneder af til at være bombet, så det gør ikke noget, at jeg ikke orker at foretage mig noget, når jeg kommer hjem, andet end at læse i en bog.

  Jeg har en meget god fornemmelse af jobbet. Det skal nok blive godt.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Nogle knapper er bedre at miste end andre!
  Det skal tage en vis tid at komme ind i sagerne og du vil være træt om aftenen i en tid endnu. Hvis ikke det var sådan, ville det alt for hurtigt blive alt for kedeligt, så du skal bare være glad … men det tror jeg også, at du er 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Det er den dejligste knap at miste! 🙂

   Jeg er helt indstillet på at den første tid kan blive hård, og som den første tid definerer jeg som de første tre måneder. Det er meget spændende alt det vi roder med, og jeg glæder mig som et barn til at kunne noget selv. Systemet er meget komplekst og kan en hel masse, og jeg glæder mig til at kunne jonglere rundt med det selv. Dorte, som jeg sidder sammen med, er rigtig dygtig, og jeg suger al mulig viden ud af hende. Det skal nok blive godt.

 6. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg kan forestille mig, at det ikke er en knap, du kommer til at savne. Og jeg kan også forestille mig, at du er godt brugt, når uret siger fri og du kan gå hjem. Alle de nye indtryk kræver sin energi. Jeg håber, at det bliver starten på noget rigtigt godt.

 7. Rejen
  Rejen siger:

  Det må være fedt at sige farvel til den knap, og kan godt forstå du var noget bombet, der er meget der skal huskes et nyt sted, men det kommer jo stille og roligt..:-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja væk med den forhadte knap! Allerede i dag vil det være lettere, der behøver jeg i det mindste ikke spørge, hvor toilettet er. Jeg tror også, at det vil komme lige så langsomt.

 8. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Kan lige forestille mig, hvor skønt det har været at vinke farvel til den forhadte knap 😀 Og så tillykke med en god første dag på kontoret. Hvis ikke du var bombet, ville jeg nok have været en anelse bekymret for, at du var ansat til noget, der var for nemt til dig. Det lyder dog lidt besværligt med de manglende rettigheder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Fruen i Midten

   Det var skønt at vinken farvel til knappen!

   Det var en fin første dag, og jeg har sovet rigtig godt i nat. Det er bestemt ikke for nemt for mig, for der er meget nyt at lære. Jeg glæder mig til de to kurser, jeg er tilmeldt midt i april. Der vil tingene for alvor falde på plads.

   Jeg håber, der kommer på styr på rettighederne i dag.

 9. Tove
  Tove siger:

  Det lydér som den helt perfekte dag 🙂 altså når man ser bort fra de genvordighedér der var med mailen 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tove

   Du var desværre havnet i mit spamfilter, som jeg ikke tjekker så tit, derfor det lidt sene svar.

   Det var bestemt en helt perfekt dag 🙂 Og det med mailen var hurtigt klaret af Statens IT. Så nu er jeg fuldt kørende.

 10. Eric
  Eric siger:

  Hold da fast (eller fest?), hvor må det være fedt at trykke på den knap for sidste gang!

  Og heldigvis er det nye kompliceret – hvis du kunne klare det fra første dag, ville det hurtigt blive kedeligt. Det kommer stille og roligt, bare giv dig tid. Man kan kun kapere så og så meget ad gangen, og pludselig er det der: Det forkromede overblik. Men tid, det tager det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg tror nok at det hedder ‘hold da fast’, men sikker er jeg ikke. Jeg er meget glad for at have trykket på den knap for sidste gang!

   Jep – jeg skal nok give mig tid, og du har fuldstændig ret i, at jeg ville kede mig bravt, hvis jeg allerede kunne det. Der skal være udfordringer og det er der også. Jeg glæder mig nu alligevel til at kunne løse bare en sag alene.

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge

  Du har ret fedt at kunne framelde sig som ledig. Jubiii

  Ja jeg tror også, at jeg nok skal komme ind i det alt sammen og selvfølgelig er det forvirrende den første dag. Alt er nyt og spændende.

 12. Inge
  Inge siger:

  Det må være så fedt at kunne framelde som ledig..
  Du skal nok komme ind i systemerne.. det er altid ret uoverskueligt de første dage et nyt sted..
  Godnat og sov godt.. 🙂

 13. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Fedt, du er fri for knappen.

  Det er altid svært med noget nyt. De første måneder føler man sig dum som en dør. Alt er nyt. Hvad hedder naboen? Hvor er kaffen? Hvornår skal man orientere chefen? Osv. Stille og roligt falder det på plads, men jeg er også selv utålmodig. Kompleksiteten skal du nok få styr på, når de første spørgsmål er besvaret, begynder det at falde på plads, spørgsmål for spørgsmål.

  Mere tillykke, og held og lykke,

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Det er fedt at være fri for knappen!

   Jep – de første tre måneder er man bare så pokkers dum. Man kan overhovedet intet – og det skal man lige vænne sig til.

   Jeg tager det stille og roligt, og regner også med, at der er mange ting, der falder på plads, når jeg skal på kursus midt i april måned. Jeg skal på to heldagskurser i RejsUd hos KMD i Ballerup, og det bliver garanteret godt.

   Kh. Hanne

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.