Passwords

Glæden ved at se sine passwords igen

Jeg forsøger møjsommeligt at genskabe min PC. Selvom stort set alt var gemt på F:\ er der alligevel et stort genskabelsesarbejde. Herunder spørger jeg Kaspersky, hvad det hele nytter, når jeg kun kan se to backups nu. Jeg fatter det ikke. Jeg har tidligere haft kontrolleret, at jeg kunne genskabe jobs. Hvor er de henne nu?

Noget, der har reddet mig som en mare, var min kodeordsdatabase, som er krypteret. Jeg havde filerne i backups og på F:\-drevet, jeg havde nøglerne og de ark, hvor tingene var skrevet ned. Alligevel skulle der en søgning i Onlime, der indeholdt noget Dropbox… til; der var løsningen. Keepass kører igen. Jeg er meget glad. Nu kan jeg komme videre.

Kodehelvede

Man kan intet uden koderne, man kan intet uden registreringsnøglerne. Det er blevet et helvede. Man kan skrive til alle mulige services, men man skal indtaste koden. Jeg er helt med på, at man som en service kan få den tilsendt, hvorpå man kan ændre den. Men hvad nu, hvis mailen heller ikke fungerer, fordi man mangler et password? Man kan ændre password til mailen i cPanel, hvis man har en kode… cHosting var så behjælpelige.

Jeg takker min Gud og skaber for min iPad, der nemlig godt kunne modtage mails.

9 Svar
 1. Pia Lindeberg
  Pia Lindeberg siger:

  Når du bruger Kaspersky, har du mulighed for at bruge deres “Password manager”. Den synkroniserer på tværs af enheder. Jeg har brugt den længe og den fungere rigtig godt.

   • Pia Lindeberg
    Pia Lindeberg siger:

    Ja jeg har lige geninstalleret windows 10, hvilket betød jeg måtte geninstallere en masse programmer. Heldigvis skulle jeg blot hente Kaspersky Password Manager igen, så havde jeg alle mine koder tilbage. Jeg kan logge ind på passwod manager fra alle mine devices Jeg har tidligere brugt keepass, men jeg synes password manager er bedre.
    Hvis du helst vil bruge keepass, kan du køre programmet fra en USB nøgle, det gjorde jeg, programmet behøver ikke at ligge på din PC.

 2. Eric
  Eric siger:

  Jeg har brugt KeyPass i nogle år (glimrende program), og jeg synkroniserer med en “mobil version”, som jeg har på et USB-stik. Hvis jeg så bare sørger for at synkronisere databaserne, kan jeg altid tilgå den (køre programmet) på USB-nøglen, hvis min PC skulle gå i fisk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er også begejstret for Keepass – og jeg troede, jeg var sikret, når jeg gemte alting i Jottacloud og ekstra i Dropbox. Det var jeg så også, men det tog sørme lang tid at komme frem til det. Men det lykkedes og jeg er utrolig lettet. Problemet er størst, når nøglen er krypteret… forsvinder den er der intet at gøre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg skal lige forstå dig rigtigt (en gang til for Prins Knud):

   Du har installeret programmet Keepass både på PC og USB, og det du gør er af og til er at kopiere filen “KeepPass database.kdbx” fra PC til USB?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.