, ,

Den næste rejse

Om glæden ved at glæde sig!

Jeg har læst en hel masse hos Eric om ”Den næste rejse”, hvor han blandt andet skriver om den store fordel ved at næste rejse er planlagt, for så har man et mentalt bolsje at sutte på, hvis en dag er lidt ”træls”. Det kender jeg godt!

Selv har jeg det sådan med ferieplaner, at de gerne må lægges i god tid, for så kan jeg glæde mig i længere tid. En del af det at glæde sig/mig er at undersøge fakta om rejsemålet: Hvordan er vejret, hvordan kommer man frem og tilbage, hvordan er klimaet, hvad kan man se, hvad med det gastronomiske, hvad lever man af på stedet?

Jeg har nok at gøre med Grækenland, for det er virkelig mange år siden, jeg sidst har været der – 1988 måske. Gennem flere år har jeg været (og er stadig) fascineret af Asien, og gennem flere år har jeg fyret al min ferie af på én gang og så taget én lang rejse eller evt. bare holdt lang ferie hjemme. Det er skønt med de lange ubrudte ferier, men jeg er begyndt at kunne se idéen i at holde flere korte ferier. Sidste sommer tænkte jeg, at det var som om mine kolleger havde meget mere ferie end mig. Det havde de selvfølgelig ikke – de disponerede bare anderledes. Det vil jeg også prøve, og det giver nogle muligheder for at se noget mere af det Europa, jeg kun kender lidt til.

Hvor skal man bo? Stranden skal ikke være børnevenlig, for jeg er ikke så meget for en larmende familie i min nærhed. Jeg behøver faktisk bare en seng, en god rengøringsstandard og så rindende vand. Internetmulighed er udmærket, men ikke et must for jeg har min iPhone. Jeg behøver ikke:

 • Aircondition
 • Køleskab
 • Pool og børnepool
 • Elevator
 • Bar og restaurant
 • Minimarked
 • Centralvarme
 • Morgenmadslokale
 • Vandrutschebane
2 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Vi elsker også bare at planlægge… eller… undersøge er måske et bedre ordvalg. Eller… en blanding af disse to begreber.
  Vi ser meget på, hvad de har at byde på, der hvor vi skal hen – noget kommer på listen, andet bliver skrottet.
  Vi har altid næste sommerferiemål klar inden jul, således at vi har masser af tid til fordybning og granskning. Forventningens glæde er næsten halvdelen af rejsen – og den varer meget længere.
  Vi undgår helst overrendte steder – vi har som sådan ikke spor imod børn – tværtimod – vi vil bare gerne selv vælge, hvornår vi skal være sammen med dem 😉
  Køleskab vil vi meget gerne have, for vi nyder at indtage vores beskedne morgenmad i absolut tosomhed og med morgenhår, inden vi bevæger os ud og leger turister.
  Aircondition/centralvarme… det kommer nok lidt an på, hvor jeg befinder mig hvornår 🙂
  De øvrige nævnte ting kan vi sagtens blive enige om er unødvendige.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – Jep, forventningens glæde er bestemt det halve af rejsen, og så koster det ikke ekstra!

   Jeg har så tit tænkt på, at jeg jo faktisk kunne tage sådan nogle last minute-rejser/afbudsrejser til en billig penge, men noget af det der afholder mig fra det er, at så kan jeg jo ikke gå og glæde mig og planlægge og søge på nettet. Nej jeg bliver nok aldrig last minute-typen. Fx har jeg i dag fundet ud af, at man kan leje en kajak, der hvor jeg skal til i Grækenland. Jeg ser det allerede for mig og mærker havvandet ved min side 🙂

   Næh jeg har heller ikke noget mod børn, men jeg har meget i mod den støj, som ukendte(s) børn laver.

   Ja køleskab kan have en række fordele. Det kan være skønt med en kold Cola fra eget skab, men et must er det ikke. Jeg sætter pris på en lille elkoger og min egenkaffe, for det er rart ikke at skulle flintre ud ad døren for at få koffeinbehovet dækket.

   Aircon: jeg bliver altid forkølet af den; så hellere svede.

   Årh hvor jeg allerede glæder mig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.