,

Den 6. ferieuge

De særlige feriedage udbetales.

Undersøgelser viser, at op til 40 pct. får udbetalt alle eller nogle af de særlige feriefridage, altså den 6. ferieuge, som vi var mange, der kæmpede for at få. Vi havde argumenter om, at det var godt at holde fri, at det var nødvendigt og sundt at være sammen med børnene mv. Så fik vi de 5 særlige feriedage, og nu udbetales de rask væk.

Jeg begriber det ikke! Hvordan pokker kan man få feriedage i overskud, hvordan kan man vælge penge frem for frihed? Udhuler det ikke arbejdstagernes argumenter? Sidder arbejdsgiverne ikke bare tilbage og fryder sig?

Personligt har jeg det modsatte problem. Jeg kan faktisk slet ikke få mine samlet set seks uger til at slå til, til alt det jeg gerne vil. Jeg er begyndt at købe mig til den ekstra frihed ved at holde ferie uden løn. Det ser pokkers dyrt ud på lønsedlen den måned, pengene trækkes, men når vi så kommer til selvangivelsestiden, kommer nogle af pengene tilbage i form af for meget indbetalt A-skat. Og de penge kan man jo meget passende starte med at putte i banken til starten på en ny rejse.

5 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Nej, jeg ville også nødigt give afkald, men ussel mammon for nogle er kærkommen termins- eller forbrugshjælp for andre.
  Jeg ser på mit arbejde flere, som ikke kan få nok af det overarbejde, der udbetales, og deres bevæggrunde er sikkert mangfoldige.
  For dem er 12 minutter ekstra om dagen eller en time om ugen helt til grin.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – selv har jeg også engang haft det sådan, at da jeg gik ned på 37 timer om ugen, føltes det som at være gået på deltid! Det var nu ikke, fordi vi kunne få det udbetalt; jeg slæbte altid rundt på en kæmpe flexpukkel, som det var fuldstændigt umulig at afvikle. Opgaverne har det jo med at søge derhen, hvor de bliver løst, og hos mig blev de løst. Et år fik jeg så et engangsvederlag på 20.000 “for” 500 flextimer. Fra da af holdt jeg op med at være overflexibel! Det var en god læring.

   Noget helt andet: Hvis man googler “Telendos” kommer sitestory op på 1. pladsen! Godt gået.

   • Eric
    Eric siger:

    Ja, timerne er ofte nemme at skrabe sammen, men svære at slippe af med – suk!

    Mht. placering hos Google skal man ikke være så stolt af gode resultater med “snævre” søgeord. Telendos giver ikke mange besøgende (heldigvis for os der besøger øen!), men jeg kom en gang for skade at skrive et indlæg om “langtidsstegt lammekølle”, og det er meget værre – især ved højtider som påsken står svingdøren ikke stille et øjeblik.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Nej, det fatter jeg heller ikke – altså at man vil have dem udbetalt.
  Det kender jeg kun én der gør, men hun er eneforsørger med en invalid mand og har svært ved at få pengene til at strække langt nok.
  Jeg går og kæmper en (desværre nok forgæves) kamp for, at vi der har været på min arbejdsplads i over 20 år, kan få en ekstra, gratis ferieuge, således at vi kommer op på syv.
  Med familie i England har jeg heller slet, slet ikke nok i 6 uger – det sluger jo feriedage både når de er her og jeg er der, og der er også Johns og min tre ugers ferie sammen. Jeg har klaret den for en stor del med afspadsering i hele dage af gangen som supplement, og jeg må gerne tage ekstra, selvbetalt ferie – jeg har heldigvis en forstående chef.
  Men det kunne nu være ret fedt med den 7. uge helt gratis…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Altså jeg synes det kunne være helt passende med en 7. ferieuge til dem med over 20 års anciennitet! Jeg vil aldrig selv opnå at være et sted i 20 år, men synes, det kunne være en god måde at knytte medarbejderne tættere til virksomheden på (nogle vil kalde det stavnsbinde 🙂 )

   Det er klart at du med familie i England kommer til at trække hårdt på feriekontoen – faktisk begriber jeg næsten ikke, hvordan du får det til at hænge sammen!

   De, jeg ser få udbetalt den 6. ferieuge, er både folk, der arbejder meget og tjener godt, og så er dem der bare arbejder meget, og som simpelthen ikke kan nå at holde de særlige feriedage, for holder de lidt “klatfri” bruger de flextimerne. “Luksusproblem” tænker jeg.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.