,

Afkortning af dagpengeperioden

En del af regeringens økonomiske genopretningsplan

Når man regulerer et eller andet ved lov er det typisk fordi man vil have befolkningen til at gøre et eller andet eller at undlade at gøre noget.

Nu er det så en del af regeringens genopretningsplan at halvere dagpengeperioden fra fire til to år. Det må være fordi man vil spare udgifterne til dagpenge og sørge for at folk tager et arbejde.

Måske har jeg sovet i timen, men faktisk har vi p.t. en stigende ledighed, det vil sige, at der ikke er jobs til de ledige; der findes altså ikke jobs, disse mennesker kan gå ud og tage. Efter to år på dagpenge overgår de så til kontanthjælp.

Hvordan i alverden kan man lovgive på den måde? Er forudsætningen, at alle de ledige bare er nogle dovne hunde og at der bare skal tilstrækkeligt med incitamenter til, så kan de få et job? Jeg begriber det ikke – i givet fald ville vi jo have en situation med fuld beskæftigelse?

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Altså nu er der jo altid arbejde, til dem der vil arbejde. Tag bare de naturelskende romaerne, som bor på Amager Fælled og lever af at samle flasker og kabelskrot uden at ligge samfundet til byrde, eller de flittige østeuropæere som gerne giver den en skalle mod at lære noget om effektivt landbrug.
  De forkælede danskere, der ikke vil arbejde, skal derimod motiveres. Nu blev det desværre for besværligt for virksomhedernes HR-afdelinger, at de ledige skulle skrive 4 ansøgninger om ugen, så det er nødvendigt at søge nye veje såsom at nedsætte dagpengeperioden.
  Når man samtidig reducerer de faglige fradrag, vil færre melde sig i en A-kasse, og således vil der for stadig flere slet ikke blive tale om nogen dagpengeperiode.
  De vil først komme på kontanthjælp, når friværdien i deres ejendom er på 10 %, og det sætter gang i boligmarkedet, som i den grad trænger til stimulans.
  Det går den rigtige vej!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Jeg er altså glad for at jeg kender dig på forhånd Eric, for eller var jeg da kløjedes i sætning nummer et! Du kunne (hvis man ikke kendte dig) spadsere direkte ind i et politisk partis spin-ning-lokale og give den hele armen; jeg tror sågar, du kunne ende i Finansministeriet med din klare og forståelige retorik. I særlig grad holder jeg af udsagnet om, at der bliver færre og færre, der i det hele taget blive medlem af A-kasserne.

   På din kommentar forstår jeg indirekte, at jeg ikke har sovet i timen – ledigheden er stigende. Hele samfundsøkonomien kunne så mænd sagtens vende uden at jeg opdagede det. Mine kolleger driller mig kærligt, hver gang jeg er som faldet ned fra månen og ikke har opdaget de vigtige ting i dansk politik.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.