,

Bisidder

Bisidder

Jeg har fået en bisidder fra SIND

Psykiatrisk Center Hvidovre anbefalede mig at få en bisidder, som kan støtte mig i relation til Hvidovre Kommune, når nu sagsbehandleren samtidig er mentoren (hvilket jeg stadig ikke fatter kan være rigtigt). De gav mig også et link til en liste over bisiddere hos SIND. Min tanke var, at vedkommende også ville kunne støtte mig i relation til Contra, og derfor har jeg i dag kontaktet en af Sinds bisiddere, der gerne vil være bisidder for mig. Og det var opløftende!

Hun lyder enormt kompetent, hedder Bodil, er flink, er socialrådgiver på alderspension, kender al den relevante lovgivning og kan lide at hjælpe andre mennesker. Det er lige sådan en, jeg har behov for.

Vi blev ret hurtigt enige om, at vi ikke behøver at holde møder, men at vi kan kommunikere på mail og telefon.

Hvad er formålet med et forløb hos Contra?

Hun kunne slet ikke se formålet med forløbet hos Contra, når slutmålet er et fleksjob.

Contra er en af de utallige private aktører, som kommunerne samarbejder med, men det er bare ikke det, der er relevant. Det relevante er i stedet at komme i gang med et “Ressourceforløb” når jeg er klar til det; der er ingen grund til at spilde tre måneder på et forløb hos Contra.

Tænk et tilfælde – havde jeg ikke kontaktet Bodil, havde jeg jo ukritisk gjort det, som kommunen sagde, jeg skulle. Det bekræfter min skepsis overfor kommunen og de private aktører, der ofte er de rene pengemaskiner. Jeg var i forvejen lidt skeptisk overfor Contra, for når man ser på deres hjemmeside, er seneste nyhed fra 2012 – åbenbart ikke et sted, hvor der sker ret meget.

Bodil vil også undersøge det med mentoren, for det er ikke en ordning, hun umiddelbart kender til.

Jeg føler mig helt opløftet.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

25 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Man skal godt nook holde tungen lige i munden for at kunne gebærde sig i systemet. Godt at du har fået en bisidder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg er meget begejstret for min bisidder. Hun har styr på paragrafferne, og hun agerer hurtigt på mine spørgsmål, og mailer alle svarene, så jeg kan tage dem frem igen, når jeg nu har glemt det hele 🙂 Jeg er meget bekymret for det med hukommelsen.

 2. Peter Fuglsang
  Peter Fuglsang siger:

  Hej Hanne
  Dejligt du har fået en bisidder, der kender til love og paragraffer, og må være inde i det “at komme rundt i systemet” der jo hurtigt kan blive en indviklet affære, det er jo også altid rart at kunne vende tingene efter et møde eller hvad der nu ligger for dagen
  Peter

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er vist ikke så vanskeligt at blive forvirret over de muligheder der er i det offentlige system og hvilke der vil kunne anvendes på dig.
  Som jeg ser det handler det om at din psykiske helbredstilstand først skal stabiliseres via behandling, dernæst må arbejdsevnen tydeliggøres. Er arbejdsevnen sådan at selvforsørgelse er mulig? Er arbejdsevnen varigt dekompenseret i et omfang, der bevirker at den kun er delvis fungerende? Er arbejdsevnen varigt dekompenseret så den er uforenelig med tilknytning til arbejdsmarkedet?
  Hvad man vil kalde processen ved jeg ikke, men jeg håber det på et tidspunkt bliver klart hvorledes det hele ender.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Der er virkelig mange muligheder i “systemet”, og jeg kan på ingen måde overskue sammenhængen i dem alle. Min mentor kan sikkert guide mig igennem. Jeg har downloaded “Psykiatrihåndbogen” fra http://www.Sind.dk, og den er virkelig oplysende om de forskellige regler, men jeg kan ikke samle mig om at læse det endsige om at samle informationerne, så det må vente.

   Jeg er dog med hjælp fra Bodil blevet klar over, at det der i første omgang skal arbejdes på er “rehabiliteringsplanens forberedende del” – de ord har jeg prøvet at søge på i Psykiatrihåndbogen, og der kommer en masse hits, men som sagt kan jeg ikke sætte dem sammen til noget meningsfuldt.

   Jeg er helt enig med dig i:
   1) at helbredstilstanden først skal blive stabil, og det bør ske efter 4 til 8 uger på Lithium/Litarex, der har fuld effekt efter et halvt år.
   1a) Jeg håber, at hukommelsen så følger med, for ellers kan jeg jo næppe arbejde.
   2) herefter må erhvervsevnen vurderes. Det du skriver lyder for mest som henvisende til en pension, og det synes jeg ikke er relevant for mig. Jeg har ikke lyst til at blive hensat til livslang offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne arbejde, men jeg kan ikke gøre det på normale vilkår.

   Jeg planlægger at spørge kommunen, hvordan sagsbehandlingen vil forme sig.

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Det midterste spørgsmål om erhvervsevnen handlede nu mest om fleksjob. Jeg ved godt du gerne vil arbejde, men hvis du ikke kan gøre det på normale vilkår, må det vel være fordi arbejdsevnen fungerer med en begrænsning.

 4. Eric
  Eric siger:

  Lyder såre fornuftigt. Det er tankevækkende, at én offentlig instans (her hospitalet) råder en klient til at “bevæbne” sig med en allieret til mødet med en anden offentlig instans. Det tyder ikke på den store tværgående tillid, og det kan der være gode grunde til – desværre. Med det, jeg efterhånden har læst og hørt, nærer jeg den dybeste skepsis til kommunerne og deres slet skjulte dagsorden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det har du egentlig ret i, det havde jeg ikke rigtig tænkt over. I Akutteamet lærte de mig, at jeg skal se kommunen som en medspiller og ikke som en modspiller – og det har jeg så ageret efter, men nu ved jeg snart ikke rigtig. Mine egne tanker om kommunernes medarbejdere er, at de jo samtidig skal passe på kommunens penge. Herudover synes jeg ikke, de virker så kvalificerede, når man stiller spørgsmål.

 5. Inge
  Inge siger:

  God ide med en bisidder Hanne, det lyder nu også som et underligt og lidt søgt sammenfald med mentor og sagsbehandler i en og samme person.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja jeg tror virkelig, at jeg kan få meget gavn af en bisidder.

   “Alle” i kommunen siger, at det er i orden, at der er sammenfald mellem sagsbehandler og mentor. Jeg forstår det virkelig ikke og det i mod al min juridiske børnelærdom. Nu undersøger Bodil sagen – det føler jeg mig tryg ved, for hun virker kompetent og er uafhængig af alle mulige instanser.

 6. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt! Sådan en – bisidder altså – skulle du have haft allerede for længe siden. Men sådan er det jo så tit; man efterspørger ikke ting, man ikke ved findes …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er rigtig godt – jeg er som skrevet også helt opløftet. Jeg vidste jo egl. godt at bisiddere fandtes, men jeg vidste ikke rigtig, hvad de kunne bruges til, og regnede med, at jeg selv kunne klare paragrafferne. Det har det nu vist sig, at jeg ikke kan, bl.a. pga. problemerne med hukommelsen. At en bisidder så yderligere kan virke som en slags advokat er jo bare fantastisk.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.