,

Småsnak

Film: Nu kan jeg simpelthen se en film igen – det gør mig meget glad! I længere tid har jeg kun set et billede ad gangen, og de hang ikke sammen, og så er det altså svært at få det til at blive en film. Jeg er ret lettet over, at det nu er i orden igen, og jeg har derfor begivet mig ud i “House of Cards” på Netflix.

Strøm: I lang tid har det undret mig, at min iPad Air var evigheder om at lade op, mens min iPhone lade op temmelig hurtigt. iPadden skulle nærmest bruge 12 timer på at bevæge sig fra 16% til 100%, og jeg har jo brug for strømmen til at se alle de herlige film med Netflix. Jeg spurgte mig lidt for i en Facebookgruppe (Support PC og Andet), og vi fandt ud af, at det var fordi, jeg ikke brugte den rette/originale strømforsyning. Argh… hvor dum kan man være? Jeg havde bare taget en strømforsyning, der havde udgang til et USBstik og tænkte at syv og fem kunne være lige, men det kunne de bestemt ikke.

SaveSense: I et stykke tid har jeg haft en eller anden irriterende reklame pop up-ting, når jeg søgte med Google. Den dukkede op nede i bunden af Firefox, og for at få den væk skulle man klikke på et kryds. I går gik jeg så i gang med at søge med Google for at finde anvisninger på at få den væk. Den lod sig heldigvis let fjerne med “Malwarebytes Anti-Malware”, der er et af de velrenommerede programmer til at fjerne skidt og skrammel med.

Som sikkerhedsprogram bruger jeg Bullguard, og jeg troede, det beskyttede mod alt, men sådan er det åbenbart ikke.

Astromenda:I dag er turen så kommet til Astromenda, der er en browser hijacker, dvs. den overtager browseren og lader som om den laver Google-søgninger, men disse omdirigeres reelt til Yahoo-søgemaskinen. Alle mine browsere er hijacked også Internet Explorer, som jeg aldrig bruger. Jeg forstår det ikke.

Jeg gik i gang med at søge løsninger med Google (eller var det nu Yahoo?), og der er skam også flere programmer, der byder sig til og siger, at de kan fjerne programmet. Jeg var så torskedum at hente SpyHunter og køre en tur med den. Det viste sig at være et af de programmer, der finder 500 fejl på computeren og tilbyder at reparere dem. Nej tak! Så turen er gået til Team Spywarefri, for dem kan man altid stole på.

Jeg må sige, at jeg ikke aner, hvordan jeg har fået Astromenda, da jeg ikke henter alle mulige gratis programmer til at styre min PC fx “pc speed maximizer” eller “Smart Driver Updater”.  Jeg har ikke behov for at få optimeret min pc eller for at få mine drivere opdateret. Optimeringen overlader jeg til de indbyggede Windows-faciliteter, og driverne…. tja jeg ved ikke rigtig, jeg regner med at hardwaren selv meddeler, om der er driveres, der skal opdateres. Jeg vil lige spørge Team Spywarefri, hvordan jeg så har båret mig ad med at få dette uvæsen indenfor dørene.

 

15 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jeg ved ikke om du kan bruge denne fremgangsmåde, når man kører på Microsoft Windows af en slags: Firefox i en “kendt tilstand” kan ligge i ét filtræ, som man så tager en kopi af (80-200 MB) og lægger et sikkert sted, og hver gang der er problemer på ens system, fjerner man Firefox og kører den gamle version ind. Problemet med Microsoft er, at man også skal tage backup af profile og “Registry” som er noget vanskelige at have med at gøre, så derfor ved jeg ikke om dette er en hjælp.

  Men iøvrigt bruges metoden med at kunne vende tilbage til ***en kendt tilstand*** også af store virksomheder:

  For at have et rent system har nogle IT-afdelinger indført programmel (fra IBM eller Microsoft) som tager en backup af maskinen når den er nyinstalleret – med alt så det virker som meningen er – og henter brugerens profil fra et netdrev af en slags. Det er en langsommelig proces, men den kan ske automatisk mens kontorerne er lukkede og brugere ikke står og tripper.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg kører skam med systemreparationsdiske, som jeg danner en gang om måneden, samtidig sørger jeg for at oprette gendannelsespunkter. At gendanne computeren fra en tidligere sikker tilstand vil være at skyde gråspurve med kanoner, “bare” fordi man har fået hijacked sin browser.

   Min sikkerhed med hensyn til backups ligger på linie med hvad man gør i en virksomhed (tror jeg da), læs: Jeg er temmelig hysterisk og sikkert med både livrem og seler.

   Din idé med Firefox i en kendt tilstand er sådan set meget god, bortset fra det problem du nævner med registreringsdatabasen, som fanden har skabt (jeg tror ikke, der er en sådan på Linux). Herudover er der den svaghed, at det er alle mine browsere, der er ramt 🙁

 2. Inge
  Inge siger:

  Hvor mon min kommentar er blevet af.. Jeg blev mistænkt for at være en robot, da jeg skrev, men det så da ud til at den godkendte det..

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Nu har jeg fisket den frem igen; den var røget ind under “Afventer”. Jeg ved ikke, hvad der kan være hændt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja det er intet mindre end fantastisk, og jeg er meget glad og lettet. Det andet gjorde mig temmelig bekymret.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Som de ærede kommentatorer skriver, skal man være påpasselig med at sikre sig at der ikke er sat flueben på forhånd ved opdateringer og lignende. Jeg har lært mig påpasseligheden og har siden undgået tåbelighederne. Men, måske smutter det en skønne dag – og så har man balladen, som det skrives. Jeg finder det selvsagt usympatisk, at virksomheder benytter sig af bondefangeri, men der er vel strengt taget ikke noget nyt i det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja I har alle sammen ret, og jeg synes som skrevet, at jeg er påpasselig men åbenbart alligevel ikke nok. Jeg læste lige Hennys link, og det var interessant at se se, hvordan der i sidste ende er penge i skidtet.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Som Henny siger, er det meget vigtigt at se, hvor der er sat hak for en, idet de satser på, at man ikke opdager dem – og så har vi balladen. Jeg har, efter jeg ved en fejl fik dem installeret, desværre har prøvet det pjat et par gange, men derefter husket at tjekke og dermed en del gange undgået forsøg som fx at få Bing, Ask! eller andre uduelige søgemaskiner som åbningsvindue. Det er hammerirriterende, men man lærer at tjekke grundigt, inden man siger ja til en hvilken som helst installering. Det er ikke nogen garanti, at det er et [aner]kendt produkt – de vil alle sammen promovere sig selv, eller nogen der betaler dem for det, hvis muligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg er fuldt ud klar over, at man skal være opmærksom, og det synes jeg også, jeg er – men åbenbart ikke helt nok alligevel. Jeg begriber det altså ikke. Fx henter jeg aldrig nogle af de programmer, der lige fixer ens computer eller drivere mv. Jeg bruger Windows’ egne indbyggede værktøjer til den slags, og jeg kører med et godt sikkerhedssystem i form af Bullguard, alt burde være i orden – øv altså.

   Jeg har oprettet en tråd hos Spywarefri, og de er i gang med en rensning nu. Jeg spytter altid lidt i kaffekassen, ja det vil sige, den har de lukket og henviser i stedet til, at man støtter fx hospitalsklovnene – det er da prisværdigt.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nu kender jeg ikke rigtig nogen af de “ubehagelige” programmer, du omtaler, men nogle af de gratisprogrammer, jeg kan lide er “bundlet” med irritationsmomenter nu om dage. Når man installerer, skal man virkelig passe på, hvor ens hak står. For at gøre en lang historie kort, har jeg nogle gange fået uønskede reklamer, søgemaskiner mm. Jeg fandt heldigvis ud af, at de fleste af dem kunne fjernes via kontrolpanel – fjern program. Prøv endelig det først. Diverse spyware-fjerner-programmer er enten pengemaskiner eller mal- eller spyware selv. Om Astromenda: http://dk.pcthreat.com/parasitebyid-45801dk.html

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg startede naturligvis med Kontrolpanelet.

   Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg har fået det skrammel, for jeg synes, jeg er meget omhyggelig med at fjerne flueben ved installationer af fx Java, der “tilbyder” MacAfee. Jeg begriber ikke, at Java vil nedlade sig til den slags bundling.

   Nu nævner du reklamer. Jeg fik lige et tip til hosts-filen i dag. Den kan se sådan ud og disable det meste også det som Super Adblocker ikke fanger:

   127.0.0.1 ads.youtube.com
   127.0.0.1 s0.2mdn.net s1.2mdn.net
   127.0.0.1 googleads.g.doubleclick.net
   127.0.0.1 pubads.g.doubleclick.net
   127.0.0.1 ad.doubleclick.net
   127.0.0.1 static.doubleclick.net
   127.0.0.1 pubads.g.doubleclick.net
   127.0.0.1 ad.doubleclick.net
   127.0.0.1 static.doubleclick.net

   Jeg skal lige have kigget på dit link; tak for det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Hej Kirsten

   Det kan du se i Startknappen > KontrolpanelProgrammerProgrammer og funktioner
   men du kan også se det oppe i din browsers titellinie (jeg kan ikke lige huske det rigtige ord), men det er der hvor du fx skriver google.dk , årh jo adresselinjen der vi pludselig stå Astromenda foran dine søgeresultater. Vend gerne tilbage hvis du behøver hjælp.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.