, ,

Hjemme igen 3

Hjemme igen 3

Jeg er hjemme igen 3

Så er jeg atter hjemme hos mig selv, og det er helt rart.

På Kronborg til opera

I går tilbragte Ingelise, som jeg har lært at kende på afdelingen, og jeg det meste af dagen ved Kronborg Slot med at lytte til opera. Sangerne havde hård konkurrencen, for vinden stod lige lukt ind i deres mikrofoner, og de kunne næsten ikke overdøve vinden. Det var en skøn oplevelse; de sang om kap med vinden, og de ville ikke give op. Alligevel måtte de give op efter en times sang, hvilket var ærgerligt, for der var de lige kommet i gang. Vi havde en kæmpe taske med mad med og vi spiste os igennem al ventetiden – det var alt sammen så lækkert! Selve operaen var lækker, og det var internationale stjerner, der stod foran os. Jeg har altid syntes, det var lækkert med nogle stjerner, der kan deres kram.

Da vi endelig kom tilbage til afdelingen igen, gik vi direkte i seng og sov til langt op ad den lyse morgen. Det havde været en anstrengende dag/aften.

Den foreløbigt sidste ECT-behandling

Jeg fik den foreløbigt sidste ECT-behandling i går og var ret medtaget. Jeg havde ikke styr på, hvad der stod hvor og havde ikke styr på, hvad der skulle anbringes hvor, men tror nok jeg fik det.

Ingelise mente, at jeg var mere medtaget i går end de andre dage – og for mig var der egentlig bare at konstatere, at jeg var helt ved siden af mig selv. Jeg måtte konstatere, at jeg ikke havde styr på mig selv, og at alting var ved siden af mig selv. Og jeg kunne ikke genkende mig selv. Langsomt begyndte jeg at blive mig selv; men ubehageligt var det.

ECT er trods alt en ret indgribende foranstaltning, og nu har jeg fået i alt 33 behandlinger – gad vide hvor mange man kan tåle?

Jeg har fået lovning på vedligeholdelses-ECT, som går ud på, at jeg kommer ambulant hver 3. uge, overnatter en gang, får en behandling og derefter tager hjem, når jeg er vågnet op igen. Det skulle jeg jo nok kunne tåle. Jeg er spændt på, om det kan holde depressioner og manier væk. Det kunne være fantastisk, hvis det kunne lade sig gøre.

Til samtale hos Atea om en virksomhedspraktik

På tirsdag skal jeg til samtale om en virksomhedspraktik på 13 uger i koncernen “Atea”, der er kendt fra pressen, fordi de er rodet ind i den bestikkelsessag, der kører p.t. Det er jeg ret ligeglad med.

Jane Hansen fra Psykiatrifonden skal med, fordi hun skal sikre, at jeg ikke sidder og lover for meget. Martin, som vi skal tale med, kender mig fra gamle dage, og han kender den gamle Hanne, der arbejdede i døgndrift. Ham skal vi have til at love at kende den nye Hanne, der arbejder på nogle mere fornuftige tidspunkter. Jeg vil meget gerne yde en indsats, men der skal også være fornuft i det.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.

10 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg ved ikke hvor mange behandlinger man kan tåle, men jeg kender en der har fået ‘uhyggelig’ mange (jeg har glemt antallet) om året. De hjalp hende. I dag har hun det godt, og trives i et helt almindeligt liv med job og familie.
  Alle gode ønsker, og velkommen hjem igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have! Mit mål er også at komme til at arbejde normalt igen – men nu skal jeg først til samtale på den der virksomhedspraktik, hvor jeg håber at blive ansat i de 13 uger, og så håber på, at det kan udvikle sig til noget fast efter de 13 uger.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Det bliver spændende, hvad du og Atea finder ud af. Jeg kender godt firmaet og synes de har nogle vældig flinke mennesker ansat – men de har selvfølgelig heller ikke haft noget med bestikkelsessagen at gøre …
  Pøjpøj med det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Tak Ellen

   Jeg tror, de vil vil vil følge i blandt de 300 blandt de øvrige for at se, hvem de ellers er i blandt. De 300 vil være blandt de øvrige for at se, hvem de ellers vil være i blandt.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det bliver spændende, hvad du og Atea finder ud af.

  Jeg ved ikke, hvor meget ECT, man kan tåle, men det ved dine læger forhåbentlig.

  Jeg er ret misundelig over din opera-aften. Sådan en kunne jeg godt have brugt. Synd, at sangerne måtte give op, men en times opera er nu heller ikke så dårligt! 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er spændende med “Atea”, jeg er i hvert fald godt forberedt. Jeg har forberedt mig godt, og synes ikke jeg kan forberede mig bedre.

   Operaaftenen: Vi kunne næppe have forberedt os bedre. Aftenen skulle ikke have haft gjort det bedre. Aftenen skulle næppe have haft gjort det bedre. En time var heller ikke dårlig!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.