, ,

Andrea Berg og speciallægeerklæring

Andrea Berg og speciallægeerklæring

Glad pop plus sortsyn

Andrea Berg

Andrea Berg er en tysk schlager-dronning, der laver glad og ukompliceret musik. Jeg har skrevet om hende før, og lige nu har jeg brug for lidt glad og ukompliceret musik og sang. En af mine favoritter er “Du hast mich tausend Mal belogen” (se og lyt evt. på YouTube).

Hvor ville jeg dog gerne opleve hende live, men det rækker økonomien endsige situationen ikke til, så jeg nøjes med YouTube, der også er fantastisk.

For to år siden var jeg lidt optaget af, at det vist var lidt dårlig smag; men nu er jeg tindrende ligeglad.


Indkaldelse til speciallægerklæring den 30. oktober 2015:

“For at jeg kan få så godt et billede som muligt af, hvordan du har det, og hvilke behandlingstiltag, der er prøvet, vil jeg bede dig om, at medbringe de dokumenter du måtte have om tidligere behandling. Dertil må du meget gerne medbringe medicin, som du tager nu, eller har taget før. Du skal sætte cirka to timer af til undersøgelsen. Jeg glæder mig til at hilse på dig.
med venlig hilsen
Pia Glyngdal

Heldigvis har jeg godt styr på dokumenterne på min computer herunder diverse aktindsigter fra kommunen, der indeholder lægeattester og epikriser, så jeg har været i gang med at printe. Hvad gør alle de mennesker, der ikke har bedt om løbende aktindsigt? Hvorfor har speciallægen ikke fået disse skrivelser fra kommunen? Hvorfor har speciallægen ikke adgang til journalen?

Jeg skal selvfølgelig nok pakke den aktuelle medicin sammen, men det jeg ikke længere tager, har jeg jo afleveret til destruktion på apoteket. Ville det ikke være tilstrækkeligt at vise en liste over de medikamenter, jeg aktuelt trofast indtager, behøver det materialisere sig ved fremvisning?

På Bodils forslag laver jeg et fint lille skema i Word med dato for epikrise/attest, diagnose og medicin, så det bliver lettere for speciallægen at få et overblik.

Jeg frygter den samtale, for den bliver så afgørende for mit fremtidige liv. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde fornemmelsen af, at det hele er aftalt på forhånd. Måske ser jeg for sort på det hele, men det er svært at lade være.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

5 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Der er for mange eksempler på, at sagsbehandlere ignorerer adskillige ekspertudsagng, til at jeg vil være optimistisk, men man har da lov at håbe. Jeg hader at agere lyseslukker, men det er også træls at skrue forventningerne op, hvis det viser sig at fungere som i så mange andre sager, man har hørt om, hvor fx invalide tvinges i arbejdsprøvning imod al sund fornuft. Systemet er fundamentalt hjerneblæst og stimuleres i samme retning, fordi kommunerne har mulighed for at spare penge.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du er ikke lyseslukker! Jeg prøver også selv at set det hele i ret klart og nøgternt lys. I mit tilfælde kan de spare differencen mellem sygedagpenge og en eller anden ydelse og de kan spare Psykatrifonden væk

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  I det mindste skal du ikke nøjes med en erklæring fra en kommunal lægefaglig konsulent, der beslutter ud fra eller i komplet modstrid med, de dokumenter, der ligger i din journal allerede. Jo, der eksisterer mange eksempler på det sidste!
  Du får trods alt god mulighed for at påvirke erklæringen. 2 timer er ganske lang tid med en psykiater, og hvis du er godt forberedt, kan du klæde hende godt på til at lave den erklæring, der giver dig det resultat, der er bedst for dig. Og som forhåbentlig også er i overensstemmelse med dine ønsker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har ret i, at det er godt, at der er en mulighed for at medvirke, og to timer er heller ikke urimeligt kort tid. Jeg kan finde speciallægen på LinkedIn, og der står, at hun har stadig tilknytning til Psykiatrisk Center Hvidovre, og det er jo også positivt. Jeg vil gøre alt for at være så godt forberedt som muligt. Tabellen, som Bodil har foreslået, er jeg allerede i gang med, og den giver et godt overblik. Måske vil hun endda mene, at når jeg kan lave en sådan tabel, er jeg også raske nok til arbejdsmarkedet 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.