,

Bare materialisme?

Bare materialisme?

Jeg er bare blevet gammel? – Tjah…

Jeg har i lang tid ønsket mig nye gryder, idet dem, jeg har, er minimum 27 år gamle. De er købt, mens jeg boede på kollegiet, og der flyttede jeg fra i 1990… Serien hed “Signature”. Det må være OK at købe afløserne!

Nu synes jeg jo, det er fedt at lave mad. Jeg glæder mig over det, og så vil jeg også have nogle ordentlige gryder, potter og pander at gøre det med! Fra det gamle sæt resterer sauterpanden og en eller anden enorm suppegryde. Dem vil jeg gemme. Resten ryger ud. De er ganske enkelt ikke mere værd. De er slidt op.

Jeg har nu købt et “Eva Trio Multi Collection Box” med to gryder og en kasserolle plus låg. Jeg fik det hele for 1.200 kr. Jeg har sparet mindst 1.300 kr. Det kan jeg jo godt lide…

Jeg tillod mig også at bestille et stort træskærebræt, normalt 600,00 kr., nu 150,00 kr. De to plastikbræt er virkelig ikke mere værd. Måske gemmer jeg det lille til at skære løg på. Min ven – og rådgiver udi køkkenkunst – siger ganske vist, at man godt kan skære løg på et træskærebræt, uden at det tager smag af løget, men det vil jeg nu lige undersøge selv.

Hvem glæder sig?

Det er sikkert kun gamle mennesker, der glæder sig så meget over tre gryder og et spækbræt. Men så er jeg så gammel! Jeg synes nemlig også, at det er vild luksus den 18. i en måned at kunne købe tre gryder, to låg og et spækbræt. Der var så mange (tre) år, hvor jeg overhovedet ikke kunne tænke på den slags. Nu kan jeg gøre det inden for de rigtige økonomiske rammer. Jeg føler mig heldig! Jeg er privilegeret – og det ved jeg godt.

Som så ofte før: Jeg er glad for at være invalid. Det månedlige beløb fra pensionskassen gør livet sjovere. Det bevirker, at jeg kan købe tre gryder, de tilhørende låg og et spækbræt.

6 Svar
  1. Jørgen
    Jørgen siger:

    Det er helt rimelgt at glæde sig over egnede køkkenremedier. Her har vi stadig enkelte velfungerende dele fik fik for mere end 50 år siden. Det forekommer vigtigt at gryder og pander fungerer effektivt så maden bliver ensartet tilberedt.
    God fornøjelse med nyerhvervelserne.

  2. martin østerberg
    martin østerberg siger:

    Aldrig gå ned på udstyr….;-) sådan noget lækkert udstyr gør livet i køkkenet meget mere sjovt. Jeg har lidt den samme indstilling til køkkenknive de skal også være i god kvalitet, det er næsten det halve arbejde at have godt værktøj….

    Da jeg fik min hjerneblødning/blodprop gik jeg til genoptræning og en af øvelserne fandt sted i et køkken hvor jeg skulle skrælle gulerødder og skive dem. En anden var at hakke et løg, og den kniv der var til rådighed var sindssygt sløv med det resultat den gled ned af løget men desværre skarp nok til at lave et ordentligt hak i min tommelfinger….ikke sjovt…

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Martin

      Vi to er (også) enige om det med køkkenknivene – de skal også bare være i orden. Jeg har faktisk nogle rigtig gode nogle, og de har lige været hos skærslipperen, så de skær’ godt igen. Det er dejligt. De er (også) gamle men af god kvalitet, så de kan slibes mange gange og stadig være i orden.

      Når jeg tænker over det, er det selvfølgelig dødirriterende at redskaberne ved din genoptræning ikke var i orden, men øvelserne var vel egl. gode? Der kræves jo rigtig meget af hjernen for at kunne skrælle gulerødder og skære løg, da der jo er mange bevægelser, der skal koordineres? Jeg har jo ikke forstand på det, men sådan forestiller jeg mig, at det er.

      Og alt imens glæder jeg mig så over mine nye gryder…

      • martin østerberg
        martin østerberg siger:

        En kniv skal være skarp….af 2 årsager dels for at udføre sit arbejde, dels for den der bruger den har respekt for den. Den sløve kniv indgyder ikke respekt, og så kan det gå galt….man bruger mere kraft end nødvendigt, og når det så smutter kan selv en sløv kniv bide fra sig….
        Jeg giver med jævne mellemrum mine knive en tur med strygestålet men på et tidspunkt er det ikke nok….heldigvis bor jeg tæt ved kødbyen, og der er der en forretning der bl.a. har som speciale at slibe knive op. Lidt sjovt når jeg kommer med 3-5 knive rullet ind i et viskestykke og ser andre kunder med 24 knive i et særligt ‘hylster’ 😉

        • Stegemüller
          Stegemüller siger:

          @ Martin

          Ja helt enig! Knive skal være skarpe. Jeg har haft et strygestål, men jeg kunne ikke finde ud af det; jeg syntes ikke, det, jeg gjorde, overhovedet hjalp. Ja og en sløv kniv smutter lettere på fx et løg.

          Ved du hvad, jeg kan også kunne komme med tre til fem stk i et viskestykke! Faktisk synes jeg heller ikke, jeg behøver flere. Jeg har tænkt på at erstatte de gamle, for de er så gamle som Metusalem. Pdas. er de af god kvalitet og burde kunne slibes op mange gange.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.