,

Uha mit ellers pæne omdømme er i fare

Uha mit ellers pæne omdømme er i fare 1

Ubehjælpsomt forsøg på afpresning

I nat kl. præcis 02:00 ankom nedenstående e-mail fra denne e-mail-adresse: “[email protected]”, og meningen er tydeligvis, at jeg skal blive bange for afpresseren og finde tegnebogen frem, så han (det er sikkert en han) kan rejse på en endnu dyrere sommerferie, modernisere sit køkken eller hvad folk nu ellers bruger deres penge på.

Emnelinjen lød: “Din enhed er blevet inficeret og hacket, og alle dine data er blevet kopieret til en andens server. Læs straks vejledningen indeni.”

Det er uhyre sjældent, jeg får sådan noget skrammel i indbakken, så jeg morer mig bare og bliver ikke det mindste bange. Tværtimod glæder jeg mig til at se den video, han truer med at dele, når han registrerer, at jeg har delt hans mail med alverden via Facebook, for jeg er nemlig ikke omfattet af hans personkreds. Jeg tror, han tror, han sender sin e-mail til en mand. Lidt forudgående research havde været på sin plads.

Får du den slags skrammel i din indbakke?

Indholdet af e-mailen

Hej! Jeg har dårlige nyheder til dig.

For et par måneder siden fik jeg adgang til de enheder, som du bruger til at surfe på nettet.

Denne software giver mig adgang til alle controllere af dine enheder (f.eks. din mikrofon, dit videokamera osv.)

Jeg har uploadet alle dine oplysninger, data, fotos og browserhistorik til mine servere. Jeg har adgang til alle dine beskeder, sociale netværk, e-mails, chat-historik og kontaktliste. Min virus opdaterer konstant sin signatur (den er driverbaseret) og forbliver derfor usynlig for antivirusprogrammer. Jeg tror, at du nu kan se, hvorfor jeg ikke blev bemærket før dette brev…

Da jeg indsamlede oplysninger om dig, fandt jeg ud af, at du er en stor fan af voksenwebsteder og meget mere.

Du elsker virkelig at besøge pornosider og se spændende videoer, mens du har det sjovt.

Det lykkedes mig at optage nogle af dine beskidte scener og redigere nogle videoer, der viser dig onanere og opnå orgasme. Når jeg er i tvivl, kan jeg med et par klik gøre alle dine videoer tilgængelige for dine venner, kolleger og familie.

Jeg har heller ikke noget problem med at gøre dem offentligt tilgængelige online.

Jeg kan også afsløre alle dine personlige oplysninger for offentligheden.

Jeg kunne ødelægge dit omdømme for altid. Jeg tror ikke, at du virkelig ønsker, at det skal ske, i betragtning af de specifikke videoer, som du kan lide at se (du ved præcis, hvad jeg mener), ville det føre til en sand katastrofe for dig.

Lad os afgøre det på denne måde: Du overfører mig 8210 Dansk krone (i bitcoin-ækvivalent til valutakursen på tidspunktet for pengeoverførslen), og så snart overførslen er modtaget, fjerner jeg straks alt dette snavs.

Derefter glemmer vi hinanden.

Min bitcoin-tegnebog til betaling: bc1qkppyc7030q2zrq5q6p0ekawx3yr457sc7gsjd7

Hvis du ikke ved, hvordan du køber og overfører bitcoins, kan du bruge en hvilken som helst moderne søgemaskine.

Jeg giver dig 50 timer (over to dage) til at betale. Jeg har en meddelelse om at læse denne e-mail, og timeren går i gang, når du ser denne e-mail.

Jeg lover også at deaktivere og fjerne al malware fra dine enheder. Det er en fair aftale, og prisen er ret lav, når man tænker på, at jeg har tjekket din profil og trafik i et stykke tid nu.

Du skal ikke forsøge at svare mig. Det giver ingen mening (afsenderadressen genereres automatisk).

Det giver ingen mening at indgive en klage nogen steder, fordi denne e-mail ikke kan spores, og det kan min Bitcoin-adresse heller ikke. Jeg begår ikke fejl.

Hvis jeg finder ud af, at du har delt denne besked med en anden person, vil videoen blive delt med det samme. Jeg vil ødelægge dit omdømme permanent, og alle dine data vil blive offentliggjort.

De bedste ønsker!

4 Svar
 1. Jørgen Kreutzer
  Jørgen Kreutzer siger:

  Sjovt. Jeg har haft et par stykker af denne slags.
  De kommer sporadisk. Har endnu ikke fundet ud af hvad som udløser disse spammails.
  Men, da vi i familien har et par ældre, som desværre klikker lidt på mange links, så skal man passe på.
  Vi har installeret en app fra Forbrugerrådet Tænk, og den hjælper lidt if. med support.
  App hedder “Selvforsvar”. (I Apple Store)
  Men almindelig god fornuft er det bedste.
  Min hustru morer sig med de mange skønne mænd, som gerne vil i kontakt med hende.

  Nå, men det mest irriterende er nu nok de mange telefonopkald man får. Dog tjekker jeg dem altid på websitet (180.dk). Er det nogen som jeg ikke kender, samt står med advarsel, så blokerer jeg nummeret.
  Hvis de vil noget, så kunne de jo bare indtale en besked.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Hej og velkommen til min hjemmeside og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først, da det er din første kommentar. Fra nu af vil du dog stryge lige igennem med mindre, du sender mere end to links.

   Nej jeg ved heller ikke, hvad der udløser dem, men jeg får dem så sjældent (denne var den første af den type), at jeg ikke gider undersøge det. Og de er jo faktisk meget sjove. Det er rigtig godt, I passer på og måske prøver at lære de ældre, at de ikke skal klikke så lystigt på alting. Men det kan være svært… Du har ret: Sund fornuft er det bedste.

   “Selvforsvar” lyder interessant. Den vil jeg kigge på, men jeg browser ikke så meget med iPadden, og slet ikke med iPhonen. Jeg er så håbløst “altmodisch” at en telefon for mig er til at tale i. Jeg kunne såmænd nøjes med en Doro.

   Jamen så har din hustru morskab til mange timer.

   Jeg har allerhøjest modtaget to eller tre af de der telefonopkald. Du har ret i, at de er irriterende, og farlige! Det er en god strategi at blokere nummeret, og du har ret: de kunne da bare indtale en besked, men kan du russisk 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *