,

Frivilligt arbejde og 740 stedkoder

Frivilligt arbejde og 740 stedkoder

Jeg er en anelse træt i hovedet

Frivilligt arbejde

Jeg har gjort en TNG-bruger glad i dag, og det er tilfredsstillende. Han var kørt sur i opdateringer, visning af data i felter eller ej, koblingen mellem Legacy (off-line programmet til slægtsdata) og TNG samt nogle andre ting, der let kan drille, hvis man ikke har en firkantet hjerne. Og vel at mærke ikke har rodet med begge programmer næsten i døgndrift gennem flere år.

Det er længe siden, jeg skrev dette på min TNG-side:

Efterhånden har jeg mange års erfaring med at opsætte TNG, som denne side er lavet i. Jeg tilbyder at lave en side for dig, hvis du ikke selv tør give dig i kast med det, men alligevel gerne vil præsentere dine data på nettet. Det koster ikke noget. Den eneste forudsætning er, at du på forhånd har orden i data og billeder, for ellers er arbejdet for stort, og jeg gider ikke gøre orden i dine ting for nu at sige det lige ud.

Samlet set har jeg haft tre henvendelser, så det er ikke fordi, tilbuddet bliver misbrugt. De mennesker, jeg har bistået, er blevet så glade, at det er det hele værd, også selvom de ikke har den forudsatte orden i data og billeder.

Jeg har fundet en model til at komme om ved det problem: Jeg laver så meget, der er muligt med de data, der nu en gang er, og så laver jeg en mail med “noter og dokumentation“, hvor jeg forklarer problemerne og hvordan de formentlig kan løses. Så kan brugeren selv arbejde videre. Opstår der efter en grundig oprydning nye problemer, er jeg selvfølgelig til rådighed. Det fungerer faktisk ret godt.

Når jeg siger, jeg er blevet pensionist, foreslår Gud og hver mand, at jeg skal lave frivilligt arbejde. Af en eller anden grund er det første, de kommer i tanke om, at jeg skal stå i en genbrugsbutik… På et tidspunkt overvejede jeg at blive en form for IT-hjælper hos Ældresagen, der har en afdeling 800 meter væk. Min egen model er vist bedst, for jeg har nok ikke tilstrækkelig tålmodighed til det andet. Det passer mig glimrende at kunne sidde ved egen PC og i fred og ro få ting til at fungere og så bagefter analysere, hvorfor det alligevel ikke fungerer.

Der var langt gennem “Sankt-et-eller-andet”

På et eller andet tidspunkt inden så længe, er jeg ved vejs ende med mit “stedkodeprojekt” – jeg er 67,8 pct. færdig med GPS-koordinaterne. I dag har jeg sat koordinater på 740 steder… Der var langt gennem alle dem med Sankt-et-eller-andet, som der faktisk var hele 58 af.

Jeg startede med “, , , Canada” den 11. juli og sluttede dagens arbejde med “Sankt Thomas Kirke, Sankt Thomas Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark”.

Det er faktisk ufatteligt kedeligt, men jeg ser frem til resultatet. Hvis der er fejl af større beskaffenhed, gider jeg aldrig se på GPS-koordinater igen, for så interessant er det heller ikke; det kræver flere museklik end hjernevindinger. På et tidspunkt begyndte min mus tilmed at leve sit helt eget liv, den ville fx kun markere i totredjedele af tilfældene, og så er det en svær opgave at lave cut’n paste. Heldigvis har jeg flere mus – også de avancerede og dyre MX ERGO trackball-mus. De burde bare ikke opgive ævred så hurtigt. Jeg regner med at klage til forhandleren i morgen, for det er ikke første gang, den ene af dem sætter ud.

En side, jeg har meget glæde af, er Wikipedia, for næsten alle sogne er lagt ind inkl. deres GPS-koordinater. Og der er oplysninger om sognets tilhørsforhold til herred og amt også før kommunalreformen af 1. januar 1970. En guldgrube.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at også der har siddet et eller flere mennesker og lavet frivilligt arbejde. Hvor er det dejligt, nogen gider. Tænk på det næste gang, du finder noget herligt på nettet: det er højst sandsynligt opstået ved frivillig og ulønnet arbejdskraft.

 

 

4 Svar
 1. Jørgen Kreutzer
  Jørgen Kreutzer siger:

  Det griber om sig 😀
  Jeg har “valgt” at hvor jeg har dokumentation, så kommer det med på Slægtsdatabasen i TNG.
  Det ser måske nogle gange omfattende ud, men det er så det valg jeg lige har taget.
  Det kan ændres senere.
  I bund og grund, så har jeg fået kæmpe hjælp, samt et skønt skub til, at komme videre.
  Jeg har fået mere af logikken på plads.
  Skønt at få opfrisket sine kundskaber med IT.
  Jeg konsekvensretter også geodata når jeg finder problemerne.
  Men da jeg alligevel er startet fra probanden, samtidig med at gennemså data, herunder tjek ekstra i Kirkebøger, så burde det blive godt…….på et tidspunkt.
  Men et par timer om dagen, så er der snart en god hjemmeside.
  I mellemtiden, tænker jeg, at jeg vil sætte mig mere ind i TNG’s muligheder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er så dejligt, at du er tilfreds! Du siger bare til, når du er klar til at gå videre eller har nye spørgsmål.

   Det er uhyre fornuftigt at lade dokumentationen følge med i TNG.

   Ja, det er sørme en omfattende opgave, du har givet dig selv, når du har > 7.000 personer helt tilbage til Harald Blåtand eller hvem det nu var 🙂

   Når du nu vil sætte dig ind i TNG’s muligheder, vil jeg varmt anbefale TNG’s Community: https://tng.community/ der er mange gode muligheder for at spørge og at søge i gamle svar.

   Det bliver helt sikkert godt!

   God arbejdslyst.

 2. Jørgen Kreutzer
  Jørgen Kreutzer siger:

  Din hjælp til at rette min opsætning, samt give råd til, at rette op på fejl, har været så ubeskrivelig.
  Jeg er igang med at konsekvensrette mine data, men uanset hvad, så fik det mig til, at sikre data gennem ekstra opslag i kirkebøger.
  Det kan godt betyde, at jeg får vist flere “begivenheder” i Programmet TNG.
  Men så viser jeg dokumentationen.
  Nå, det kan være, at jeg ændrer det senere, men lige nu, så opfylder det alle mine ønsker.
  Jeg er bare SÅ GLAD👍😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er jeg også bare glad for.

   Jeg har rodet med disse ting i årevis, så det betyder så lidt at give lidt af det videre. Og min hjerne er jo ret så firkantet, så det, der ville tage dig tre dage at finde ud af, finder jeg ud af på tre minutter. Jeg kender det fra mig selv, da jeg også har steder at spørge, og så er det så fantastisk, når nogen vil tage hjælper-opgaven på sig. Så bliver jeg også glad. Det er nogen af styrkerne ved det vidunderlige internet!

   Hav en god aften.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.