,

Ugeskemaer, jf. Psykiatrilovens § 3, stk. 3

Ugeskemaer

Ugeskemaer og behandlingsplaner

I min seneste behandlingsplan – Psykiatrilovens § 3, stk. 3 – findes ordet “ugeskema” flere gange. Jeg var ikke klar over, hvad det gik ud på, og derfor tænkte jeg, at det ikke var noget for mig – jeg er jo rigid? Jeg har ingen problemer med at strukturere mine dage, der bliver gjort rent og købt ind osv. Hvis jeg ikke orker noget, gør jeg alligevel bare én ting pr. dag. Jeg troede, ugeskemaerne skulle bruges til den slags. Jeg blev klogere!

Psykiatrilovens § 3, stk. 3: Stk. 3. Overlægen har ansvaret for, at der opstilles en behandlingsplan for enhver, der indlægges på psykiatrisk afdeling, og at patienten inddrages og høres om planens indhold, samt at patientens samtykke til dens gennemførelse til stadighed søges opnået. En kopi af behandlingsplanen skal udleveres til patienten, medmindre denne frabeder sig dette.

Rullende udslusning er en individuel plan

De har tilbudt mig en “rullende udslusning”, og det er jeg taknemmelig for, især når man påtænker det enorme pres, der er på de 13 åbne pladser til det kæmpe optageområde. Man kunne sagtens mene, at jeg er udskrivningsklar og bare skille sig af med mig hurtigst muligt. Rullende udslusning er en individuel plan og går for mig ud på, at jeg begynder lige så stille at gå på arbejde og at øve mig på at sove hjemme. Mht. arbejdet har vi aftalt, at den første dag er alt ud over en time en succes. Det giver en vis tryghed.

Når man ikke kan overskue dagene

Pludselig kunne jeg slet ikke overskue tirsdag og onsdag, og det hele kørte rundt inde i hovedet sammen med filmen/drejebogen, som kører ufortrødent videre.

 • Tirsdag skal jeg til menighedsrådsvalg og stemme på mig selv, så jeg da får én stemme. Når afstemningen er lukket, skal vi kl. 20:30 have et glas vin, mens vi venter på resultatet.
 • Natten til onsdag skal jeg sove hjemme.
 • Onsdag skal jeg tidligt op og på arbejde for første gang i fem uger (vist nok), og jeg er meget nervøs for at komme over dørtrinnet og for den første time. Jeg kunne bare ikke overskue det.

En af mine egne kontaktpersoner var på arbejde i aftes, så jeg klagede min nød til hende. Herpå kom der gang i ugeskemaerne med plan A og plan B hver dag i den kommende uge. Og så måtte jeg overgive mig. Jeg har brug for overblikket, og jeg tror på, det fungerer, men selvfølgelig skal det stå sin prøve i virkelighedens verden.

Samlet set får det mig til igen at konkludere, at de er enormt dygtige og dedikerede på 808. Jeg er meget glad for altid at have et sted at søge hen, når læsset igen vælter.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  😎 Inden du “praler” mere med din rigiditet, kunne du måske tænke dig at møde dennes slægtninge: Principfasthed, loyalitet og konstans? Bare sådan for at antyde, at ikke alt i den boldgade er dårligt.

  Jeg synes, det lyder som om, de har styr på det med den rullende udskrivning, hvilket stadig lyder som en virkelig god idé. Hvis de udskrev dig på nuværende tidspunkt, så fik de ganske vist en ledig seng på afdelingen, men måske skulle du så bruge den på mere permanent basis, næste gang de ser dig, og det er der ikke vundet noget ved.

  Skemaer er en god ting, hvis man følger dem. Især hvis man skal holde styr på både en plan a, b og evt. c, kan de være en vældig god ting.

  Pøj, pøj med det. Også med valget. Jeg havde nær glemt, at der er andre en T(r)ump(e) og Clinton på valg i morgen. Der må være fredsvalg i vores lokale kirke (som vi ikke slider meget på). I hvert fald har jeg ikke hørt om meninghedsrådsvalg derfra.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “Slægtningene” er jeg godt tilfreds med, og de passer godt til mig.

   Jeg synes også, at den rullende udskrivning er et virkelig flot tilbud, som viser, at dem der har noget at skulle have sagt her på stedet, har hovedet skruet rigtigt på. Jeg er temmelig spændt på, hvordan det vil gå med både valg til menighedsrådet, sove hjemme og arbejde.

   Realistisk set og baseret på erfaring kommer jeg igen, men det vil være rart, hvis der er længe til. Min erhvervsrådgiver fra Psykiatrifonden kommer den 16/11, og inden hun kommer, sætter hun sig i forbindelse med fleksjobkonsulenten i kommunen for at finde ud af, hvad i alverden det er, der foregår. Jeg har talt med adskillige mennesker, der aldrig har hørt om det med, at man som ansøger skal omdanne et ordinært deltidsjob til et fleksjob.

   Langt de fleste sogne har fredsvalg/aftalevalg. Jeg har heller aldrig oplevet et kampvalg i Hvidovre sogn før.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.