,

Dedikerede medarbejdere i psykiatrien

Dedikerede medarbejdere i psykiatrien

Det hænger sammen af én årsag

Dedikerede medarbejdere i psykiatrien

Jeg har tænkt på det længe: alle medarbejderne på afdeling 808 er utrolig dedikerede. De gør alle deres allerbedste for patienterne, og de er altid til rådighed for en snak, når det er nødvendigt. Det kan da godt være, at det ikke er lige her og nu, men så aftaler vi en tid til et senere tidspunkt.

En mødte ind i sin ferie for at give mig ECT. Jeg synes, det er imponerende.

Flere af dem har været her i mange år og husker, da der var langt flere tilbud til patienterne fx keramikværksteder og cykelreparation. Tænk hvis det var her endnu, så ville tiden ikke føles så lang, som den af og til gør. Man kunne selvfølgelig tage lidt hjem, jeg har bare ikke rigtig mod på det endnu.

Fusion mellem Glostrup og Hvidovre – nu er det PCG

Den 1. februar i år fusionerede Glostrup og Hvidovre – sandsynligvis som led i en spareøvelse. To virksomhedskulturer skulle smelte sammen, men det kan jeg som patient (heldigvis) ikke mærke noget til. Det mest synlige er, at der ikke længere er skadestue i Hvidovre, og at man temmelig sikkert kan risikere at skulle opholde sig en nat i Glostrup for næste morgen at blive puttet i en taxa og kørt hertil.

Jeg spurgte dem i Glostrup, hvad en opredning, en ekstra rengøring mv. kostede for en nat. Svaret var 3.700 kr og hertil kommer så de ca. 200 kr. i taxa. Jeg har svært ved at se “effektiviseringsgevinsten”, som den slags også kaldes, når man ikke tør sige ordet “besparelse” højt.

Vist nok på samme dato smeltede afdeling 808 og 801 sammen, og også her skulle to kulturer smelte sammen. Det er lykkedes rigtig godt. Mange af medarbejderne er jo dem, jeg kendte på forhånd, og de er såmænd så dygtige, søde, rare, omsorgsfulde og hjælpsomme. Jeg kunne godt finde flere superlativer frem!

Med den nye organisation er der 13 åbne sengepladser til optageområdet Valby og Hvidovre. Det er jo fuldstændig absurd, når man sammenholder det med antallet af mennesker, der på et eller andet tidspunkt i deres liv rammes af psykisk sygdom; det er vist nok 25 pct. Befolkningstallet i optageområdet er ca. en kvart million mennesker.

Folk “ligger i kø” i Glostrup for at komme til Hvidovre, og er man her, kan man være sikker på, at man er syg nok. Hvem kan sige sig fri fra af og til at tænke noget i retning af: “Fejler jeg overhovedet noget, er det ikke bare noget, jeg har bildt dem ind?” Men det skulle der altså være sikkerhed for ikke kan ske.

Julehjælp

Julen nærmer sig, og de første tilbudsaviser med diverse tingel tangel er begyndt at dukke op. Nogen på afdelingen kan lide at kigge i den slags. Hvis det ikke havde været for dem, havde jeg såmænd aldrig opdaget det, da jeg ikke holder den slags og også har sagt nej tak til “Hvidovre Avis”.

Jeg er med i en Facebookgruppe med titlen “Kontanthjælpsmodtagere er også mennesker”. Her toner Jørn Neergaard Larsens virkelighed frem i al sin gru. Jeg læser om mennesker, der har forsørgerpligt, som har 800 kr. eller mindre til forbrug, når alle de faste udgifter er betalt. Og om mennesker, der ikke har råd til deres medicin og går tomhændede hjem fra apoteket. Det gibber såmænd også i mig, når han siger 647 kr.

Mange i gruppen skriver allerede om julen, og om hvordan de skal kunne holde en bare nogenlunde anstændig jul for deres børn. Nedenstående link er fra websitet Folkekirken, og rummer rigtig mange muligheder for at søge julehjælp. Der er lidt flere muligheder inden for det kirkelige spektrum, end jeg var klar over.

http://www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/advent-og-jul/julehjaelp

Nu har jeg jo ikke rigtig været i kirken en måneds tid, så jeg ved ikke, om der er kommet gang i arbejdet med Menighedsplejen. Hvis ikke er det på tide. Så vidt jeg har forstået på vores kordegn, er der kommet ekstra gang i indtægterne i kirkebøsserne, nu hvor vi også tilbyder MobilePay. Mange mennesker tager ikke portemonnæen med i kirke, men telefonen har man jo stort set altid på sig.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Dedikerede medarbejdere aftvinger respekt, men du er helt bagud af dansen mht. “effektiviseringsgevinster” – i dag hedder nedskæringer og besparelser “budgetforbedringer”.

  Jeg kørte gennem byen sidste weekend. Allerede dengang var der julepyntet, og måske er det sket endnu tidligere. På en måde gør det mig så træt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Der lærte du mig noget. Tak for det! Der er så sket en del siden jeg stod af den statslige resultat- og økonomistyring for efterhånden en del år siden. “Budgetforbedringer” I guder! Jeg kan ikke rigtig holde det ud længere.

   Ditto her mht. de julepyntede gader og stræder.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.