Telendos – dag 5

Jeg skulle egentlig have været på ‘Lazy day cruise’ i dag, men jeg sov for længe, så det blev bare¨’Lazy day’, og det har været skønt, men alting på Telendos er jo skønt! Heldigvis kunne jeg flytte udflugten til næste uge.

Det er Mariadag i dag. Det er en fest, hvor man fejrer Maria Himmelfart. Telendos står på den anden ende og bådene, der normalt sejler hver halve time, sejler denne aften med fem minutters mellemrum. Egentlig er det Maria Himmelfart den 15, august, men på Telendos fejrer man det den 14. august i stedet.

Selve ceremonien starter i kirken med byzatinsk sang i flere timer. Derefter bæres Maria korset gennem byen i en procession med præster og biskopper forest.

Jeg har ikke oplevet så meget i dag, så I må nøjes med lidt billeder, der forhåbentlig bringer jer i lidt græsk stemning:

11 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg har nydt din rejsebeskrivelse og dine billeder og mindes vores egne ture til de græske øer 🙂
  Her på Lolland er temperaturen faldet en hel del grader, så cykelturen var lidt kold både i går morges og i morges i bare ben og arme. Det regner rundt omkring os, men vi får ikke en mange dråber. Der høstes på livet løs, og da jeg cyklede hjem, var det det dejligste solskinsvejr 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det glæder mig meget, at du kan lide mine rejsebeskrivelser – jeg har meget sjov ud af at lave dem.

   Din beretning om vejret i Danmark er lidt mere positiv end de meldinger, jeg ellers har fået – og det er jo kun godt.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja det er ikke rigtig til at se, hvad katten venter på, men du har nok ret i, at den ikke er på vej ud i det våde element,

 3. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Lige her og nu, hvor regnen strømmer ned i det sydlige Holland, er det umådelig befriende at se dine dejlige græske sommerbilleder. Tak for de første afsnit i rejsedagbogen, jeg glæder mig meget til fortsættelsen.
  Fortsat rigtig god ferie.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Jeg har forstået på Eric, at vejret også er virkelig dårligt i Danmark, og det gør faktisk fornøjelsen ved at være her endnu større. I Danmark skulle det efter sigende være helt efterårsagtigt – uff.

   Jeg håber, jeg fortsat kan finde noget at skrive om, så dagbogen kan blive fyldt ud.

 4. kirsten b r
  kirsten b r siger:

  Dejlige billeder. Præsten i sort ser ud som om han har ondt bag på hoften. Han trænger vist til LifeWaves smertestillende plaster: Ice Wave.
  Det er helt fantastisk som vandet i poolen har givet farveinspiration til næsten alle malede ting på Telendos! Det er en skøn farve, den der azurblå.
  Sikken service, at du kan komme på sejlturen i næste uge. Hav en god dag.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Det glæder mig meget, at du kan lide mine billeder.

   Det er fantastisk med de gejstlige her, de gør virkelig væsen af sig og de er så tydelige i gadebilledet; jeg har ikke set ret mange af dem, så det var om at være parat med kameraet.

   Den blå farve er overalt, og det er som om at Grækenland har den blå farve alle steder. Det giver mange fotomuligheder på samme måde som noget rødt på billeder også altid er godt.

   Det var en rigtig fin service fra Spies’ side, at turen kunne flyttes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det var en fin service fra Spies’ side.
   Det kan være så godt bare at lave ingenting.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jo, da, der er græsk stemning, så det basker! 🙂 Sådan en lazy day er ikke at foragte, og så risikerer man heller ikke at blive søsyg. Men det er da godt, at du kan komme på turen senere, så behøver du ikke føle, du er gået glip af noget. Det er da også spændende at se, hvordan grækerne fejrer sådan en religiøs højtid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er meget glad for, at det lykkes mig at indfange den græske stemning med kameraet. I sær synes jeg, at kattene er gode at fange med linsen.

   Det er super, at jeg bare kunne flytte turen en uge. Spies er meget fleksible.

   Det er nemlig meget spændende at se, hvordan grækerne fejrer en højtid.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.