,

Telendos – dag 4

Her får I det indlæg, I skulle have haft i går. Årsagen til forsinkelsen er et ‘brute force attack’ mod min blog to nætter i træk, som gjorde at jeg ikke kunne logge ind på min egen side. Jeg er glad for at attacket ser ude til at være blevet forhindret af et af de værktøjer, jeg har installeret på min side. Jeg forstår ikke hvilken glæde man kan have at ødelægge andre menneskers hjemmesider!

Til Jørgen: din seneste kommentar var gået i spamfilteret. Nu har jeg fisket dig ud igen, men jeg kan ikke se, hvilket indlæg du har svaret på, og derfor kan jeg desværre ikke svare dig.

Dagen i går bød på en bustur rundt på Kalymnos, og det var en rigtig god tur. Hidtil har jeg kun set den vej, der fører direkte til hovedbyen Pothia fra Myties, som er den by båden fra Telendos sejler til. Kalymos er meget smukkere end jeg vidste, og jeg nød at sidde og kigge ud af vinduet på de snukke landskaber, vi kørte igennem. Øen er meget bjergrig. Eneste minus – men desværre meget vigtigt – var, at det var en engelsk guide med meget kraftig græsk accent, så det var rigtig svært at forstå, hvad hun sagde.

Vi besøgte blandt andet en svampefabrik, og det var spændende. En svamp er en levende mekanisme, der hentes op fra havbunden. Jo mørkere svampen er jo større dybde er den hentet op fra. Jeg havde ellers allerede købt en svamp, men ud fra fortællingen på svampefabrikken kunne jeg forstå, at den ikke var ægte. Selvfølgelig købte jeg også en ægte svamp. Jeg har prøvet den i brusebadet, og den er superlækker at vaske sig med.

Næste stop var et gammelt kloster, hvor der bor syv nonner og en gammel munk på 80 år. Det var som om, der var flere kirker, der var bygget sammen i et meget smukt område. Der var også en fortælling om en munk, der kunne kurere diverse sygdomme. Sagnet vil vide, at en kvinde, der led af cancer, henvendte sig til denne munk. Da hun kom viste røntgenbillederne, at hun havde en stor tumor i hjernen, men munken kurerede hende, og de næste røntgenbilleder viste et billede af munken, der hvor tumoren havde været. Man kunne se dette røntgenbillede i en montre, hvis man stod det rigtige sted. Jeg kunne godt nok ikke se billedet af munken, men nogle af de andre mente, at de kunne se det.

En ulempe ved de organiserede ture er, at stoppene er så korte, at der dårligt er tid til at tage billeder og gå rundt med kameraet og være lidt kreativ. Guiden kalder konstant på en. det blev dog alligevel til et par fotos fra klosteret.

Det var dernæst tid til frokost i den lille charmerende by Vathy. Vathy ligger i en meget frodig dal, hvor alting stadig er grønt trods varmen.

Stolene er sædvanligvis blå, og derfor måtte jeg selvfølgelig have et billede af de røde og de grønne stole. Jeg havde været så forudseende at tage badedragt på hjemmefra og vandet var så fristende, at jeg selvfølgelig hoppede i. Det er så skønt at bade i vand, der er ca. 25 grader varmt. Temperaturerne her passer mig perfekt. Her i dag (tirsdag) var der 30,5 grader kl. 10:30. På hotellet har de en fin vejrstation, der kan vise alt fra temperaturer over luftfugtighed til månefaser.

På vejen til hotellet nede fra havnen sidder der sædvanlig vis tre fire græske koner og snakker og strikker. Jeg har længe gerne villet haft et billede af dem, og i går tog jeg mig sammen til at spørge, om jeg måtte tage et billede, og det måtte jeg heldigvis gerne:

I morgen (onsdag) har jeg booket et ‘Lazy da trip’, der er beskrevet sådan i brochuren: Vi tager bussen op til hovedbyen Pothia, hvor vi går ombord på den fine træbåd Mikro Kosmos, som bringer os til havs. Vi besøger tre stande i løbet af dagen, hvor vi kan svømme, snorkle og spise frokost. Det lyder rigtig lækkert, men det er bestemt også en dag, der kræver masser af solcreme. Jeg bruger P20, som er så dejlig nem. Man smører sig ind en gang for alle om morgenen og derefter behøver man ikke koncentrere sig mere om det, uanset hvor meget man bader.

17 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Hvor er det dejligt, at du nyder det denne gang. Det var det helt rigtige tidspunkt, du valgte, og fint at se lidt af Kalymnos også. Fra Telendos/Myrties plejer der at gå dagture med båd til landsbyen Emporios – den nordligste på Kalymnos. Vi har valgt dem fra, fordi de går hen over middagsstunden, men du er mere varmeresistent, så måske var det noget.

  Herhjemme er det blevet efterårsagtigt med byger, blæst og semi-kulde. Sommeren er en erindring. Vi sidder stadig ude, men er pakket ind i tøj og tæpper for at holde varmen. Vi glæder os til næste måned, hvor vi drager til Telendos igen-igen. Denne gang via Leros, som jeg også kan anbefale.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg stornyder det denne gang.
   Jeg har også tænkt mig at tage til Emborios, og jeg har set, at der går bus dertil, men jeg fortrækker at sejle.
   Uf for et vejr det er derhjemme. Jeg synes, det er alt for tidligt at efteråret indfinder sig. September kan dog også af og til være fin.
   I morgen tager jeg på en tur til Leros. Jeg har læst i Lonely Planet, at der er meget at se der.

 2. Inge
  Inge siger:

  Jeg kan også rigtig godt lide natursvampe.. Og jeg kan mere end godt lide dine græske billeder.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja natursvampe er rigtig lækre.

   Det glæder mig rigtig meget, at du kan lide mine billeder, Jeg elsker at fotografere men får gjort det alt for lidt til hverdag.

 3. rejen
  rejen siger:

  De er dejlige de svampe, har selv haft én engang for længe siden. Skønne billeder og god tur i morgen. ;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja natursvampene er rigtig lækre.
   Det glæder mig meget, at du kan lide mine billeder.

 4. Svend
  Svend siger:

  Dejligt at se og hører så meget forskelligt fra din rejse til Grækenland. Jeg har selv været i Grækenland mange gange, både på fastlandet og på forskellige øer og har bestemt ikke fået nok af landet. Fortsæt endelig med at tage billeder og skrive lidt nyt og spændende hver dag.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Svend

   Grækenland er et dejligt land, som man bestemt ikke kan få nok af. Fastlandet kender jeg ikke rigtigt, men det vil jeg bestemt også også besøge ved lejlighed.

   Jeg lover at blive ved med at skrive og tage billeder.

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  He he, et billede af munken, hvor tumoren havde været, det er altså god tumor-humor! Nej, nu skal jeg opføre mig ordentligt, men det er altså sommetider ret underholdende, hvad hvad folk dog tror på. Sådan en svamp ville jeg gerne prøve, for det er altså lidt løjerligt at tænke på, at den er/var levende. Dør den i det øjeblik, den bliver hevet op??

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Jeg ved sgu ikke rigtigt med de svampe og billedet af munken. Jeg kunne overhovedet intet se på det røntgenbillede, men nogle af mine medpassagerer kunne se billedet af munken, måske var det for at gøre guiden glad 😎 Det er en lille smule som at vi skulle kunne se ‘princess of Telendos’ fra Kalymnos. Det siges, at man kan se en smilende prisesse, men jeg kunne intet se.
   totalt
   Svampen dør vist nok i det øjeblik den bliver taget op, på den anden side set er der ret bestemte vedligeholdelsesplaner for den. Fx skal man ind i mellem lade den tørre helt ud. Jeg tænker på om det med svampene er et totalt turist rip of. Spies turene kører dertil, og de kan næsten være sikre på at sælge på at sælge en masse svampe.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nå, men du nåede da i hvert fald at tage nogle meget smukke billeder! Jeg husker også organiserede ture som nogle, hvor de ikke havde beregnet tiderne efter _mit_ indre ur, men sådan er der så meget. Men sådanne ture kommer nu også somme tider steder, det er svært at komme som alene-turist, bl.a. fordi det måske slet ikke falder én ind. Bliv endelig ved med at sende billeder og beskrivelser. Det er jo et plaster på såret til sådan en som mig, der ikke må tage på ferie! 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg gætter på, at du ikke må tage på ferie, fordi du er sygemeldt. Øv så surt. Jeg lover hermed at vedblive med at tage billeder til mine kære læsere,

   Jeg synes, det er så skønt at tage billeder, og en blog gør det endnu bedre, for der får man respons med det samme.

 7. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Det ville kun glæde mig, hvis jeg kan lokke flere af mine læsere til Telendos. Jeg lærte selv Telendos at kende via Erics blog. Jeg så et billede med en Skibby-paraply, og derefter gik jeg i gang med Google, og måske spurgte jeg også Eric, det kan jeg ikke lige huske. Øen er helt vidunderlig, og ønsker man ro og fred er Telendos stedet.

 8. kirsten b r
  kirsten b r siger:

  Jeg tror de guidede ture er igangsættere, så hvis du vil se mere de steder, hvor I har været, og tage billeder der, så må du af sted på egen hånd. Det kræver da ligesom lidt mere af en selv. Jeg er glad for de billeder vi får på bloggen. Du skriver godt og fotografere så sandelig også godt.
  Tak for dagens nyheder 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Det glæder mig rigtig meget, at du kan lide mine billeder. Jeg elsker at fotografere, men får det desværre gjort alt for lidt ti, hverdag. Jeg har et stort spejlreflekskamera, som ikke er lige sådan at slæbe rundt på.

   Jeg tror du har ret i, at turene er igangsættere, og at man selv må udforske videre på egen hånd. Det vil jeg forsøge.

 9. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg ønskede dig god tur, hvilket kommentar du ikke har reageret på, og jeg husker ikke om jeg har skrevet en siden. Imidlertid har jeg med stor interesse læst din beretning om det lille paradis, Telendos, og også Erics i øvrigt. Kunne sandelig godt være fristet til en sådan gang fred og ro. Det ser ud til at denne lille lø er mere stille end Virgental, hvor jeg jo gerne holder ferie.
  Ser frem til kommende beretninger!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du gør ret i at læse med hos Eric, hans rejsebeskrivelser er unikke. Hvis du tænker på at tage Telendos, kan jeg kun anbefale det. Her er simpelthen så skønt.

   Jeg lover, at der kommer flere beretninger!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.