Telendos – dag 17 – 20

Så har jeg endnu engang stiftet bekendtskab med det græske sundhedsvæsen: Historien er, at jeg faldt over min egne fødder på en trappe og brækkede højre skulder, da jeg tog fra mig i faldet.

Først til hospitalet med en taxi fra Myrties og vente på en ‘doctor for the bones’, da det blev min tur kunne han oplyse, at deres røntgenapparat ikke duede, så jeg skulle til en privatklink. Taxa dertil. Jeg kom forholdsvis hurtigt til, og de kunne så oplyse, at skulderen var brækket. Jeg fik røntgenbillederne med i hånden. Taxa tilbage til hospitalet hvor lægen vurderede røntgenbillederne og satte sig til at skrive recepter: en for smerter og noget for maven, fordi de smertestillende kan smadre maven, og den anden var en beskrivelse til en butik, der lå 50 meter væk og sælger bandager. Gik de 50 meter og indkøbte for 40 euro en meget avanceret bandage. Tilbage til hospitalet for at få lægen til at lægge bandagen. Tilbage til Telendos med taxi og båd.

Det var altsammen i går og nu sidder jeg så med en kæmpe bandage, der går rundt om maven og fikserer arm og skulder ind til kroppen. Lægens besked var, at jeg skulle regne med 6 uger med bandagen, ïndtil bruddet er helet. Jeg er enormt handicappet og kan ingenting. Jeg kan sidde i skyggen og læse en bog, og det gør jeg så. Fx skal jeg have hjælp til at skifte t-shirt, for skulderen kan ikke bevæges opad. Jeg snyder lidt ved at skrive denne post – jeg har løsnet manchetten rundt om håndleddet, der ellers er fikseret. Bandagen er et mareridt af velcro, der kan gøres fast alle steder.

Jeg har fået organiseret hjælp til baggagetransporten til lufthavnen på Kos – en af de andre gæster på hotellet er så sød at hjælpe. Næste problem er at arrangere baggagetransporten i Kastrup. Jeg kan ingenting bære, og lægens klare besked var, at jeg ikke må bruge skulderen i de 6 uger. Venstre skulder er OK, men det er enormt svært at bruge den, når man er højrehåndet.

Jeg har heldigvis en rejseforsikring hos Topdanmark, som jeg har kontaktet. Jeg fik oprettet sagen i går og allerede i dag har de kontaktet mig igen. Problemet er, at jeg ikke har fået en beskrivelse med af røntgenfundene, så jeg havde egl. opgivet at få noget ud af forsikringen, da jeg ikke kan overskue at tage til Pothia igen og forklare på privatklinikken, at jeg har brug for en beskrivelse. Hvem siger også, at de kan så meget engelsk, at de kan lave en beskrivelse af fundene? For at afhjælpe den manglende beskrivelse har jeg taget billeder af røntgenbillederne og sendt dem til Topdanmark, som vil kontakte mig senere enten i dag eller i morgen, når de har haft kontakt til deres lægekonsulent. Jeg håber inderligt, at de kan bruge billederne. Topdanmark vil også selv kontaktet klinikken for at høre, om der foreligger noget på skrift. Det tror jeg bare ikke der gør.

Alt i alt er det en frygtelig situation jeg er havnet i. Jeg kan simpelthen ikke overskue en hverdag (både på Telendos og derhjemme) med denne bandage. Det er et kæmpe problem ikke at kunne tage t-shirt på eller at gå i bad. Og hjemme skal man sikkert have jakke på, når jeg kommer hjem i september – hvordan gør jeg det med bandagen?

37 Svar
 1. Inge
  Inge siger:

  Åhhh nej hvor ærgerligt og træls, men jeg tror at du finder hjælp undervejs når du har brug for det.

  Pas nu godt på dig selv den sidste tid og tak for de fine billeder og indlæg fra din ferie i varmen på den lille græske ø.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg er i gang med at øve mig i at spørge om hjælp, og det går rigtig godt. Folk er enormt søde til at hjælpe. Mine naboer hjælper mig fx med at få t-shirten af og på så jeg kan komme i bad. Badet kan jeg heldigvis selv klare.

   Du kan tro jeg passer godt på mig selv, fx går jeg meget forsigtigt og og ned af trapperne til hotellet.

 2. Britta
  Britta siger:

  Kære Hanne.
  Per og jeg sender kærlige hilsner til dig. Som tidligere nævnt i flere indslag, kan du få hjælp fra hjemmeplejen i den periode, du har brug for fiksering af skulderen. Mit kendskab til brækkede skuldre fra mit job er heller ikke, at den skal være så fikseret, som den er nu så længe som lægen har sagt. Der er nok en græsk og en dansk model:-). Prøv at tal med guiden om dine vanskeligheder, når du kommer til Kastrup. Der kan helt sikkert findes en løsning. De kan garanteret organisere en hjælper til dig ved ankomsten i Kastrup.
  Vi ses i DK, hvor det stadig ikke er jakkevejr.
  KH Per og Britta

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Britta

   Tusind tak for jeres hilsner. Det har gjort for ondt at skrive, så derfor svarer jeg først nu. Jeg synes også at fiksering i 6 uger virker voldsomt længe. Jeg vil kontakte det danske sundhedsvæsen, når jeg kommer hjem, for at få en second opinion.

   Kh. til jer begge
   Hanne

 3. Pia
  Pia siger:

  Jamen altså sikke noget rod. Min følgende kommentar, er altså ren galgenhumor, som vi overlever på her i familien. Hvis du var Allan, min mor, eller et andet nært familiemedlem, ville jeg uden tøven sige, at du godt kunne stoppe med alle de krumspring for at få opmærksomhed 😉 Når det så er sagt, er det godt at huske på, at alle de bekymringer man går og forestiller sig, heldigvis meget sjældent bliver til noget. Men der er heller ingen tragedie der er så stor som den man selv sidder midt i. Det skal nok gå alt sammen.

  Min far fortalte altid historien om manden og konen der fik et barn uden ben, og manden roligt siger: “Det SKAL gå.”
  Jeg håber du kan se det sjove i alt dette. Jeg ønsker dig i hvert fald god kun alt godt.

  Måske du kan placere dit kamera på en bænk, et bord eller noget andet, og få noget i sigte, mens du knipser. Det har jeg da somme tider benyttet mig af.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg får da i hvert fald opmærksomhed på denne måde 😎 Jeg prøver at holde humøret oppe, men det er lidt svært.

 4. Svend
  Svend siger:

  Kære Hanne,
  Du forstår da også altid at få alle oplevelser med, men det er da godt nok trist, hverken at kunne det ene eller det andet, men tro mig, Hvidovre Kommune skal nok være behjælpelig, når du kommer hjem. Du husker nok den hjælp jeg modtag, den gang jeg blev opereret – mest af alt fordi jeg var alene…
  Så de bekymringer behøver du ikke tænke på og hvad angår forsikringen, så løser det utvivlsomt sig selv.
  Nyd resten af ferien – så godt du kan – og glæd dig over alle de indtryk og oplevelser du har haft – dem har du jo heldigvis stadigvæk.
  Kærlig hilsen
  Svend

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Svend

   Jeg satser min lid til Hvidovre Kommune, og jeg vil prøve at finde deres mailadresse og skrive til dem allerede hernede fra. Jeg behøver virkelig hjælp til personlige hygiejne mv. Jeg kan godt huske den hjælp du fik, da du var alene, den var super.

   Kh.
   Hanne

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Kære Gert

  Jeg er ikke ret god til at spørge om hjælp, og det er noget jeg virkelig skal øve mig på.

  Indtil videre virker forsikringsselskabet til at være OK. de har fx allerede ringet tilbage og fortalt, at de har været i kontakt med privatklinikken, hvor billederne blev taget. Klinikken har så oplyst, at jeg har været henvist til et offentligt hospital, og måske foreligger der en beskrivelse derfra.

  Jeg vil gøre mit bedste for at få så meget som muligt ud af resten af ferien.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ja, galt af sted kan man nemt komme. Der er dem, der siger, at det er bedre end slet ikke at komme af sted. Det er jo nok en ringe trøst for dig lige nu. Jeg tror også, du skal slå dig til tåls med, at hver dag har nok i sin plage.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er foruroligende let at komme galt af sted. Jeg faldt jo bare og mærkede ingen smerter før næste dag, hvor det så til gengæld gjorde rigtig ondt. Jeg forstår ikke rigtig det med at hver dag har nok i sin plage?

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Det er et bibelcitat. Mattæus 6. v34 “Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage.” Et råd om ikke at tage sorgerne på forskud. Jeg ved nok bedre end de fleste, hvor svært det kan være.

     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Og jeg går aldrig i kirke, men er faktisk ret bibelstærk. Første år på seminariet havde vi 12 ugentlige timer i kristendomskundskab. Jeg himlede, da jeg så vi skulle have det, men faktisk var det det eneste interessante fag på første år, og selvfølgelig var det efter den historisk-kritiske metode, så der var ikke noget med at folde hænder og hælde vand ud af ørerne. Men ikke for det, Bibelen indeholder mange sandheder, selv om de ofte blev skrevet med en anden mening, end den man umiddelbart læser ind i det i dag. Har du det bedre i dag? Det håber jeg.

 7. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Det er super ærgerligt, du og Telendos har vist et regnestykke at gøre op. Jeg er enig med de andre. Det er ikke verdens undergang. Du må spørge om hjælp og få så meget som muligt ud af resten af ferien.

  Med hensyn til din rejseforsikring, skal de selvfølgelig hjælpe dig. De bør også finde ud af, hvordan du kommer hjem. At der mangler nogle papirer er ingen undskyldning, de kan jo ved selvsyn konstatere at din skulder er brækket og du har røntgenbilleder.

  Jeg har altid fået hjælp af min forsikring. Dokumentation eller ej.

 8. Merete
  Merete siger:

  Hanne, hvor er det ærgeligt, nu hvor det gik så godt.
  Men jeg vil sige som de andre tag 1 dag adgangen og nyd det gode vejr, og at du kan blive opvartet.
  Her er et link til en brochure, som jeg synes du skal læse
  http://www.auh.dk/files/Hospital/AUH/Om%20AUH/Afdelinger/Fysioterapi-%20og%20Ergoterapiafdelingen/NBG-THG/Patientinformation/Kirurgi/Skade%20og%20traume/Behandling%20af%20brud%20p%C3%A5%20skulderen_pjece%203647.pdf

  Jeg synes at du allerede nu skal skrive til Hvidovre kommune, det er nemlig ikke sådan at der kan visiteres hjælp, så hurtig som man måske kan ønske sig. Så jeg vil forbedre kommunen på, at du kommer hjem med en skulder skade.

  Rigtig god bedring og nyd det nu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Merete

   Tusind tak for linket, som jeg nu har læst med stor interesse – der er fantastisk meget hjælp at hente på nettet. Jeg vil skrive til kommunen i aften, det er en rigtig god idé. Jeg prøver at tage en dag ad gangen, men jeg synes, det er lidt svært.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Du kan tro, at jeg vil være rigtig flittig med træningen, når jeg kan gå i gang med den. Jeg regner med, at det jeg har nu er en fast slynge, og så bør jeg kunne gå over til en løs slynge, når jeg kommer hjem.

 10. Ellen
  Ellen siger:

  Ej, hvor er du dog også uheldig! Det er synd, når nu ellers ferien har været kørt næsten på skinner – men vær glad for de små ting og glæd dig over, at det skete så forholdsvis sent i ferien og ikke i starten.
  Men jeg vil sige som de andre: Ikke bekymre dig så meget. Tag en dag ad gangen, og du finder garanteret ud af, at det hele ikke er så slemt alligevel – du er da allerede nået langt mht. til at finde ud af noget hjælp.
  Op med humøret, Hanne. Din sidste ferie dernede var 10 gange værre – også selv om du nu har brækket en skulder!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Du har ret i at den sidste ferie her var 10 gange værre (mindst). Jeg prøver at holde humøret oppe. Jeg er nok den lidt bekymrede type, og tager nok altid sorgerne på forskud.

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Grace (min værtinde på hotellet) tager mit røntgenbillede med til Pothia i morgen og vil prøve at få klinikken til at lave en beskrivelse. Du har ret i, at det må være forsikringsselskabet, der skal sørge for at få den oversat. Men jeg regner da med, at diagnosen stilles på latin

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rasmine

   Du har ret i at problemet er den forbindende tekst, men forsikringsselskabet må have kyndige oversættere. Indtil videre synes jeg, at jeg har fået fin service fra dem, så mon ikke det holder?

 12. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Mange tak for det superlink, du har sendt mig. Det er mere alvorligt med et skulderbrud end jeg havde forestillet mig.. Jeg håber inderligt, at jeg vil komme godt over det. Det er helt uoverskueligt, at der går et år før den endelige status kan forudsiges. Heldigvis har jeg ingen smerter, men jeg tager også 100 mg. Misulid et par gange om dagen, og så vidt jeg kan se på nettet er det virkelig en painkiller med guf i.

 13. Niels Bisgaard Larsen
  Niels Bisgaard Larsen siger:

  Hej Hanne

  Sikke noget….det er da helt vildt uheldigt. Godt de kunne lappe dig sammen, selvom det er problematisk. Sender dig opmuntrende tanker og ønsker dig god og hurtig bedring

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Niels

   Din kommentar skulle lige godkendes, da er første gang, du kommenterer her på siden; fra nu af vil dine kommentarer gå glat igennem.

   Tak for din kommentar. og tak for gode ønsker om hurtig bedring. Jeg synes, jeg har været vildt uheldig. Jeg glæder mig til at komme til DK på et dansk hospital og høre hvad de siger.

 14. Eric
  Eric siger:

  Suk! Hvor træls, men jeg er enig med Markus: Kryds broen, når du kommer til den.

  Det hjælper ikke at tage sorgerne på forskud eller gøre dem værre, end de er. Mht. bagagen i Kastrup er det da bare at spørge Spies eller en person ved bagagebåndet om hjælp. Værre er den da ikke, langt de fleste er hjælpsomme. Og vel er det da træls, at du ikke kan komme i bad. Da jeg var barn (sic!) havde vi ikke badeværelse, og den stod på etagevask i mange år. Ooog så videre.

  Hvis jeg gik hen og brækkede en skulder, ville jeg da også noget hellere sidde i græsk skygge på Telendos med tjenende ånder end sidde her og glo på regn og rusk. Nyd det, som kan nydes!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har nok ret i, at jeg tager sorgerne på forskud, jeg vil bare gerne være godt forberedt. Du har også ret i, at de fleste gerne vil hjælpe. Du har ret, jeg vil prøve at nyde det som kan nydes.

 15. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  PS:

  På kommunens hjemmeside står der:

  Hvis du får behov for at få hjælp til praktiske opgaver i hjemmet eller personlig pleje, skal henvisning herom ske til kommunens bestillerenhed.

  Henvendelse til bestillerenheden kan ske fra egen læge, hospital, pårørende eller dig selv.

  Bestillerenheden kommer ud på et visitationsbesøg og vurderer din individuelle og samlede situation og afgør herefter hvor meget hjælp du kan få ud fra de politisk vedtagne kvalitetsstanddarder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Super -tusind tak for oplysningerne. Jeg vil få Hvidovre hospital til at kontakte bestillerenheden, når jeg kommer hjem.

 16. Markus
  Markus siger:

  Jeg er muligvis naiv, men jeg vil tro at hjemmeplejen kan hjælpe – og jeg vil også tro at når du kommer hjem og snakker med en dan sk læge, så kan det være meldingen – og bandagen – er en anden.
  Kryds broen når du kommer til den 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Markus

   Hjemmeplejen var slet ikke faldet mig ind, det er en supergod ide. Jeg vil selvfølgelig tage kontakt til skadestuen på Hvidovre Hospital, når jeg kommer hjem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.