Telendos – dag 11

Jeg har ikke oplevet det store i dag; jeg har været på stranden sammen med Asger og vi har bare ligget under en parasol og snakket. Jeg har fået for meget sol på ryggen, selv om Asger smurte mig ind (en af de få ulemper ved at rejse alene er, at man ikke kan blive smurt ind på ryggen), og han brugte ikke tilstrækkeligt med solcreme. Den skal man altså ikke spare på i august i Grækenland. Solen er skarp, også selvom der kun er 32 grader (temperaturen kl. 12). Det med solcremen, som man næsten ikke kan overlade til andre, minder mig lidt om det med at få andre tage et billede af en selv: jeg bliver aldrig tilfreds, fordi andre ikke går tæt nok på efter min smag.

I dag  bad jeg hotellet smøre mig en sandwich til at tage med på stranden. De lavede en super sandwich i et stort flute med omelet, tomater, ost og skinke. Der var rigeligt, faktisk så meget at jeg ikke kunne spise det hele.

Jeg ender med at kunne holde af fisk! Til aften har jeg fået grillet tunfisk. Det er meget fast i kødet uden ben, og så er det store gode skiver:

Da jeg forlod min yndlingsrestaurant Plaka, glemte jeg mit kamera, men straks kom sønnen løbende efter mig med det. Det er da en fantastisk ærlighed. Jeg er ikke sikker på, at det samme ville ske i Danmark.

Morgendagen byder på ‘Lazy Day Cruise’ samt efterfølgende middag hos Per og Britta, som jeg mødte på turen til Leros. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget jeg oplever denne gang sammenholdt med hvad jeg har oplevet de andre tre gange, jeg har været her.

Telendos er en ø, man kommer tilbage til. Et af de første spørgsmål man bliver mødt med er “Hvor mange gange har du været her før?” For mit vedkommende er det 4. gang jeg er her, og jeg vil bestemt komme tilbage til øen, der er uden veje og uden biler. Det er en tidslomme, hvor det eneste, der er sket siden sidste år er, at der er kommet flere cykler; og det er kun børnene, der kører på cykel. De voksne går. Der er to motorkøretøjer på øen. Det er to trehjulede små biler, nærmest som en knallert med tre hjul. Nikos (min vært) har den ene af de to. Han bruger den til at hente gæsternes baggage med og til at køre affald væk. Jeg mente bstemt at jeg havde taget et billede af Nikos’ køretøj, men jeg kand ike lige finde det. Jeg tager et nyt en af dagene, så I kan se, hvad jeg mener.

Nu vil jeg gå tidligt i seng og glæde mig til i morgen. Jeg skal tidligt op for at nå bussen kl. 9:35.

10 Svar
 1. Ilse
  Ilse siger:

  Hej Hanne
  Dejligt at høre at du stadig nyder Telendos. Jeg er jo tilbage på arbejdet, men ville hellere være på Telendos, og det er jo dejligt man kan være lidt med dernede via dig 🙂 Nu er jeg så spændt på om du nåede “Lazy day Cruze” denne uge. Fortsat god ferie…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Ilse

   Tusind tak for din kommentar, det er rigtig dejligt at høre fra dig. Tak for sidst, det var rigtig hyggeligt at møde dig og Birgit.

   Jeg gør mit bedste for at skrive hver dag, men jeg kan da godt mærke at emnerne efterhånden tynder lidt ud. Jeg nåede skam Lazy Day Cruise i dag, og det var en rigtig fin tur, som der kommer en særskilt post om.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Tak for rejsebeskrivelserne indtil nu. Håber du er oppe – bussen kører om 50 minutter.
  Sage virker fint her, men den var forsvundet på et tidspunkt. Geninstallering virkede fint og intet var forsvundet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det glæder mig, at du kan lide mine rejsebeskrivelser! Jeg nåede skam Lazy day cruise i dag.

   Jeg vil prøve at geninstallere Sage her på mini-computer.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er en sand fornøjelse at læse om, hvordan du nyder din ferie denne gang. Du kommer i kontakt med andre mennesker og oplever tingene på en helt anden måde end før. Det er jo sådan, at ens holdning er ret tydelig for andre mennesker. Man siger enten: “Jeg vil være i fred” eller: “Jeg gider godt jeres selskab” – eller en af de andre 359 grader der i mellem. Jeg har selv oplevet det, dog uden helt at kunne styre attituden eller kropssproget, men det er nok meget normalt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg glæder mig også meget over at have det så meget bedre end de andre tre gange jeg har været her. Sidst var jo en eklatant fiasko, mens de to forrige gange nok bare har været lidt for magelige. Jeg elsker at træffe nye mennesker, men det kan som før skrevet være svært på charterture, hvor mange (par) har nok i sig selv.

 4. Susanne B. Fuglsang
  Susanne B. Fuglsang siger:

  “Jeg skal tidligt op for at nå bussen kl. 9:35.”

  Du holder nok ferie, hva´ Hanne… hø hø hø 😀

  Tusind tak for dine dejlige positive feriebreve som jeg sætter meget stor pris på.
  Det er en fornøjelse at følge dig i hvad du oplever og ikke mindst forvisningen om at du har det godt.
  Det er jeg rigtig glad for 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Alting går i Telendos-tempo, så der er lidt om, at jeg skal tidligt op for at nå bussen 9:35, for det tager 15 minutter at sejle over strædet mellem Kalymnos og Telendos og bådene sejler hver halve time på klokkeslæt hel og halv. Det betyder at jeg skal med båden kl. 9:00. Det tager ca. 15 minutter i Telendos-tempo at gå til havnen herovre på Telendos. Når jeg også skal have tid til at creme mig ind i solcreme, skal jeg op kl. 7:00, og på en ferie er det tidligt.

   Det glæder mig meget, at du kan lide mine rejsebreve!

 5. kirsten b r
  kirsten b r siger:

  Jeg tror, du er meget mere åben over for andre mennesker denne gang. Noget må der været sket dig, siden du lukker folk mere ind. 🙂
  Der er da mange fordele ved at følges med nogen ud over at kunne blive smurt ind på ryggen, hvilket selvfølgelig er en god ting, hvis der altså bliver smurt nok på. (evt. gensidigt! 🙂 )
  Her har vi stadig herlig sommer, og I hvor vi nyder det.
  God tur i morgen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Ja du har ret, jeg er nok bare mere åben denne gang. Jeg opfatter egentlig mig selv som en meget introvert person, men jeg kan godt skaffe nye kontakter, når jeg har det godt, og det har jeg virkelig denne gang. Jeg er så glad for de tydelige tegn på fremgang.

   Det glæder mig, at I stadig har dejlig sommer. Det har alle danskere sandelig fortjent.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.