Telendos

Nu er der tvivl om, om jeg må rejse hjem. Jeg skal endnu engang til hospitalet i Pothia i morgen, så lægen kan vurdere, om jeg må rejse hjem. Jeg skal have et stykke papir, som jeg kan vise frem i lufthavnen. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg ikke må rejse – blive på Telendos og aflyse al den hjælp jeg har bestilt, når jeg kommer hjem?

Hele hjemtransporten er ved at være organiseret med hjælp fra Spies, SOS, Topdanmark og Falck. Det er en rigtig lang tur, så der er mange led, der skal involveres, og processer, der skal afpasses sammen. Jeg har brug for mine kompetencer fra mit arbejdsliv for at få det hele til at gå op. Alle har været flinke og venlige og jeg føler mig godt informeret. Jeg er bare lige lidt forvirret over, hvem der skal hjælpe med hvad, men det løser sig vel

Tak til jer, der gjorde mig opmærksom på ‘Bestillerenheden’ ved Hvidovre Kommune. Det havde jeg aldrig fundet selv. Hjemmeplejen vil komme fire gange om dagen fra fredag den 6., når jeg kommer hjem (hvis jeg altså kommer hjem).

Jeg er begyndt at få smerter og har et enormt blå mærke, der fylder hele højre overarm – men OK, det går selvfølgelig over. Jeg håber, jeg kan få hjælp fra fysioterapeien til genoptræning, for med så lang en immobil periode, er der risiko for stive led. Jeg vil jo gerne ende op med en højre skulder, der fungerer.

17 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Livet er ikke for nybegyndere. Sådan ser det ud når man læser dine to sidste indlæg. Jeg ser det som problemløsning der skal til. Ikke så meget med følelser og slet ikke forvirring. Brug du dit gode hovede til at skaffe overblik, så går det nok. I øvrigt er der grund til at glæde sig over at kun en arm er ubrugeliggjort. Godt ikke begge er bandagerede! Hav gode dage til du kommer hjem til varmt dansk sommervejr.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   I går var jeg forvirret – men ikke i dag. Det hele går meget bedre nu – og jeg skal nok komme hjem som planlagt, men jeg vil være lettet når jeg står hjemme i min lejlighed.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Forhåbentlig får du dit papir og kan rejse hjem, men hvis du ikke gør, må rejseforsikringen vel dække et yderligere ophold. Men jeg vil tro, du får din attest, for det er jo ikke noget, du kan risikere at dø af i luften, det der er i vejen med dig. Så jeg håber, at du kommer hjem, og at den hjælp du får vil vise sig at være tilstrækkelig. Men selvfølgelig håber jeg mest af alt, at du ikke vil have brug for hjælp i ret lang tid. Man vil jo helst være selvhjulpen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har fået min attest, og det var en stor lettelse.

   Jeg har også arrangeret hjælp fra Hvidovre Kommune, så de kommer om morgnen, til frokost, til aften og til natten Nu skulle det hele gerne flaske sig. Det eneste jeg mangler er nu en bekræftelse fra Falck på at de henter mig ved flyet i København.

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Det er ikke sjovt for dig, jeg håber, alt løser sig til det bedst mulige. Mig giver dit uheld i hvert fald mig mange tanker om,hvad det er klogt at vide noget om, inden man rejser ud. Det der med om der er sygehus med læge og røntgenapparat og bandager i nærheden. Det er i hvert fald klogt at være forberedt på overraskelser. Her hos os er det nu heller ikke længere en selvfølge at man kan blive behandlet på det nærmeste sygehus. Det kan være et speciale, som kun er få steder.
  Håber der bliver taget godt hånd om dig og ønsker dig god tur hjem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Det ser nu ud til at det hele flasker sig efter ret mange telefonsamtaler til og fra Danmark og i Grækenland. Hvad skulle man have gjort uden en mobiltelefon? Jeg har rejst meget, og heldigvis ikke tidligere haft uheld. Nu er jeg ved at have fået arrangeret hele hjemrejsen og jeg håber, at alt flasker sig. Tænk sig et hospital uden et røntgenapparat…

 4. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Generelt: Øv. Men jeg giver de andre ret. Det er din rejseforsikring der skal på banen. Enten snorksover de, eller også har du været for flink ved dem. Du skal ikke selv arrangere, det skal de. Nu er du heldigvis klar i hovedet, men tænk hvis det var det, du havde slået – skulle du så også selv arrangere? Nej, selvfølgelig ikke. De må vågne lidt op.

  Det er helt almindelig procedure, at du skal have et brev fra en lokal læge, der bekræfter at du må rejse. Flyselskabet må ikke selv lave den vurdering. Hvis de danske læger vurderer, at du må flyve, så bliver der ikke noget problem med den græske læge. I Danmark kører vi som bekendt med verdens højeste sikkerhedsmargien.

  Jeg er helt sikker på du nok skal komme hjem. Det flasker sig, når først du begynder at rejse.

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Gert

   Nu har jeg fået papiret, der viser, at jeg må rejse – det var en stor lettelse. Du har ret, tænk hvis jeg havde slået hovedet… Nu mangler jeg en bekræftelse fra Falck på, at de henter mig ved flyet i København, så skulle det hele være klar.

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Ja jeg kan slet ikke koncentrere mig om at læse og jeg kan ikke sove, jeg har slet ikke sovet i nat og er bange for at jeg kan se frem til endnu en søvnløs nat. Det går jo nok på en eller anden måde, men jeg er bare så bekymret.

 6. Inge
  Inge siger:

  Jeg håber du får lov at rejse hjem på det aftalte tidspunkt, det er jo helt sikkert det nemmeste. Men skulle det ikke kunne lade sig gøre, tror jeg at både SOS og Spies vil hjælpe dig dernede.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg håber det er en formsag, at man skal være i stand til at rejse. Det må have noget med blodtryk og den slags at gøre.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Der går mange tanker gennem hovedet på dig lige nu; det forstår jeg godt, men jeg er sikker på, at alle vil dig det bedste.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.