,

Telendos

Vejret på Kalymnos

Jeg går og glæder mig til turen Telendos; jeg skal være væk en hel måned – luksus. Vejret lige nu er et fantastisk forårsvejr med 26 grader på den nærmeste ø Kalymnos. Jeg glæder mig til at komme ned og opleve foråret/sommeren med blomstrende timian og bougainvilleaer; hidtil har jeg kun været i Grækenland i august/september, hvor alting er svedet af af sommerens varme.

Jeg er så småt i gang med at forberede mig. Fx skal jeg have downloaded og købt en hel masse e-bøger og jeg har allerede hentet for de første tusind kroner, primært krimier. Jeg faldt over en kategori, der hedder ‘femikrimi’ og det er vist lige noget for mig; jeg kan godt lide kvindelige detektiver, og pludselig dukkede Sarah Blädel op blandt forfatterne. Hende har jeg hørt meget om, men endnu ikke læst noget af.

Min lille bærbare computer skal opdateres, så jeg uden risiko kan gå på nettet. En computer, der bare står uden at blive brugt, bliver  ret hurtigt ‘outdated’. I beskrivelsen af hotellet står der, at der er gratis internetadgang. Jeg forventer, at der er trådløst netværk til alle lejligheder. Det kan selvfølgelig også være, at der bare står en computer til fri afbenyttelse. Under alle omstændigheder skal jeg nok finde en mulighed for at komme på nettet.

Og hvad skal jeg så egentlig lave på Telendos? I uprioriteret orden: Slappe af, lave ingenting, læse bøger, fotografere, vandre, køre på knallert på Kalymnos (Telendos selv har ingen veje og ingen motorkøretøjer), gå på stranden, snorkle, nyde græsk mad mv. Jeg har også tænkt mig at tage på de ture, som Spies arrangerer. Det er en god mulighed for at få set noget, som man ellers ikke ville se. Hidtil har jeg ellers holdt mig for god til disse ture, men i år skal det prøves og jeg har jo masser af tid. Tænk en ferie hvor man bare kan sige, at man har masser af tid. Jeg glæder mig meget.

18 Svar
 1. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Åh, hvor lyder det skønt! Jeg gad godt en måned på en græsk ø – ork, jeg ville ikke kede mig det mindste. Ikke hvis jeg havde mine bøger og min computer… HVIS nu forbindelsen ikke virker på hotellet, så KAN det jo være, at man kan købe en lille “dongle” – et lille stik med internet til computeren. Det gjorde jeg i England, da alt gik ned for mig, og det virker så fint. Nu har jeg den som backup…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Ja det lyder bare skønt, og jeg føler mig også enormt privilegeret. Jeg kommer helt sikkert heller ikke til at kede mig, bl.a. fordi jeg er enormt god til at lave ingenting.

   Jeg tror ikke, man kan købe en dongle, det er vist for avanceret for grækerne 😎

 2. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Jeg holder meget af de tilrettelagte ture, fordi jeg bare skal komme til tiden, så er der sørget for det hele. Det er virkelig skønt ikke at have ansvar for andet og andre end mig selv. Jeg tror du vil nyde det. De mennesker, der deltog i udflugterne da vi var i Barcelona med Europæiske Kulturrejser, var søde og rare og vi havde dejlige ture.
  Rigtig god fornøjelse.
  Hilsen
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Jeg har aldrig før deltaget i tilrettelagte ture – med mindre jeg selv havde tilrettelagt dem. Nu vil jeg nyde, at jeg bare skal møde op i godt humør og så se hvad der sker. Jeg er sikker på, at jeg vil få noget helt nyt at se. Det bliver så spændende. Jeg glæder mig efterhånden rigtig meget, til jeg skal af sted.

 3. Lene
  Lene siger:

  Tænk at holde ferie i 4 uger, det har jeg ikke prøvet siden jeg gik ud af folkeskolen 🙂 Men jeg ville nyde at være et sted, hvor jeg ikke kunne gøre meget andet end at være til. God ferie, jeg glæder mig til at høre mere om stedet og dine bogoplevelser 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg holder altid ferie i fire uger for lige som at komme rigtig væk fra det hele; så må jeg til gengæld gå meget længe uden at holde mere ferie. Hvis jeg har råd, plejer jeg dog at købe nogle ekstra feriedage 😎

   Det skønne ved Telendos er netop, at man ikke kan gøre andet end at være til. Den ene dag tager den anden, og man slapper bare af.

   Jeg regner med at blogge dernede fra, så der kommer masser af beretninger fra mit selvvalgte eksil 😎

 4. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Det lyder fantastisk, og du fortjener det virkelig. Som du ved ville jeg blive splitter ragende tosset, hvis jeg skulle tilbringe 4 uger på en lille ø. Jeg ville begynde at sige mærkelige lyde efter kort tid og til sidst ville de tale om “the mad dane”, der gik rundt med langt skæg og rodede i skraldespande. Det er ikke noget jeg er stolt af, men at finde ro er ikke min stærkeste side. Måske jeg skulle tage et meditations kursus i Nepal? Jeg ville sikkert være en vanskelig elev.

  Det er helt fint at tage på tur med Spies. Jeg skal også altid lige overvinde mig selv, men når bussen kører er det ok.

  Du må have en rigtig, rigtig tur, og jeg glæder mig til at se dejlige græske billeder af hav og blå caféstole.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Gert

   Tak!
   Jeg er godt klar over, at det slet ikke ville være noget for dig, du ville blive ulidelig at være sammen med, og det ville være synd for Tina. Det er godt, at I skal til Albanien. Et meditationskursus i Nepal lyder som en god idé 😎

   Jeg glæder mig faktisk til turene med Spies. De gør, at jeg får set noget, som jeg ellers ikke ville få set. I mange år var jeg ellers for fin til den slags, men som årene er gået, har det ændret sig.

   Jeg lover at komme hjem med en masse billeder, som jeg lægger i mit galleri.

 5. Pia
  Pia siger:

  Maj og oktober er de allerbedste tidspunkter at beøge det græske i, siges der, og vi har aldrig prøvet andet. Det lyder som en god ferieplanlægning og bedst af alt, helt fri til at gøre hvad du har lyst til lige her og nu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg kendte ikke anbefalingen af maj og oktober, men nu tager jeg ned og prøver det selv. Jeg planlagde ferien mens jeg var arbejdsløs, og der kunne jeg jo rejse, hvornår det skulle være. Det passer ikke helt godt med arbejdet, for jeg ville egentlig godt have haft lidt mere tid sammen med min kollega, for at lære af hende inden hun skal have ferie, og jeg skal passe butikken selv. Der er imidlertid ikke noget at gøre ved det.

   Jeg glæder mig meget til at gøre præcis, hvad jeg har lyst til.

 6. overleveren
  overleveren siger:

  Kan godt forstå at du glæder dig rigtigt meget til at komme lidt væk fra det hele på ferie – og så i en hel måned. Du når jo næsten at komme til at kede dig 🙂

  Bøger vil jeg afholde mig fra anbefale – tror du læser mere skønlitteratur end mig så det vil være den omvendte verden.

  Kender godt det der med at begynde at kigge vejrudsigter på forhånd.. det gør jeg osse. Især i øjeblikket hvor vores kropumulige sommerferieplaner begynder at falde på plads.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Et af formålene er næsten at komme til at kede mig 🙂 Det bliver så skønt.

   En del af det at glæde sig er at kigge på vejrudsigter; jeg holder øje dagligt, og hver gang stiger temperaturen lidt eller også så ligger temperaturen på de ca. 26 gr. Det er dejlig varmt og behageligt uden at være for varmt.

 7. Rejen
  Rejen siger:

  En hel måneds ferie i det sydlige det er ikke dårligt, med masser af tid til at kigge sig omkring og bare nyde. 😀

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Rigtig god tur!
  Nu skal man passe på med at anbefale bøger, da vi som bekendt ikke har samme smag, men jeg er blevet meget glad for Susanne Stauns bøger – især for dem, der har Fanny Fiske som hovedperson.
  Og Anna Grue er bare suveræn, selv om hun ikke skriver femi-krimier.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have.
   Boganbefalinger er altid dejlige, det er en god måde at vende sig imod nye forfattere på. Jeg vil kigge efter både Susanne Staun og Anna Grue. Man skal kigge sig lidt ekstra omkring, når man skal finde e-bøger, der er udvalget desværre endnu ikke så stort. Jeg handler mest på http://www.booksnob.dk som har et rigtig godt udvalg.

 9. Eric
  Eric siger:

  Åh, hvor det lyser dejligt! Hvis hotellets internetforbindelse skulle volde knuder, var forbindelsen sidste år ganske rimelig på Restaurant Rita. Du skal bare spørge om adgangskoden. Rigtig god tur Hanne! Vi følger efter, men først til september, så jeg glæder mig til at høre om Telendos, selvom der næppe er så meget nyt. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det bliver super godt! Super at vide, at der er en rimelig forbindelse på Restaurant Rita, det vil jeg huske på. Du har ret i, at der nok ikke er sket så meget nyt på Telendos, det er jo netop en del af charmen 🙂 Jeg håber at kunne sende nyheder via bloggen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.