Billeder

Når solen kommer tilbage og når foråret er her, så får jeg atter lyst til at tage billeder. Jeg er kommet helt ud af træning i den lange vinter, og kameraet lå uden strøm på batteriet. Det må der ændres på, for jeg kan faktisk godt lide at fotografere.

Ellen har hjulpet mig på vej med Live Writer, så nu skulle billederne gerne kunne blive større, når man klikker på dem, det er de ikke rigtig blevet tidligere. Når jeg indsætter billedet og justerer på kildebilledet er det som om, der sker noget med billedet i Live Writer. Det tager ligesom et ‘hop’ og dimensionerne ændres.  Fx det første billede med de to flasker saft – flaskerne er blevet “buttede” efter to gang ændring på kildebilledet. Hvorfor pokker sker det? (jeg har så mange Live Write læsere, I må kunne hjælpe mig.)

Dette er mest et testindlæg, for på en eller anden måde skal jeg jo øve mig.

Her kommer lidt billeder fra pilgrimsvandringen:

Hjemmebagt nadverbrød og saft.

Saften i rigtigt kirkesølv. Det skulle jo gå ordentligt til, selvom vi holdt nadveren ud i naturen.

Frokost i solen ved Æbelholt Klosterruin med de gamle søjler i baggrunden.

Forårets første anemoner. Så er det for alvor forår.

23 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  Det glæder mig, at du kan lide billederne. Det er bare irriterende, at de ikke har det rigtige størrelsesforhold mellem højde og bredde. Der er et eller andet problem med Windows Live Writer (WLW) som jeg simpelthen ikke kan finde ud af at løse. Hver gang jeg foretager en eller anden indstilling med WLW og klikker OK gør den billedet mindre i højden.

  Ved Æbelholt Kloster kan man nu få en guided rundtur, hvis man har en smart Phone med, men jeg havde desværre ikke tid til at undersøge funktionen.

  Det var en meget smuk nadver ude i natur. Det kan godt lade sig gøre at flytte kirkerummet med sig udenfor.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  ‘Aspect ratio’, som findes lige til højre for angivelsen af størrelsesforholdene, skal være aktiv, ganske som Inge siger. Undskyld mit engelske, men jeg har ikke den danske version og ved derfor ikke, hvad det hedder i den.
  Men når det er aktivt, ændres bredden automatisk, når du ændrer højden og vice versa.
  Når du angiver forholdene for ‘Link options’, skal du huske at sætte flueben i ‘Lock ratio’, som du finder lige under, hvor du angiver, hvor stort billedet skal blive, når du klikker på det.
  Husk også, at der skal stå ‘Custom’ lige oven over ‘Aspect ratio’.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tusind tak for din forklaring Ellen. Jeg prøver at tjekke op på det, når jeg kommer hjem, men umiddelbart tror jeg, at jeg gør det rigtigt, fordi jeg har hak i ‘Aspect ratio’ (som på dansk hedder noget i retning af ‘bevar størrelsesforhold’). Jeg lader alle indstillinger stå på default og jeg trækker ikke i billedet. Det eneste jeg gør, at jeg går ind og vælger at kilde/source-billedet skal have en anden størrelse.

 3. Pia
  Pia siger:

  Dejligt at hjælpen er nået frem. Jeg gør som Inge, altså lige bortset fra størrelsen, som jeg oftest har mindre, fordi der skal være plads til så meget tekst 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Nu har Inge prøvet at hjælpe mig, men jeg kan sørme ikke få det til at fungere. Det er dog yderst irriterende. Jeg har prøvet at fritte Inge lidt yderligere ud.

   Ja du har ret meget tekst, så du skal jo have små billeder 🙂

   • Pia
    Pia siger:

    Jeg ser på dit sidste spørgsmål til Inge, at du skriver når du kommer tilbage til WLW!!! Jamen du skal ikke forlade Live Writer, du skal oploade billederne direkte derinde og sende hele blogindlægget med tekst og billeder til din blog.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Pia

     Jeg bliver skam i Live Writer. Det jeg mener er, at jeg går til kildebilledet og redigerer (sætter en anden størrelse på kildebilledet) og så trykker jeg gem/OK, og når jeg så vender tilbage til det almindelige billede er det, den hopper og ændrer på højden i det billede man ser på bloggen (det lille billede).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ti hi 🙂 Jeg kan også godt lide buttede flasker, men jeg kan ikke rigtig tåle dem mere.

 4. Inge
  Inge siger:

  Dejligt at det fine vejr lokker kameraet frem igen..
  Jeg tror også dit problem har noget at gøre med højde og bredde på billedet, hvis du ændrer den ene dimension, skal den anden automatisk følge med.. Har ikke WLW her på iPad, så jeg kan ikke tjekke hvilke indstillinger jeg har.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Når du er ved din PC igen er du så rar at tjekke dine indstillinger i WLW? Jeg vil jo gerne have ordentlige billeder også når de vises i den lille udgave. Og når alle I andre kan, må jeg jo også kunne.

   • Inge
    Inge siger:

    Hej Hanne

    Jeg har sat x i fastlåsningsforhold, og så ændrer jeg kun på tallet i bredde-boksen, så bliver der automatisk ændret i højde-boksen, jeg bruger aldrig at trække i billedet for at ændre størrelse, men hvis du bruger det, skal du huske at trække i hjørnerne og ikke kun i højde eller bredde, ellers bliver dimensionerne i billedet forkert.

    Jeg vil have at alle billeder på min blog har en bredde på 544, så passer det til den bredde jeg har valgt til et indlæg. 🙂

    Håber det giver mening

    mvh Inge

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Hej Inge

     Tusind tak for din forklaring. Jeg trækker ikke i billedet.

     Jeg har også vinget af i ‘Fastlåsningsforhold’. Så den del burde være i orden. Jeg ændrer ikke i tallene, der står der, men klikker på pilen til højre for størrelse, hvor man kan vælge Lille, Mellem eller Stor. Når jeg så klikker OK og kommer tilbage til WLW giver billedet et ‘hop’ og så bliver billedets højde mindre, men bredden bevares. Kan du se, om jeg gør noget forkert?

     • Inge
      Inge siger:

      Prøv at ændre på et af tallenei stedet for, det kunne være det hjalp på dimensionerne..
      Jeg bruger aldrig de forud definerede størrelser, det kan jo være de ikke passer med den størrelse dine billeder har.

 5. Rejen
  Rejen siger:

  Jeg har ikke så meget styr på det, fik hjælp af Inge da jeg startede op med livewriter, men kan se at Inge har svaret dig.. Anemoner, jeg må i Åmosen og lede efter dem. 😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Jeg har spurgt Inge, om hun vil tjekke sine indstillinger i Live Writer, når hun atter er ved en PC. Det må kunne lade sig gøre også for mig.

   Jeg blev så forårsglad, da jeg fik øje på anemonerne, de var ikke over det hele, men det var bare en plet i skovbunden. Du må bestemt i Åmosen og se om du kan finde nogle anemoner 🙂

 6. Jørgen
  Jørgen siger:

  Forholdet mellem højde og bredde burde gerne fastholdes ved at aspect-ratio er konstant, som Henny omtaler. Klikker du på billedet i WLW kommer en menumulighed, billedværktøjer, frem. Tv burde der være mulighed for at justere dette forhold. Jeg kan dog ikke lige finde ud af, hvorledes jeg får dette låste forhold væk igen. Håber det løser sig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg synes, jeg har klikket muligheden for ‘aspect ratio’ til, men det skal jeg selvfølgelig have tjekket, men jeg mener faktisk, at den er sat til som default.

   Jeg håber, der er en her på bloggen, der kan hjælpe mig.

 7. overleveren
  overleveren siger:

  Jeg har osse været lidt lang tid om at få kameraet med ud i naturen i år. Er altså bare godt vejrs fotograf, må jeg indrømme.

  Ser ud til at være en dejlig dag med et godt indhold. Må dog indrømme at jeg personligt foretrækker at nyde naturen og roen uden det indhold. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   ‘Godt vejrs fotograf’ herligt udtryk, det er jeg så også. Jeg kan ikke finde ud af at tage billeder, når alt er vintergråt.

   Vi kan alle give vores ture ud i naturen hver vores indhold 🙂

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg bruger ikke selv livewriter, men jeg kan se, at alle dine billeder har problemer med “aspect ratio”. Ikke kun det med flaskerne, det er bare mest tydeligt på det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er rigtigt at alle billederne har problemet med ‘aspect ratio’. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor det sker. Det er som om billedet i Live Writer tager et ‘hop’ og derefter ændrer sig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.