Nyt TV

Nej jeg har ikke købt nyt TV, men det føles sådan, for jeg har fået en ny HD-box. så jeg igen kan se DR1. Pludselig var mit fjernsyn ikke fulgt med tiden, skønt jeg synes, det er ganske nyt (fra 2007).

Jeg havde YouSee ude og installere boksen i går, for jeg kapitulerede på forhånd og besluttede mig for, at det kunne jeg ikke finde ud af. Jeg accepterer up front, at jeg ikke er god til hardware, men med software er jeg i mit S. Han installerede boxen på rekordtid og viste mig de vigtigste funktioner. Jeg synes, det er fantastisk, at jeg nu kan se TV2 og også har adgang til ‘Video on demand’. Det kunne min gl. box ikke, men den nye kan alt. Jeg kan også bruge funktionen, der hedder ‘Start forfra’. Jeg forstår ganske vist ikke, at jeg pludselig kan se TV2, for det kunne jeg ikke før, og har egentlig altid troet at det havde noget at gøre med, at jeg kun har den mindste TV-pakke. Men måske har det noget med HD at gøre? Jeg famler mig lidt frem, da jeg er ‘TV-mongol.

Måske er det muligheder, I alle sammen har haft længe og for jer forekommer det hele naturligvis at være selvfølgeligheder, men for mig er det fagre nye verden. Mit TV-behov er ganske lille og jeg kan leve i månedsvis uden at se TV. Jeg beslutter mig dog gang på gang, at jeg skal se en TV-avis pr. dag for i det mindste at følge lidt med. Det bliver som regel ved løftet, men nu prøver jeg igen, nu er det jo blevet sjovt at se TV (Jeg så endog Aftenshowet her til aften).

Apropos reparationer og udefrakommende medhjælpere var jeg vældig effektiv i går. Jeg havde taget én feriedag og det var lykkes mig at få tre reparatører til at komme samme dag: Miele var her for at kigge på min vaskemaskine, hvor jeg havde spildt kakaomælk ned over temperaturvælgeren, så man ikke længere kunne vælge program. Al vask foregik ved 60 grader – ikke holdbart i længden. Det tog maks en halv time, men det kostede 1.000 kr. Elektrikeren var her for at undersøge, hvorfor en af mine lysskinner ikke fungerede mere. Det virkede som om skinnen ikke fik strøm nok, så alle pærerne lyste kun ganske svagt. Det viste sig at være lysdæmperen, der ikke fungerede mere. Jeg har fået regningen endnu, men det havner vel også på en tudse.

Hvor er det dejligt at få alle de ting ordnet her til foråret, hvor den nye energi kommer væltende. Næste projekt er at få sendt en SMS til vinduespudseren, for nu skal her være fint og fornemt.

22 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er godt med flere kanaler – så kan man da slippe for popsmarte nyhedsudsendelser hvori fjernsyn råbes. Pokkers dyr kakaomælk!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg har surfet lidt rundt på nettet og fundet ud af, at jeg har kabel-tv og grundpakken. Den giver ikke så mange muligheder, men det er vist godt nok for mig. Jeg ser ikke så meget TV om end jeg da godt kan mærke, at den nye boks sætter forbruget lidt i vejret. Pludselig kan jeg se selvvalgte film, og det er rart, hvis der ikke er noget på kanalerne, jeg gider at se.

   Ja meget dyr kakaomælk.

 2. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Det er bestemt ikke selvfølgeligheder for mig, der ikke har kunnet se TV siden digitaliseringen. Dengang stod vi for at skulle flytte, og da vi nu bor i lejet hus, har vi ikke gjort så meget ud af det. Og imens har vi vænnet os til at se TV på computeren, og det er fint nok til os.

  Men ellers vil jeg sige: Sikke en energi, du udviser. Det er helt sikkert rart at få styr på alle de ting, der skal styr på – og det lyder det til, at du har fået… 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Digitaliseringen – hvornår var det nu det var? det er sørme da længe, I ikke har kunnet se TV, men jeg kan da godt se, at man kan klare sig ganske udmærket med PCen. Jeg synes nu, det er rart nok at kunne flade ud i en god stol og se noget flimmer. Jeg har kun en kontorstol ved PCen, så der bliver det lidt ret op og ned.

   Energien er vendt tilbage, det er så skønt. Nu får jeg ryddet op i mine hængepartier 🙂

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Ja det med TV2 er vildt underligt. Nu er jeg bare glad for at have fået det. Jeg vil gerne eksperimentere lidt med deres nyheder, for min gode ven Gert siger, at de har gode korrespondenter.

  Det der med Arkiv og at få vist udsendelsen senere er bare genialt. Jeg skal have undersøgt, hvordan det virker. Indtil videre ligger betjeningsvejledningen oven på boxen, men jeg skal nok komme igennem den. Alle muligheder skal prøves.

  Jeg har det nok ligesom dig, at jeg bare kan bruge knapperne på fjernbetjeningen, men jeg vil gerne kunne mere.

 4. Pia
  Pia siger:

  Vi talte jo også om i sommers da du var her, at vi ikke kunne forstå du ikke kunne se tv2, men det forbliver uopklaret 😉 Tv er Allans opgave, det skal bare virke når jeg tænder og bruger fjernbetjeningen, men vi (Allan) kan også få vist udsendelsen senere, når vi er klar. Vi er på fibernet og har Smile-tv, telefon og internet på samme forbindelse. Jeg aner ikke hvilke kanaler vi har. Jeg bruger bare de 9 knapper på fjernbetjeningen og kommer aldrig videre.

 5. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Jeg har også altid undret mig over at du ikke kunne se tv2, når du har Yousee. Nu, hvor du har det, så prøv deres nyheder en gang imellem. Måske dine fordomme vil ændre sig lidt. Som jeg har nævnt før, så er de specielt hvad korrespondenter angår lysår fra DR. På andre områder er de stadig lidt poppede.

  Haha.. Håndværkere til det hele. Alternativet er en mand i huset, men i det lange løb er det nok dig der sparer penge. Vi er dyre i længden 🙂

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Gert

   Jeg undrer mig stadig over, at jeg pludselig kan se TV2, men jeg har besluttet mig for, at det er fordi det er en HD-kanal, ellers kan jeg ikke se nogen logik. Det er fedt at have fået den nye boks. Nu skal jeg i gang med at se lidt mere TV, og jeg lover dig at kigge lidr på Nyhederne. Resten af deres udsendelser er vist ikke noget for mig og så hader jeg jo reklamer, så der taber de mig. Men Tour de France er reddet!!!

   Ja det er så irriterende, at jeg ikke kan noget som helst selv, men må have håndværkere. Men trods alt vil jeg ikke have en mand i huset – det skulle da lige være dig, du kan godt blive inviteret indenfor, jeg har jo haft dig på prøve i et ½ år i en bette to-værelses 🙂

 6. Eric
  Eric siger:

  Ja, skal man have håndværkerbesøg, er det lige før, man først skal konsultere sin bankrådgiver. Sidst jeg havde en blikkenslager inden for døren, skulle jeg også betale for, at hans bil holdt uden for huset. Jeg overvejer at opkræve parkeringsafgift næste gang. 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg studsede godt nok lidt over regningen fra Miele. Godt jeg har fået arbejde. Havde jeg vidst, hvor let det var at tage frontpladen af (han løsnede den med en lille kniv), så kunne jeg selv have vasket kakaomælken af, for det var det eneste han gjorde. Der ville selvfølgelig stadig udfordringen med at få den sat rigtigt på igen, men man kunne jo have prøvet sig frem.

   Tænk at du skulle betale for at blikkenslageren holdt uden for døren. Jeg tror, det er en god idé med parkeringsafgiften.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  YouSee er også vores valg – via en demokratisk afstemning i antenneforeningen, men YouSee slog Boxer med adskillige længder. Vi har så fået hele pakken, selv om vi ikke ser alle kanalerne – det var bare det nemmeste og stadig meget billigt (lige som bredbåndsforbindelsen).
  Det er simpelthen så fedt at kunne se de få tv-udsendelser, vi virkelig gerne vil se, på et tidspunkt, der passer os. Det er desværre bare ikke alle, det kan lade sig gøre for. Serier, fx, hvor man faktisk mest har brug for det … men man kan ikke få alt.
  God fornøjelse med tv-kiggeriet!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det må egentlig være fantastisk at kunne se alle de kanaler som I har. Så kan man altid finde en god film. En af de ting jeg godt kunne tænke mig var National Geographics (sikkert forkert stavet), da de har mange gode udsendelser, men hvis jeg går op i pakkestørrelse, får jeg en masse skrammel med, som jeg ikke gider se.

   En af de ting jeg tror jeg bliver glad for er muligheden med Arkiv, hvor man kan se tidligere udsendelser, da jeg tit først hører om en god udsendelse, når den har været sendt.

   Tak skal du have. Nu skal jeg først indfri mit løfte om den daglige TV-avis 🙂

   • Ellen
    Ellen siger:

    Er der ikke noget med, at du kan tilvælge få kanaler? Du skal bare vælge mindst fire, men det kan du sikkert også finde.

 8. overleveren
  overleveren siger:

  På trods af mit vist ret etablerede ry som stedets husnørd der kan lidt af hvert med teknikken må jeg nu lidt krybende erkende at når det handler om TV så er jeg lige så blank som du var, men jeg kan da se at du på ganske kort tid har overhalet mig reelt 🙂

  Det lyder lækkert men jeg forstår ikke meget af hvad du skriver bortset fra at du er glad.

  Lysskinnerne kunne jeg måske nok selv ha fundet på at kigge på 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jubii, så er jeg ikke den eneste TV-mongol, det glæder mig. Et TV er nu om dage så avanceret og det er også en trådløs netværksenhed. Jeg kiggede godt nok en omgang, da han tisluttede det til internettet. Jeg er fra en tid hvor man rejste sig op for at tænde og slukke og evt. skiftede kanal. Jeg synes stadig det er lidt avanceret med en fjernbetjening (og nu har jeg pludselig tre af dem).

   Det var så fedt at få lysskinnerne repareret. De har været i stykker et halvt år nu. Jeg er ikke altid den hurtigste til at tage action, og da jeg var arbejdsløs, var der ikke råd til den slags.

 9. Rejen
  Rejen siger:

  Vi har også et ældre fjernsyn, og har You See, men vi kan se at vi også bliver nødt til at investere i en box. Dejligt at få nogle ting på plads der har drillet længe.. ;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Jeg synes, der meget mærkeligt, at vi levere i en tid, hvor et fjernsyn på fem år siges at være et ældre fjernsyn. Herre Gud et godt fjernsyn holder da mindst ti år. Jeg føler stadig at mit er nyt (fra 2007).

   I bliver garanteret glade for boxen. Det er i hvert fald skønt at kunne se DR1 igen.

   Det var bare så skønt at få alle de der ting ordnet, og når det så endda kunne ske på en og samme dag, var det bare ekstra godt.

 10. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med, at du nu kan se TV2. Det er så ikke nu, jeg skal sige, at du ikke er gået glip af alverden …

  Hvad angår håndværkere, så er det sådan, at det koster 1000 kr. at få en håndværker til at starte sin bil. Min mand er heldigvis ganske god til både hardware, el-installation og blikkenslagerarbejde. Han kan også reparere på bilen, sågar lave pladearbejde, hvis det skal være. Det er heldigt, for ellers tror jeg ikke, vi havde råd til at have hus og bil.

  Du var da ret dygtig, at du kunne få hele tre håndværkere til at komme på en dag. Det er jo problematisk, hvis man skal holde fri for at kunne tage mod sådan nogle karle. Så kan det for alvor gå hen og blive dyrt!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Hvor er du bare heldig med din mand, der kan det hele. Jeg kan sagtens se, at hvis man ikke kan, så det bliver det temmelig dyrt. Så ville jeg i hvert fald ikke have råd til hus og have – ja det har jeg nu alligevel ikke. Da jeg var arbejdsløs havde jeg ikke råd til reparationer, det er også derfor, det hele nu har hobet sig sammen, og så er det en glæde at kunne få ordnet tingene.

   Jeg planlagde fridagen i god tid og så lykkedes det. Jeg føler mig også meget heldig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.