Syrien contra Ukraine

Syrien contra Ukraine

Jeg er måske racist

Syrien contra Ukraine

Jeg tudede mig gennem en stor del af gårsdagens besøg hos min kontaktperson i Distriktspsykiatrien. For en gangs ikke over mig selv men over krigen i Ukraine og så ja: frygten for tredje verdenskrig, og det er så selvfølgelig en slags “over mig selv”.

Der er en debat, jeg er enormt træt af og rigtig ked af; det er den om “Syrien contra Ukraine”. Der er mange mennesker her i landet, der har hjerterne så centralt placerede i Syrien, at de næsten ikke kan have medlidenhed med mennesker i Ukraine og har svært ved at indse, at vi lige nu står i den største flygtningekrise siden anden verdenskrig.

I dag så jeg et opslag fra en mand, der skrev, at han støttede Yemen og Palæstina, for de havde mere behov for det end ukrainerne. Jeg må sige, at det vendte sig i mig.

For første gang taler Inger Støjberg sandhed

Inger Støjberg skrev den 9. marts 2022 kl. 06:06 på Facebook blandt andet:

Vi kan lige så godt være ærlige om, at vi hellere vil hjælpe ukrainske flygtninge end somalier og palæstinensere.

Indtil nu er det lykkedes politikerne at pakke det ind i glittet papir og sætte prædikatet ’nærområde’ på pakken. Ingen tør sige det, som det er: Det er, fordi ukrainerne ligner os mere, og fordi de primært er kristne.

Min egen vilje til at hjælpe strømmen af ukrainske flygtninge er meget stor. Den er meget større, end når det gælder mange andre flygtninge og migranter, og det er på grund af, at jeg oplever en større samhørighed med ukrainerne end med f.eks. palæstinensere og somalier.

Jeg er tydeligvis ikke den eneste, der har det sådan, for rigtig mange danskere står beredvilligt klar for at hjælpe. Det samme gør politikere fra alle fløje i Folketinget. Men det bliver uærligt, når folketingsmedlemmerne udelukkende begrunder deres velvilje med, at Ukraine er et nærområde.

Jeg er kristen, sådan en slags da, og for ca. 12 år siden var jeg en meget flittig bruger af Den danske Folkekirke. Jeg var medlem af Hvidovre kirkes menighedsråd i otte år. Så jeg forstår andre kristne bedre, end jeg forstår muslimer, og det synes jeg ikke, der er noget underligt i.

Det betyder ikke, at jeg synes, kristne er bedre mennesker, at den kristne tro er en bedre tro, at de kristne værdier er “trinhøjere” eller lignende. Jeg forstår det bare bedre.

Inger Støjberg er racist

Når nu Inger Støjberg er (erklæret) racist, spørger jeg mig selv, om jeg også er racist. Jeg er bestemt ikke glad for prædikatet, hvis det har noget på sig. Min kontaktperson mente det ikke, men jeg kan ikke lade være at tænke over det.

Vi talte lidt om et begreb, jeg aldrig har overvejet før og faktisk ikke kendte til, og det er “strukturel racisme”. Efter at have læst denne gode artikel på videnskab.dk er jeg ikke i tvivl om, at der er en del strukturel racisme i det danske samfund – men er der ikke det i alle samfund?

Sikandar Malik Siddique fra partiet Frie Grønne taler meget om racisme – faktisk så meget at jeg er blevet temmelig træt af at høre om det. Vel er det et problem, og vi bør gøre op med det, men der også mange andre problemer, vi bør gøre noget ved.

Donation til ofre for krigen i Ukraine

Bestyrelsen for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og bestyrelsen for Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet sammen at donere 1.000.000 kroner til ofrene for krigen i Ukraine. Artiklen findes her på Kongehusets hjemmeside.

Donerede Kongehuset til Syrerne? Gjorde jeg selv?

Syrien contra Ukraine

 

Flere artikler om krigen i Ukraine.

 

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] fra Syrien, Afghanistan, Yemen m.fl. under deres beskyttende vinger og benytter enhver tråd til at spille flygtninge ud mod hinanden. En tråd kan fx starte med fakta om de stigende forbrugerpriser og afspores af de rystende forhold […]

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.