,

Slet alt i Gmail

Tonsvis af gamle e-mails

Jeg bruger Gmail som backup både af mails, jeg modtager, og af mails jeg sender. På den måde vokser kontoen hurtigt. Med 2.500 mails var det på tide at rydde op.

Det er nemt at markere en side af gangen. Så ryddes 50 mails ad gangen, men det er ikke en farbar vej med 2.500 mails.

How To Delete All Gmail Messages At Once på YouTube afslørede løsningen:

I søgefeltet på forsiden af Gmail skriver man: “before: 2016/8/13” (uden anførselstegn og så selvfølgelig en tilpasset dato, hvor formatet skal være YYYY/MM/DD). Hvis det fx er der 7. april 2017, skriver du “before:2017/4/7”.

Klik herefter på søgeknappen – den blå lup til højre for datoen. Herved bliver samtlige mails markeret. Det gælder uanset hvilken fane, de ligger under: Primære, Sociale netværk osv.

Klik på “Valg”, som er den første boks, og den som pilen peger på. Vælg “Alle”

Til højre i skærmbilledet findes nu teksten “Select all conversations that match this search”. Klik på den.

Klik herefter på papirkurven.

Hurra, så er Gmail-kontoen tømt og det efter bare et par klik.


Stegemüller, 13. august 2016

12 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mark

   Min Thunderbird er allerede IMAP, men Gmail og Thunderbird er ikke synkroniserede, og det skal de heller ikke være, i det jeg netop benytter Gmail som backup.

   Glædelig jul.

 1. Donald
  Donald siger:

  Gad vide hvad det er for et program, du bruger. Jeg kan tilgå mine gmail med både browser og et mail-prorgram, og det, som jeg bruger, ligner ifølge experter temmelig meget MSofts mail program. I dette program kan jeg gøre det samme, som du beskriver, det er heldigvis nemt at slette alle mail. Men jeg gemmer dem faktisk (efter at have fjernet de største, – sorterer på størrelse og overvejer om jeg har overset at slette nogen.)

  Nu kommer det væsentlige.

  Jeg kan exportere, i file menu er der et punkt, som hedder “export mail data” – og så kan man vælge mbox format, som er nemt at komprimere. Den største bkup jeg kunne finde, var på 5600 messages og fyldte 180MB. Den er fra 2008 og jeg har vistnok haft brug for den én gang 😀 😀 😀 – så det er nok ikke verdens vigtigste backup. Men det er nu godt nok at have dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Som mailklient har jeg Thunderbird, som er ud af Mozillafamilien. Det jeg gør er, at jeg bruger Gmail som backup; men jeg tager også back up af alle mails i Thunderbird.

   Ja det er altid godt at have mange backups og gerne fordelt flere forskellige steder.

 2. Jeppe
  Jeppe siger:

  Mange tak for tippet! Jeg har en del gmail accounts der virkelig trænger til at blive ryddet op i, selvom jeg måske er lidt nervøs over at komme til at slette noget vigtigt, men det er jo ikke ligefrem fordi at jeg bruger mails fra 2010 til noget.. 🙂

  4000 mails(med spam) er hermed slettet!

  Tak igen. Mvh Jeppe

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jeppe

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Det er rigtig dejligt, at du kunne bruge tippet. 4.000 – uha, det er ikke så lidt. Selv har jeg tit ledt efter en løsning, men jeg har lavet den fejl kun at lede på danske sider.

   Hilsen
   Hanne

 3. LS ☆
  LS ☆ siger:

  Er så imponeret over din IT-ordentlighed. En anden en (mig) krydser bare fletningerne og håber at jeg ikke misser noget vigtigt 😀 😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ LS

   Mange tak skal du have! Jeg hygger med med at lave det, og hvis jeg skønner, det eventuelt også kunne være nyttigt for andre, skriver jeg et blogindlæg om det. Hvis du vil have hjælp med et eller andet, siger du bare til.

   God lørdag aften til dig.

 4. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Bliver frygtelig nysgerrig. Backup for mails lyder rigtig godt.
  Jeg går ikke udfra at du sidder og videresender, men hvad gør du så?
  Jeg bruger windows mail, og det ville være dejligt med en backup.
  Jeg har prøvet at sidde med en pc, der gik helt og aldeles ned – og gisp – alle mail’s var væk!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Velkommen til min blog, og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg gør følgende i min mailklient, som er Thunderbird, som jeg i øvrigt har skrevet denne guide til: https://supportpcogandet.dk/thunderbird/

   I mine udgående mails sender jeg bare en bbc-mail til min Gmail. Feltet hedder “Skjult kopi til andre adresser”, og der har jeg så tastet navnet på min Gmail ind.

   I de indgående mails ??? …. Jeg kan simpelthen ikke huske det endsige finde det, for det er mange år siden, jeg har sat det op, men jeg vender tilbage med et svar lidt senere eller i morgen.

   Opdatering: På mailkontoen på mit webhotel har jeg lavet en viderestilling til Gmail. På den måde har jeg mailen både i Thunderbird og Gmailen.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jamen, Hanne! Gmail er jo min reservehukommelse for alle årene, siden jeg fik kontoen. Det eneste, jeg sletter, er spam. Og det behøver man egentlig ikke, for Gmail sletter automatisk spam efter nogen tid, 30 dage, vist nok. Men det er lidt ligesom skraldespanden, den skal man jo helst ud med hver dag.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg kender godt det med, at emails udgør hukommelsen, men for mig er Gmail bare backup. Alle min mails i Thunderbird har jeg styr på, og jeg har arkiver tilbage fra 2013. Herudover har jeg forskellige mapper, hvor jeg gemmer alt fx vedr. kirken, og der ligge mails tilbage fra 2009. Formentlig ligger det hele nok også på min webmail hos Meebox, men det har jeg aldrig kontrolleret.

   Mere kan jeg alligevel ikke overskue. Du har ret i, at spammails slettes efter 30 dage.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.