,

WordPress Meetup

Personlig blog og hjemmeside i det hele taget

En spændende aften

Hvordan jeg kom i kontakt med Ragini Kastberg, der har startet ‘WordPress Meetup Sønderborg’ for flere år siden, kan jeg ikke huske, men coronaen har gjort, at møderne holdes online, så alle kan være med via Microsoft Teams.

WordPress er verdens tredjemest brugte ‘program’ til at bygge hjemmesider i, så det ligger bag både min egen hjemmeside og letsupport.dk. Letsupport rummer mere end 100 guides til software, og er en side, hvor Rene Rigensborg og jeg skriver nede på jorden for ikke-nørder. Siden har ligget lidt stille i et par år, men vi vil prøve at puste liv i den igen, for vi synes fortsat selv, idéen er god, og vi kan se, vores guides bliver brugt.

Aftenens meetup

Hvorfor det nu skal hedde noget på engelsk, ved jeg ikke, men her i aften var jeg med for anden gang, og det var meget inspirerende. Vi var i alt syv deltagere. Nogle havde mange års erfaring, nogle var nye brugere af WordPress, nogle havde fokus på teknik og kode, mens andre – som jeg selv – havde fokus på indhold. Både i aften og sidste gang fik jeg taget en del noter, fordi de andre bruger WordPress på en anden måde end mig, men alle vil gerne dele viden og erfaringer. Stemningen er god og venlig for alle.

WordPress er fantastisk og tilbyder uendeligt mange muligheder – og så er det Open Source, hvilket betyder, at det er gratis nu og i al evighed.

Ragini strukturerer møderne, så alle kort præsenterer sig selv og deres erfaring med WordPress, hvorefter der er mulighed for at være i ‘den varme stol’ og komme frem med aktuelle problemer, som de øvrige så kan byde ind med forslag til løsninger på. Jeg har på forhånd fået hendes tilladelse til at promovere initiativet via dette blogindlæg, og der er plads til flere deltagere. Næste møde er den 21. april kl. 19:00 – 20:30.

De andre viste nogle enormt flotte sider frem, der alle er ‘smartere’ end mine sider. Af og til har tænkt på at give siderne en grundlæggende overhaling og gøre dem ‘smartere’, men jeg har så meget indhold, at jeg ikke orker det.

Et eksempel er, at min egen side ved seneste cookiescanning indeholdt 1.823 hjemmesideadresser (URL’er), som jeg jo på en eller anden måde vil skulle forholde mig til, hvis jeg vil indlade mig på ‘smartness’. Det vil være et enormt arbejde – og det er ikke særlig spændende. Så er det sjovere at skabe nyt indhold! Jeg har fx planer om at skrive nogle sider om Aspergers Syndrom ad modum de sider, jeg har om bipolar affektiv sindslidelse.

Screaming Frog

En deltager fortalte om Screaming Frog, der er et smart software, som kan crawle et website lidt som Googles søgebot. Man kan få et overblik over hele siden og finde fejl og forbedringsmuligheder. Der er en fin dansk guide til det her. Har man bare en lille side med under 500 URL’er, er det gratis, mens jeg ville skulle betale 149 £ årligt, og det er jeg ikke rede til, for jeg er ikke sikker på, at jeg ville få det brugt tilstrækkeligt. Det kunne ellers være spændende.

Ahrefs

Også Ahrefs var nyt for mig, men skal formentlig prøves. Det præsenteres som et ‘All-in-one SEO toolset’, og det bedste ved det skulle vist nok være, at det viser, hvem der linker til ens side udefra, hvilket kan være nyttigt at vide. Man kan prøve værktøjet i den fulde version i syv dage for syv $. Det vil jeg prøve, og var egl. parat til at gå i gang, men PayPal er desværre nede, og jeg betaler kun med PayPal på udenlandske tjenester. Forsøget må derfor vente til i morgen.