Skifte kan betyde mange ting

Skifte kan betyde mange ting

Leg med ordene

Skifte kan betyde mange ting. Jeg tager fat på nogle af dem:

Forhøjet stofskifte

For ca. tre måneder siden konstaterede min egen læge, at jeg havde forhøjet kolesterol. Da jeg ikke spiser fed mad, er det sikkert en bivirkning til noget af det medicin, jeg spiser. Hun satte mig så i behandling.

Forleden dag var jeg nede til kontrolblodprøver. Kolesterolet er fin nu, det samme er D-vitamin og kalk, som Pernille i Distriktspsykiatrien bad mig gøre noget ved, da jeg har været i underskud i lang tid.

Nu er der så bare kommet et nyt problem: Forhøjet stofskifte. Tallene kan fare op og ned, så hun laver kontrolprøver i næste uge. Jeg gik hjem og læste om symptomerne, og nogle af dem passer på en prik:

 • Varmefornemmelse – jeg går tit rundt og er lidt “klam”
 • Svedtendens – helt rigtigt men jeg har bare tilskrevet det alderen
 • Koncentrationsproblemer – men det skyldes vel bare det bipolare
 • Muskeltræthed – hver morgen jeg går fra stationen til FKN føles benene som om, jeg har sovet alt for lidt, men det har jeg ikke.
 • Muskelstivhed – når jeg står ud af sengen, er det som om jeg næsten ikke kan gå eller som om senerne er for korte. Det gør faktisk ondt.
 • Synsforstyrrelser – jeg har tit en lup fremme men har bare tænkt på nye briller.

Er det nu bare en ny bivirkning til den medicin, der holder mig i live? Litium kan være synderen. Jeg orker simpelthen ikke at fejle mere. Jeg synes, jeg har taget min del af verdens dårligdomme.

Jobskifte

Et andet skifte, der ligger og lurer i baghovedet, er et eventuelt jobskifte 1. januar 2017. Nogle vil mene, at jeg bekymrer mig for meget. Selv mener jeg, at det er en “adækvat forholden sig”. Der er faktisk kun fire måneder til. Jeg går med en form for selvmedlidenhed over, at jeg måske kun kan få ro i livet i syv en halv måned ad gangen. Det synes jeg faktisk ikke er retfærdigt, eftersom jeg knokler for det, i det omfang jeg er i stand til det. Jeg gør mit bedste for at komme og være i topform hver dag, og jeg gør mit bedste for ikke at have fraværsdage.

Jeg føler mig forholdsvis sikker på, at Folkekirkens Nødhjælp gerne vil beholde mig, hvis de kan finde pengene. Måske ikke lige i HR men så måske i en anden afdeling – og det er jeg naturligvis rede til.

Hvis vi skifter leverandør af HR-systemet, er vi i hvert fald ikke færdige 1. januar – så jeg er måske ikke helt uvildig i min rådgivning, men det ser jeg som et almenmenneskeligt træk, og det har jeg naturligvis sagt til Sune. Selvfølgelig havde han selv tænkt det, men jeg kan bedst lide “ordet på bordet”. I det hele taget har vi en åbne dialog, og det er jeg glad for.

Mit fleksjobkonsulent i kommunen skal hjælpe med at finde nyt job om nødvendigt. Jeg tænker bare, at det arbejdsmarked, jeg har fokus på, ikke er det, han kender til. Jeg skal bare ikke ud i en blomsterforretning eller en vuggestue. Både blomster og børn dør af det. Bodil har sagt, at hun vil komme at kigge og få sig et billigt grin. Hun og andre er velkomne. Herudover kunne jeg i et helt år ikke finde et job på ordinære vilkår. Hvordan skulle jeg så kunne finde et fleksjob?

Regeringsskifte

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ønsker mig et folketingsvalg og et efterfølgende regeringsskifte. Egentlig frygter jeg, at DF tager sig sammen til at “gå i regering” med alle deres sindssyge idéer. Men Eric skrev forleden, at hvis de kommer til magten kan de ikke længere komme til alle de billige point, som de kan, når de ikke har en ministerpost.

En ting, der kan gøre mig rasende, er den nye såkaldte “helhedsplan” og forslag til finanslov, hvor de dårligst stillede betaler for de rigeste.

Forleden læste jeg en artikel i Altinget om produktionsskolerne. Det er regeringens opfattelse, at tusinder af elever på produktionsskolerne skal have markant lavere skoleydelse end i dag. Dem under 18 år skal ingenting have, og de 18-årige skal have en ydelse, der svarer til SU.

De unge, der går på en af de 82 produktionsskoler, er de svageste unge, vi har. De har ikke klaret sig godt i skolen, de har evt sociale problemer og de har problemer med at komme ind på en ungdomsuddannelse. Hvor skal de så være?

Enhedslistens Jakob Sølvhøj kalder forslaget skandaløst. Han finder det desuden grotesk, at regeringen ”vil ramme produktionsskoleeleverne så hårdt”, når den samtidig har nedsat et ekspertudvalg, der skal komme med forslag til, hvordan flere unge kan hjælpes i gang med en ungdomsuddannelse!

 

 

 

12 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg kender alt for godt det med diagnoser på stribe. Jeg behøver blot at nævne mor, som jeg skriver lidt om, men desværre er hun ikke den eneste i vor omgangskreds. Diagnoser er ikke noget man gider samle på.

  Det ER ikke nemt med job, uanset om det er på almindelige vilkår, eller et flexjob. Jeg ved dog at private virksomheder får mails med forespørgsel om de har mulighed for at tage den og den person, der har de og de kvalifikationer, som de mener virksomheden har brug for. Så opgiv ikke håbet 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Netop – diagnoser er ikke værd at samle på.

   Sådan lidt canvassing som det du nævner, kan jeg jo blive nødt til, men det er ikke noget, jeg er ret vild med. Jeg tror mere på stillingsopslag -> ansøgning -> samtale – > job. Men jeg har jo aldrig nogensinde set et fleksjob slået op, så der må måske andre boller på suppen 🙂

 2. Anette
  Anette siger:

  puha
  ja uvished kan nemt gøre alt meget være
  håber du snart får vished

  ang helhedsplanen… så der ikke meget helhed i den, mere fragmentering af det danske samfund….

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Jeg har lige levet to år i uvished om økonomi, arbejde og bolig. Det var ikke godt for mig.

   Jeg enig med dig i det med det fragmenterede samfund.

 3. Eric
  Eric siger:

  Ja, man kan have sit hyr med det helbred, og der er så mange helseguruer, der hyler om nødvendigheden af sundhedsmæssigt sporskifte, at jeg bliver aldeles immun.

  Men sig alligevel til, hvis du får et job med at trimme studenternelliker – så kommer jeg med kameraet 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du fik mig til at smile højt og med lyd på.

   Ja ja – du og Bodil vil kunne hygge jer som tilskuere 🙂

   Jeg er ikke så meget for guruerne. Jeg er mere til hard core så som ECT.

   Du må have en god weekend. Jeg har læst, at du sad i havestolen i nat – pokkers også. Du må da efterhånden være sindssyg træt. Jeg håber, du hurtigt får det bedre. Jeg har læst om det med stød. Hop du da på det, det virker garanteret omgående (ligesom ECT).

 4. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Jeg håber, at der kommer en løsning på problemerne med stofskiftet, og uvisheden i forbindelse med jobbet.

  Ja, mange af eleverne på produktionsskoler, er elever, der har haft en svær skolegang med mange nederlag. Mange har ikke fået afsluttet 9.klasse med en afgangseksamen, og det er skammeligt, at man vil ramme dem så hårdt, når nu man så gerne vil have at flest mulige unge skal have en uddannelse. Man burde faktisk (be)lønne de elever, der formår at gennemføre et forløb på en produktionsskole. Det er måske den første skolemæssige succes de oplever.

  Vi er uden tvivl ved at få skabt et samfund, hvor det er de privilegerede, der får en uddannelse.

  Link til de famøse ydelser kan læses her:https://www.borger.dk/Sider/Produktionsskoler.aspx

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Tak for det gode link. De skal nu have en afgangseksamen fra 9. klasse – fremgår det af dit link. Det er lidt svært at forstå et samfund, der ikke vil understøtte de svage unge. Det kan jo være, at de en dag kan blive gode skatteydere, og dygtige til deres fag.

   Jobskifte og stofskifte: Forhåbentlig vil et eller andet vise sig.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Du har nok ret i, at kommunale sagsbehandlere/jobkonsulenter normalt ikke vil være klædt på til at hjælpe dig med at finde nyt job (min erfaring er, at de siger “grønne områder, køkken, rengøring”), men du er jo langt fra hjælpeløs! Og lad os holde en knap på, at FKN ikke har råd til at smide guld på gaden!

  Jeg kan godt forstå, at du bliver træt af diagnoser. Kender det udmærket! – Men der er nu forskel på, hvordan man skal forholde sig til hedeture og dumpingsyndrom fx, så det er godt at vide, hvordan det står til med stofskiftet. Det kan jo være noget af et detektivarbejde at finde ud af, hvad de forskellige symptomer skyldes, ikke mindst når man er på forskellige slags stærk medicin.

  Jeg var selv på kolesterolsænkende medicin, men i samråd med min læge holder jeg en pause. Statiner kan nemlig give anledning til muskelsmerter og andre ting, man ikke bryder sig om at have. Jeg synes selv, at jeg har det bedre uden statinerne, så det næste sæt blodprøver kommer til at vise, om jeg kan undvære dem. Jeg vil nemlig godt acceptere et lettere forhøjet kolesteroltal for at blive fri for bivirkningerne. Men hvis kolesteroltallet skyder gennem loftet, kommer jeg da til at tage dem igen.

  Jeg kan godt forstå, at du er betænkelig ved evt. at skulle se DF tage regeringsansvar, men når man betænker, at netop dette næsten har udslettet et parti som SF, så synes jeg da næsten, de skulle have lov til at prøve. Måske kunne det netop åbne øjnene på nogle af DFs tilhængere, hvis de da ikke er så meget uden for pædagogisk rækkevidde, som man nogle gange får indtryk af.

  Vitaminunderskud er ikke til at spøge med. De fleste mennesker vil være godt dækket ind, hvis de spiser adekvat og varierer deres kost, men for mig er det ikke muligt at være dækket ind via kosten, så jeg tager en lang række tilskud. Før jeg blev syg, tænkte jeg aldrig på den slags. Jeg tænker så faktisk heller ikke meget på det nu, for det kører på samlebånd. Jeg pakker stadig medicin en gang om ugen og det er det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “Guld på gaden” – du er sød – og tak for det. Jeg håber inderligt på FKN!

   “Grønne områder, køkken, rengøring” – det går bare slet ikke. Jeg har simpelthen ikke de kompetencer, der skal til. Jeg kan naturligvis gøre rent, men jeg foretrækker kun at gøre det herhjemme. Det jeg lidt frygter er, at min sygdom blusser op, hvis jeg endnu engang skal leve i kaos og usikkerhed.

   Pernille siger, at det med kolesterolen, nok skyldes Seroquel, måske bare fordi man spiser mere, når man tager dem. Det synes jeg nu ikke, jeg gør. D-vitamin og kalk har været underdrejet meget længe (ved jeg fra alle de blodprøver, der er taget ifm. ECT). Jeg har bare aldrig taget det alvorligt, men hun vil det altså anderledes. I lang tid har jeg taget en multi-vitaminpille hver dag, og regnet med, at så var alt i orden. Folinsyren har også været for lav. Christ. Det er nok Litium, der er skyld i stofskiftet. Det er bare underligt, at det først kommer nu, når jeg har spist dem i to år.

   Din parallellitet til SF er fin. Efter min opfattelse er DF-vælgere mindre intelligente end andre mennesker. De er i hvert fald snævertsynede og kan ikke se længere end til deres egen næsetip.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.