,

Overlægen

Overlægen

Hos overlægen til lægesamtale

Jeg har været til stuegang – også kaldet lægesamtale – hos Melita med det polsk-klingende efternavn Svraka. Jeg vil tro, at hun er omkring 60. Jo mere jeg lærer hende at kende, jo bedre synes jeg om hende. Hun har accepteret, at jeg optager samtalerne med min iPad. Det troede jeg ellers ikke, hun ville.

Jeg var forberedt med følgende fra Glostrup

“Personlighedsmæssig egenhed” * 2. Det kan sagtens være, at jeg er sær, men det skal under ingen omstændigheder stå i min journal.

Endokrinologer: “fortsætte behandlingen med betablokkere to år endnu….” Det har jeg aldrig sagt. Det er jo stadig under udredning.

Hvad er en UKU-screening?

Hvad er en Hamilton-screening?

“Frygter for at miste job”. Nej, kontrakten løber ud.

“Have gavn af adfærdsaktiverende tilgang i pleje og miljø”. Hvad betyder det?

Melita kunne svare på det meste af det, men hun lagde samtidig vægt på, at det var absurd med en behandlingsplan på fire en halv side. Det vil jeg i og for sig give hende ret i.

Forskellige (andre) problemer

Mange her hører stemmer. Jeg føler med dem, da det må være frygteligt. Jeg har talt en del med en ung pige, der konstant hører stemmer, der kritiserer hende eller fx siger, at hun ikke må sove. Jeg klarede det ikke en uge!

Mine hukommelsesproblemer er værre denne gang, end de plejer. Jeg sad i aftes og gennemgik en hel masse symptomer med en af sygeplejerskerne. Til lægesamtalen gjorde hun mig opmærksom på, at hun havde besvaret spørgsmålene i aftes, men det havde jeg glemt alt om.

Jeg frygter at komme hjem igen, for min oplevelse alle de andre gange har været, at det bliver sværere og sværere at komme hjem.

Om en uge tager jeg til menighedsrådsmøde, idet jeg har skrevet et kommissorium for økonomiudvalget, som jeg gerne selv vil forelægge og fortolke. Jeg er spændt på, om det vil gå – og om kommissoriet vil blive accepteret.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det der adgangsaktiverende kunne lyde lidt som en “hjemme-hos’er”. Tror du det ville være noget? Jeg forstår godt det med, at det er sværere at komme hjem for hver gang. Men du vil vel ikke hellere være på en institution?

  Ja, det må være skrækkeligt at høre stemmer. Det kunne jeg heller ikke holde til ret længe!

  Jeg håber, du er fit for fight snart igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har haft en støttekontaktperson fra kommunen, men jeg har fyret hende, for det var mig der snakkede og hende der gentog som en papegøje, og det fik jeg jo ikke noget ud af.

   “Adgangsaktiverende…” Jeg kan simpelthen ikke huske det.

   Nej for Søren jeg skal ikke på nogen institution. Jeg ville blive vanvittig.

   Jeg har lært Line ret godt at kende. Hun bor også i Hvidovre, og jeg tror, vi kan gå ud og drikke lidt kaffe en dag. Hun er rigtig sød.

   Jeg ved ikke rigtig, hvor længe de har tænkt sig at beholde mig. Indtil videre er jeg lidt bange for mig selv derhjemme.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.