, ,

Melodien der blev væk mv.

Melodi

Det værste var musikken

Melodien der blev væk

Problemet var, at melodien ikke blev væk! Tværtimod var den der hele tiden.

Jimmie Hendrix’ guitar, som jeg hørte kun inde i hovedet, men som alligevel var så virkelig, at jeg gik langs væggene for at lytte efter om det nu ikke alligevel var mine aldersstegne naboer, der havde ændret smag, er væk.

Der blev langsomt skruet ned, og en morgen vågnede jeg op og konstaterede, at det var væk! Det var en stor dag. Det er nok svært at forestille sig, hvordan det er at høre noget, man ganske udmærket ved, er falsk(t), men som lyder som sandt. Jeg bliver ganske enkelt bange for, at jeg så for alvor er rablende vanvittig. Når det går over, kniber jeg mig selv i armen og tør næsten ikke tro, det er sandt.

Som at gå på vat

Jeg forklarede en medpatient, at jeg føler, at jeg svæver, uagtet jeg er helt klar over, at jeg ikke er en fugl eller lignende. Jeg er 20 cm. over gulvet og sætter af i luften. Jeg ved, det lyder sært, og det er også sådan, det føles. Hun sagde “det er som at gå på vat”. Det var en god formulering, som beskriver tilstanden godt.

Jeg svæver stadig, alligevel har vi aftalt udskrivelse til på tirsdag eller mandag, og det er OK med mig. Det bliver sikkert mandag, når det kunne være tirsdag. Der er altid folk i kø til åbne psykiatriske sengepladser, og jeg bliver ikke raskere af at blive en dag ekstra, og jeg synes også, jeg har fået det rigtig godt igen. De har lappet mig sammen for 12. gang siden september 2014. Hvor længe kan det blive ved?

Angsten

Det er nu anden gang jeg er indlagt med psykotiske symptomer. Det værste er angsten – især for musikken. Angsten for for alvor at være blevet skør. Jeg kan leve med det bipolare men ikke med de psykotiske symptomer; derfor har de øget min Abilify til næsten maksimal dosis.

Nu ønsker jeg mig inderligt en lang, lang stabil periode, og jeg drømmer om ikke at føle det pinligt, hvis jeg alligevel bliver nødt til at vende tilbage til 808, før den er udløbet.

Arbejdet

Jobcentret, arbejdsgiver og jeg har holdt møde i dag, og det er gået over al forventning. Nu er der sat ord på alt det usagte både fra min side og arbejdsgivers side. Vi havde for længst svoret hinanden 100 pct. ærlighed, men det er svært pr. telefon, når man kun har truffet hinanden to gange, og for mit vedkommende yderligere svært, når jeg bare gerne vil have jobbet og kæmper for at holde pensionen fra dørene.

Jeg fik fortalt, at jeg havde være bange og u-glad de to og en halv uge, jeg nåede at være der. Så bange at jeg sad og rystede, når han ringede; ikke bare let håndtremor men storrysten. Jeg fik fortalt om følelsen af, at jeg kun havde Google at spørge. Jeg turde ikke stille spørgsmål, for jeg så ham som direktøren fremfor som kollegaen – men det er nu heller ikke let, når han er både direktør, chef og kollega på én gang. Den slags sker for mig, når jeg så pokkers gerne vil lege med men ikke kan.

Han vil mig imidlertid gerne, så nu har jeg det både på skrift og i vidners påhør. Han er tilfreds med det, han har set og måden, jeg går til tingene på. Der er 125 ting (mindst), jeg ikke kan, men han er indstillet på at lære fra sig både konkret, og hvordan han tænker samt på at betale to dages eneundervisning hos Michael, som jeg har arbejdet sammen med i flere år i mit privatliv og føler mig tryg ved plus togbilletten til Aarhus t/r plus hotelværelse. “Lav en lækker hjemmeside” Jow – men hvad er det?

Hvidovre Kommune

Hvidovre Kommune bidrager med en mentortime pr. uge i tre måneder som et plaster på såret til arbejdsgiver for den tid, han bruger på mig i den indledende fase.

På mandag

Vi går stille og roligt i gang næste mandag med at arbejdsgiver og jeg sidder i samme lokale to til tre dage om ugen, for videnoverførsel pr. telefon er ikke ideelt, når man næsten ikke kender hinanden, og der er så stor forskel i kompetencerne. Vi har mødtes to gange forud for i dag.

Jeg synes virkelig ikke, jeg kan ønske mig mere. Vi skiltes med et knus.

2 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Dejligt at høre, at det er gået godt! Og det kan da godt være, at det er mest tilsætning i starten, men det bliver det jo ikke ved med at være. Og det er jo ikke fordi, du ikke kan noget – du skal bare sættes ind i arbejdet, før du kan begynde at udføre det. Fuldstændigt som alle andre, der starter i nyt job. Der er ingen, der er verdensmestre fra starten.

  Det lyder som om, det er en god ide, at I deler lokale nogle dage om ugen til at begynde med. Så bliver det sikkert meget nemmere, at lære hinanden så meget at kende, at du også kan få følelsen af godt kollegaskab, og det er jo til dels også den, du skal have etableret. Det er ikke kun den faglige kunnen. Men det skal nok komme hen ad vejen, når I begge er indstillet på det, og dét lyder det som om I er. Og det er den vigtigste forudsætning for, at det kommer til at lykkes.

  Så rigtig god arbejdslyst, når du kommer i gang igen. 🙂

  Knuuus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Du har helt ret i alt, hvad du skriver!

   Jeg havde helt glemt, at alle har det svært de første tre måneder, og at det havde jeg også tidligere i mine “normale jobs. Faktisk har jeg altid hadet de første tre måneder, fordi jeg har følt mig så dum og usikker.

   Du har også ret i det med kollegaskabet! Jeg tror faktisk, at det vil give os begge rigtig meget at dele lokale nogle gange. Videnoverførsel pr. telefon er altså svært, når man skal gøre det pr. telefon og ikke kender hinanden. Skype kunne selvfølgelig være en mulighed, men det er bedre, at jeg tager til Lejre, selvom det er en lang tur.

   Og tak!

   Knus fra mig til dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.