Live Writer

En af de mange fordele ved at interagere med andre mennesker er, at de ved noget man ikke selv ved = med muligheden for at lære noget nyt.

Nu har jeg været til blogtræf i weeekenden og både Ellen og Pia påstod hådrnakkede, at deres blogliv var blevet meget lettere efter at de installerede Live Witer. Dette er derfor et testindlæg for at se om mit liv også bliver lettere

Jeg må prøve med et billede, hvor jeg altid har siddet og været imponeret over, at de andre kunne lave en funktion med klik på billedet og se det større. Ok jeg kan sætte billedet ind, men jeg kan ikke få billedet til at stå til højre, som jeg gerne vil og så få teksten til at at smyge sig omkring. Det så så nemt ud, da Ellen lige lavede en demo for mig.

Umiddelbart går dette her ikke særlig godt – hjælp Ellen; jeg må have et brevkursus

7 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg kender ikke Live Writer, men det med linket til det større billede kan nemt laves i WordPress’ egen editor.

  1. Vælg indsæt billede.
  2. Vælg en mindre størrelse på billedet end originalen og link samtidig til den originale store version (det er bare noget med at vælge “billedets URL” eller lignende – ét klik).
  3. Gå derefter evt. i HTML mode og indsæt “target=”_blank”” i linket til billedet, hvis det skal åbne i en ny side.

  Jeg synes, at WP’s egen editor klarer det meste ganske fint bortset fra tabeller og den slags, og jeg har svært ved at se behovet for “ekstern assistance”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric. Tak for beskrivelsen. Delv har jeg det også sådan, at WPs indbyggede editor klarer det ganske godt – men det er svært at stå i mod, når meget erfarne bloggere alle fortæller, hvor meget de har ud af Live Writer.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Du må da bare herned og have et kursus – vi kan jo starte med, at Writer har to r’er i alt, høhø 😉
  Du skal klikke på billedet og så på ‘Billedværktøjer’, så får du justeringsmulighederne frem oppe til højre i værktøjslinjen.
  Men som sagt – vi laver et internatkursus 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen undskyld den forsinkede kommentar, men mailen fra WP er først kommet nu. Jeg må vist prøve mig lidt frem og ellers glæder jeg mig til internatet (et endnu mindre blogtræf).

 3. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Åh, jeg klagede også min nød – det lyder SÅ åndssvagt at sige “da jeg var ny i blogland” når jeg kun har været her i 3 måneder. – men altså jeg fik også på Ellens opfordring – installerede live writer – og mit blog liv blev altså meget nemmere!
  Men det er ikke så nemt!
  Det har taget mig lang tid at finde de små finurligheder. Men jeg er sikker på at du nok skal komme efter det. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Velkommen her hos mig! Det er altid dejligt med nye gæster. Jeg er ikke i tvivl om, at der er meget at hente i Live Writer, men jeg har bare endnu indset hvor i det geniale består. Ellen hav mig et lynkursus oppe i Sverige, men det sidde desværre ikke fast, som det burde.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Jeg bliver nødt til selv at kommentere først; billedet er blevet klikbart og bliver vist i en acceptabel størrelse. Nu mangler jeg bare at lære resten… 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.