Søvngængeri

Jeg er begyndt at gå i søvne

Jeg har altid syntes, at det var mærkeligt, når folk beskrev, at de gik i søvne, og har tænkt, at det aldrig ville ramme mig. Men det har det altså nu.

Hver morgen kigger jeg opmærksomt efter, hvad der måtte være ændret siden i aftes, Det kan eksempelvis være at en pakke abrikoser er spist, at badeforhængene er forsøgt taget ned, at stavblenderen er snavset, at der står et stort krus med kaffegrums ved sengen og at selve dynen og puden er fyldt med kaffe eller jeg har fornemmelsen af at være blevet sparket af en hest eller at mit ene knæ er helt blodigt fra et fald.

Indtil videre takker jeg for, at jeg holder mig inde i min lejlighed. Tænkt hvis jeg også gik udenfor lejligheden og det sikkert uden nøgler; det kunne blive et værre cirkus.

Det er en meget underlig fornemmelse at gå i søvne! Jeg ved ikke, om det er noget, jeg lige er begyndt på, eller om det har stået på i lang tid. Det er i hvert tilfælde først nu jeg begynder at se sporene af det. Den morgen hvor jeg måtte i gang med at hænge badeforhængene op igen blev jeg godt nok lidt “loren” ved hele situationen. En af fordelene ved at være samboende, ville da være, at man så kan få at vide, om man gik i søvne. Der er sikkert også en række fordele ved at bo sammen, men dem vil jeg lade bære ufortalt her… 🙂

 

6 Svar
 1. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Hold da op – det lyder faktisk lidt uhyggeligt.
  Det er da ikke så lidt farligt at vade rundt uden at vide at man gør det..
  Kan du ikke binde en lille klokke om foden, så kunne du måske blive vækket blidt med klokkeklemten?
  Og gem dine nøgler så du ikke kan komme ud.. Men helt ærligt hvis du har haft gang i stavblender og slået knæet.. så vågner du nok ikke af en klokke.
  Spooky!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @Kong Mor. Jeg synes også selv, at det er en lille smule uhyggeligt. og tænker på hvad der sker er. Bliver sabelfægtning eller pastakogning`:-) de næste led i rækken af underlige ting jeg foretager mig, når jeg burde sove.

   En lille klokke er en god idé; jeg er bare ikke sikker på den vil virke mit tilfælde, for jeg tror, at jeg sover meget tunkt.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Eller også har du fået besøg af spøgelser… jeg ved næsten ikke, hvad der er værst 🙂
  Det er lidt uhyggeligt, det du beskriver her, men som du selv siger, bliver du i det mindste i lejligheden. Tanken om at bevæge sig sovende rundt på gaderne og foretage sig ting, man ikke kan stå inde for bagefter, er mildt sagt skræmmende.
  Og at du åbenbart ikke engang vågner af at falde og slå dig slemt. Hvad mon der skal til for at vække en søvngænger?
  Du er nødt til at få deponeret en nøgle et sted, så du ikke smækker dig helt effektivt ude og skal have fat i låsesmed og det hele. Har du ikke en god nabo eller overbo, du kan stole på?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – tænk jeg synes også selv, det er lidt uhyggeligt og tænker på, hvad det næste bliver. Man kan sige, at det er ret fredeligt at konsumere en pose abrikoser, men jeg bryder mig ikke om at have rodet rundt med en stavblender med skarpe knive på. Den med kaffen var bare irriterende, fordi hele min seng var fedtet ind i kaffegrums. De med badeforhængene var også irriterende fordi nogle af krogende var knækket under den natlige operation.

   Min nabo og jeg har for længst udvekslet nøgler, så jeg ikke behøver at løbe rundt i gader og stræder i Eva-kostume.

 3. Pia
  Pia siger:

  Som barn gik jeg selv meget i søvne, og et par episoder kan jeg huske. Det må være fordi jeg er vågnet undervejs! Mads har også gået meget i søvne. Jeg tror ikke nogen af os gør det mere.

  I sidste uge, da jeg hørte trin uden for døren et par gange, lå jeg faktisk og overvejde om jeg skulle gå ud og se hvad du havde gang i 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia – jeg har også mest hørt om børn, der går i søvne, så det kan selvfølgelig være, at jeg er ved at gå i barndom igen.
   Jeg tror ikke det var mig, der lavede fodtrin uden for døren oppe hos Ellen og John, for jeg sov jo i min sovepose, og den er ikke sådan lige at komme ud af. På den anden side vil jeg ikke fuldstændig afvise det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.