,

Jobparat?

Det kan være godt (for mig) at sætte emner op i tabeller, sådan rigtig “djøf-agtigt”, for det giver et overblik over selv komplekse problemstillinger:

[vtftable cols=”{0}0-1:777;{/}{2}0-1:9fc5e8;{/}{4}0-1:9fc5e8;{/}{6}0-1:9fc5e8;{/}{8}0-1:9fc5e8;{/}{10}0-1:9fc5e8;{/}{12}0-1:9fc5e8;{/}” fols=”{0}0-1:ffffff;{/}” st=”bc:bbbbbb;bt:2;”]
{f1}Tema;;;{f1}Kommentar;nn;
Komme i arbejde;;;Meget lyst – måske mindre evne;nn;
Føler mig “Jobparat”;;;Jeg ved det ikke;nn;
Tjene egne penge igen;;;Ja tak gerne – helst mange :-);nn;
Kolleger;;;Meget gerne;nn;
Udfordringer;;;Meget gerne. Kan skabe dem selv, men i længden er det ikke nok;nn;
Bidrage til samfundet;;;Meget gerne;nn;
Komme ud af døren nogle dage hver uge;;;Meget gerne;nn;
Stress;;;Angst;nn;
Mange bolde i luften;;;Angst;nn;
Reaktion på stillingsopslag;;;Kvalme;nn;
Føler mig “rask”;;;Ja så “rask” jeg nu kan blive;nn;
Støjende omgivelser;;;Det går slet ikke;nn;
[/vtftable]

Når jeg kigger ned over den tabel tænker jeg, at jeg ikke er en attraktiv medarbejder eller at det i hvert fald bliver svært at finde en arbejdsgiver. Jeg tror simpelthen ikke, jeg kan leve op til kravene. Erhvervsrådgiveren siger så, at der i et fleksjob netop er taget højde for de nødvendige skånehensyn; det kan jeg selvfølgelig godt se, men hvordan finder jeg sådan en arbejdsgiver?

6 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det her har ikke direkte relation til dig. For andres vedkommende er “jobparat” den tilstand, at man kan være sammen med andre mennesker uden at tabe koncentrationen, uden at få tankemylder – og dette med arbejdsevne skal man være meget forsigtig med at opfatte som noget absolut. I Danmark har vi ikke længere tradition for at hjælpe hinanden og hjælpe folk, som måske kan arbejde 2-3 dage om ugen uden at få symptomer på “tankemylder”, undskyld udtrykket, det er positivt ment, men man skal altså være opmærksom på at det er et handicap ikke at kunne styre hænder, fødder og tanker ud fra en gruppes behov.

  Men det, som er alvorligt er, at man økonomisk kan komme frygteligt i klemme ved at tage et halvdagsjob. Det ved jeg ikke meget om, men jeg ville undersøge det grundigt inden jeg overhovedet begyndte at tænke i den retning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Tankemylder er noget rigtig væmmeligt noget at have; jeg kender det meget fra det sidste års tid. Når det er tilstede, kan man ikke foretage sig en eneste fornuftig og sammenhængende ting.

   Det der kan være i det med at arbejde på deltid er, at jeg finder en arbejdsgiver, der kan bruge min arbejdskraft 16 – 18 timer pr. uge. Så få jeg løn fra arbejdsgiver for den tid, jeg faktisk arbejder, og så supplerer kommunen på en eller anden måde op til den normale fuldtidsløn. Det er meget uklart for mig, hvad det supplement betyder i kroner og ører. Der findes en beregner et eller andet sted på nettet, som jeg har kigget på. Men for at den kan beregnes noget som helst, skal den have timeløn og antal timer som input, og det ved jeg jo ikke endnu. Det er lidt for præmaturt at bruge den.

 2. Pia
  Pia siger:

  Jeg håber det lykkes for dig at finde et, for dig, interessant job, så du kan få det indhold i livet, som du ønsker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have. Jeg håber også.

   Jeg har lige siddet og hørt lydfilerne fra den forgangne uges psykoedukation. Her talte vi om, at der er en sorg knyttet til det ikke at kunne præstere mere, og om at prøve at måle verden med andre briller. Det kræver godt nok en transformation.

 3. Lene
  Lene siger:

  jeg ønsker dig held og lykke og håber at du får hjælp og støtte fra dine rådgivere til at finde et job.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Mange tak skal du have. Det skal bare lykkes for mig. Jeg tror på, at de er dygtige i Psykiatrifonden.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.