Jeg kan ikke overskue det, men det kan Ali
Maling og hverdagsracisme
Indholdsfortegnelse
Jeg kan ikke overskue det, men det kan Ali
Ali har været her med 15 flyttekasser. Jeg skal pakke, så meget jeg kan til på søndag kl. 12:00, og resten pakker vi sammen. Han tager en ven med på søndag. Hvor er det fedt.
Ali er en virkelig sød ung mand på 23 år, som jeg betaler lidt for at hjælpe mig med alt det praktiske, for jeg kan simpelthen ikke overskue “projekt maling”. Og jeg hader det.
Jeg fortalte ham om min følelse af at være ved at give op, fordi jeg ikke ved, hvad maleren gør, og hvad jeg selv skal sørge for. Jeg ved ikke, hvor jeg skal sove. Jeg ved ikke, hvilken PC jeg har til rådighed, om nogen, jeg ved ikke, hvor jeg får strømmen fra. I det hele taget ved jeg ikke noget om noget som helst, idet jeg aldrig har prøvet det før. Ali fortalte, hvad en maler gør, og det er meget mere, end jeg havde troet. Og så håber jeg, han har ret. Jeg forventer fx ikke, at en maler skruer lysskinner ned fra loftet, piller gardinstænger ned mv., men det mener Ali, jeg skal tage stille og roligt, når det er aftalt med maleren, at han skal hjælpe med det praktiske. Det bliver interessant at se praksis.
Ali sørger for at køre ting til genbrug og fortalte, at genbrugsstationer tager stort set alt. Jeg har en masse virkelig gode ting, jeg ved, aldrig får brug for igen. Jeg kommer jo aldrig ud at dykke igen, vandre igen, ro langtursroning igen, cykle igen osv. Jeg har forsøgt mig med en form for “give away” på min Facebookprofil, men det har jeg ikke fået ret meget ud af, bortset fra at jeg slap af med et par Denon hovedtelefoner og et Vanguard fotostativ. Det, jeg giver væk, er af fineste kvalitet, da jeg har et princip om kun at købe kvalitet, for så skal jeg kun købe det én gang.
Arbejdsgiverne vil hellere have en Lars end en Ali
Ali er født her i landet. Hans mor er dansk, og hans far er fra Tyrkiet. Han søgte praktikplads som (vist nok) procestekniker i seks måneder, inden det lykkedes, for arbejdsgiverne vil hellere have en Lars end en Ali. Praktikpladsen er så langt væk, at han skal køre hjemmefra kl. 5:00 om morgenen.
I det hele taget oplever han masser af racisme pga. sit navn. Han oplever, at røret bliver smækket på, når han ringer op osv. En interessant detalje er, at han oplever mindre racisme blandt danskere i Hellerup og Gentofte end blandt danskere, der hvor han bor på Vestegnen. Gad vide hvordan det kan være? Jeg kunne nemt lufte et par fordomme her men må hellere lade være, når hele afsnittet drejer sig om fordomme.
Det må være utrolig svært at føle sig dårligt behandlet bare på grund af navnet, når man er pæredansk. Jeg synes faktisk, det er rystende, at hverdagsracismen trives så fint her i landet. Det er ikke rimeligt overfor dem, det går ud over.
Har du kommentarer til artiklen?
Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.
Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.
Skriv en kommentar
Vil du deltage i debatten?Du er mere end velkommen!
Det lyder som Ali har sendt dig et meget godt signal: Det ordner sig.
Når der siden kommer gang i maleriet, vil du måske pludselig opdage, at nu er halvdelen af tiden gået, hvorefter der er mindre end halvdelen tilbage. Og så er det sikkert til at overse at lige om lidt er halvdelen af den resterende tid også gået.
@ Jørgen
Ja, du har helt ret: Ali var næsten som en psykolog. Helt rolig det ordner sig alt sammen. Pengene til ham (han kommer igen i morgen og det glæder jeg mig til) er givet godt ud.
Du har også ret i, at jeg må se fremad, og bemærke fremskridtene. Det er ligesom med rygestoppet 🙂