I morgen begynder mit liv igen
Aspergere bryder sig ikke om forandringer
Indholdsfortegnelse
I morgen begynder mit liv igen
Jeg har skrevet det før – men denne gang tror jeg på det.
VVS-manden kommer mellem 9:30 og 11:30 for at skifte det defekte armatur i køkkenet. Herefter tror jeg virkelig ikke, jeg har behov for flere håndværkere! Men forresten: Jeg har fire indrammede meget gamle billeder af min farmor og farfar, som jeg gerne vil have hængt op. Og på grund af mit behov for, at de hænger fuldkommen lige, kan jeg næppe gøre det selv. Altså må jeg finde en, der vil gøre det for mig. Kan du, eller kender du nogen, der kan?
Kl. 14:30 skal jeg til tandlæge, hvor jeg er så spændt på, om Ammar, der er klinikejeren, af sig selv bemærker, at jeg nu har været røgfri i 1 måned og 4 dage.
Men da jeg mener, han er en meget dygtig tandlæge, bør han bemærke det.
Vi taler altid halvdelen af tiden væk på grund af hans holistiske tilgang, der går ud på, at han gerne vil vide, hvordan jeg har det: For har jeg det godt, har min mund og mine tænder det sikkert også godt. Den tilgang rammer præcist min tankegang. Jeg kommer fast hos Hvidovre Tandklinik og er lige så glad for dem, som alle de øvrige positive mennesker på Trustpilot.
Dengang i 2017, hvor alle mine tænder var fuldkommen ødelagte af mundtørhed, der er en bivirkning til meget antipsykotisk medicin, reddede Ammar min mund og sørgede for, at jeg igen kunne tillade mig at smile. Alle mine tænder startede med en brun kant, og jeg så frygtelig ud. Nu har jeg en enkelt tand tilbage. Resten er kroner. Og det er perfekt arbejde Ammar, Iben og Nadja har lavet. Jeg har aldrig det mindste ubehag. Regningen lød på mere end 100.000 kr., men jeg fik lov at lægge en udbetaling og betale resten i rater over et par år. Jeg spurgte engang Ammar, hvorfor han ville agere bank, når min bank gennem 25 år ikke ville hjælpe mig. Han svarede:
Fordi du var så motiveret.
Derefter lurer en smule indkøb – og derefter:
Jubiii, hurraa kan jeg sætte mig med Legacy og de tyske kirkebøger. Jamen hvor har jeg dog glædet mig. Nu har jeg endelig fundet roen.
Den første eftermiddag vil gå med at finde ud af, hvor jeg overhovedet er nået til. Og derefter ved jeg, at det gotiske skal genopfriskes. Jeg har det altid sådan, at er jeg væk fra det noget tid, så skal det gen-læres. Og denne gang skal »Tysk-Dansk ordbog af P.L Ipsen« også frem igen, for der er helt sikkert en stor del af de ord, jeg troede sad på rygraden, der nu skal genopfriskes.
Jeg har et dejligt stort skrivebord til ordbøgerne, og der er perfekt LED-lys monteret i hylderne over skrivebordet. Det bliver så godt, hvilket Mia også kommenterede forleden dag. Skrivebordet og hylderne havde jeg nu på forhånd; de er bare flyttet fra soveværelset ind i stuen. Jeg kalder det, at jeg har flyttet kontoret.
Men jeg har jo altså også været væk fra arbejdet siden den 20. august, hvor jeg begyndte at sortere bøgerne. Det vil sige, at der er gået samlet set 51 dage. Det er længe at leve med forandringer, når man hader dem.
Når man har Aspergers syndrom
Jeg faldt over denne ret overbevisende hjemmeside fra en klinisk autoriseret psykolog, der har mange års erfaring fra psykiatrien og stor viden om Aspergers syndrom.
Rikke Højbjerg Jeppesen skriver blandt andet:
Hvilke 10 problemer kæmper voksne med AS (Aspergers syndrom) oftest med?
Ifølge ovenstående studie af Craig R. Evans, så kæmper flest voksne med AS med følgende problemer:
- Angst
- Dårligt selvværd
- Håndtering af forandringer
- At leve med nedsmeltninger
- Depression
- Sensitive sanser
- At skabe og beholde netværk
- At forstå, og få succes med, dating, intimitet, sex og ægteskab
- At forstå og udtrykke følelser
- At få og beholde et job
Hun forstår åbenbart netop, at det er sindssyg svært at håndtere forandringer – og jeg synes virkelig, at hele mit maleprojekt har været en stor forandring, hvor jeg dog elsker resultatet. Nætterne, hvor jeg sov på en madras på gulvet i den ene stue, var hårde. Jeg var hos min praktiserende læge i anden anledning, mens malerne var her, og hun sagde »Fokuser på, hvor godt det vil blive«. Det havde hun helt ret i.
Har du kommentarer til artiklen?
Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.
Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.
Trackbacks & Pingbacks
-
[…] Håndtering af forandringer […]
Skriv en kommentar
Vil du deltage i debatten?Du er mere end velkommen!
Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har været spændt på at se om du var begyndt at ryge igen. Det må være glædeligt, at der ikke har været et alibi for at genoptage rygningen.
Det ser således ud til – i min forståelsen af rygestop – at du har truffet en grundig og solid beslutning om at være ikke-ryger. Med andre ord prøver du ikke længere at holde op med at ryge. Du er holdt op. Tillykke med det.
Og god fornøjelse med at komme i omdrejninger med slægtssyslerne igen.
@ Jørgen
Man kan vel egl. sige, at der har været masser af alibier i starten af rygestoppet, men at male-projektet med den tilhørende rengøring har været stærkere motivationsfaktorer.
Du lyder meget som en, der aldrig selv har røget. Er det sandt?
Ja, jeg oplever mig selv som ikke-ryger nu, og det er naturligvis utrolig dejligt.
Og tak skal du have. Jeg glæder mig meget!
Jeg begyndte at ryge da jeg var 21 år – og røg vel i 14 år, mest pibe, men også cigaretter især da jeg kørte TAXA. Jeg stoppede på den første røgfri dag i Danmark i 1978. Siden brugte jeg den beslutning som illustration af forskellen på ønsker og beslutninger.
“Jeg tror nok, jeg vil prøve at overveje, om jeg ikke på et eller andet tidspunkt skulle forsøge at holde op med at ryge”. Det er muligvis et ønske.
“Jeg ryger min sidste cigaret på søndag klokke 23,55”, er en beslutning, hvis det viser sig faktisk at blive sådan.
@ Jørgen
Nåh sådan – så forstår jeg bedre.
Du skriver: “‘Jeg ryger min sidste cigaret på søndag klokke 23,55’, er en beslutning, hvis det viser sig faktisk at blive sådan.” Det synes jeg ikke, du har ret i. Det var jo en beslutning, der evt. bare ikke lykkedes.