Hvad skal man vælge?

Er verden ved at brase sammen?

Jeg synes, der p.t. er så mange frygtelige ting at forholde sig til, at jeg slet ikke kan “vælge”; jamen man vælger da for øvrigt ikke klimaforandringerne med FNs Klimarapport eller med FKNs fantastiske longread om klimaforandringerne her.

I den hjemlige andedam vil transportministeren nedsætte en kommission, der skal se på, hvordan vi skal finde de lidt over 86 mia. kr. det vil koste at sørge for at busserne i byerne ikke udleder luftforurening eller CO2. Allerede i 2020 skal de være CO2-neutrale. Det er Finansministeriet, der har regnet på det, men beløbet er ufinancieret, så nu nedsættes der en kommission, der skal finde pengene. Den får godt nok travlt.

Den 4. november samler Dansk Flygtningehjælp ind til mange fine formål. Lukker jeg op?

Forleden blev en afghansk kvinde, hendes mand og to små drenge på et og tre år deporteret til Afghanistan efter at have været i Danmark i et ukendt antal år. Hun nægtede i sin tid at tvangsgifte sig med sin fætter men flygtede på en eller anden må de til Danmark. Historien er vist ikke yderligere belyst. Under alle omstændigheder har faderen nu udstedt en fatwa over hende, og børn og man vil blive henrettet.

Skal jeg bare gemme mig bag min hjemlige urtehave og lade verden passere, mens jeg vasker mine gardiner?

Jeg tror, jeg føjer e-boks til mit spamfilter…

 

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nej, man kan ikke vælge mellem alle verdens fortrædeligheder, for de er der uanset.

  Hvad man derimod kan og nok også bør gøre, er at holde fri fra fortrædelighederne ind i mellem. Ellers koger det hele sammen oppe i kasketten, og det kan ingen være tjent med.

  Vi er ikke verdens kejsere, hvis vi var det, ville den sq godt nok se anderledes ud!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har fuldstændig ret – det koger sammen deroppe. Jeg mærker mig dine ord.

   Jeg tænker bare, at her er ressourcer nok på globalt plan, de er bare på alle måder skævt fordelt – både her til lands og “udentillands”. Det er der faktisk kun ganske få, der kan være tjent med, og det er Bill gates-typerne, som der vel er 20 – 30 stykker af.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Ja, det er jo noget med, at 1% ejer mere end de andre 99% til sammen.

    Så vil jeg da lige nævne, at Bill Gates øjensynlig ikke er en af de værste, idet han og konen er i færd med at give de fleste af deres penge væk. Faktisk er de så gode til at finde værdige formål, at sådan en mand som Warren Buffet også har bedt dem om at give det meste af hans formue væk.

    Meeeen – altså hvis verden havde været ordentligt indrettet, ville så få mennesker ikke være endt med så mange penge i udgangspunktet. Og desværre er det langt fra alle i det superrige segment, der føler sig forpligtet til at omdistribuere deres penge, så det er generelt ikke noget, man kan regne med.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Det glæder mig sådan set, at du er enig med mig i, at der er en grundlæggende uulighed i verden. Andre har prøvet at overbevise mig om, at det er gammelkommunistisk sludder!

     Åh ja er der ikke noget, der hedder Bill Gates-fonden eller sådan noget? Warren Buffet har jeg end ikke hørt om. Men jeg har jo da Google.

     Jeg synes, der er noget galt, og det vil jeg synes til min død!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.